StoryEditor

Aprílové kino premiéry: Finále Avengers, satira Stalin aj dráma Dubček

26.03.2018, 10:30
Autor:
hrnhrn
Sedem tipov na filmové novinky, ktoré budú mať premiéru v apríli.

Stratili sme Stalina (The death of Stalin)

Veľký vodca padol. Priamo na koberec. Volá sa Stalin. Nad jeho mŕtvolou sa začína tragikomický boj o nástupníctvo. Súdruhovia z politbyra sa pomaly zbavujú dlhoročného strachu a začína to ozajstné divadlo. Čierna komédia Stratili sme Stalina dokonale zosmiešňuje šialený komunistický režim a najabsurdnejšie na tom je, že takmer všetko vo filme je založené na skutočných udalostiach. V Rusku tento film zakázali. Britsko-francúzska satira má v slovenských kinách premiéru 5. apríla.

Súboj pohlaví (Battle of the sexes)

Večný súboj medzi mužským a ženským svetom budú v komédii zo 70-tych rokov zosobňovať oscarová Emma Stone ako silná žena a feministka a Steve Carell ako sexistický šovinista známy vetou: "Žena patrí do spálne a do kuchyne. Presne v tomto poradí.". Bojovým poľom je tenisový kurt, kde sa uskutoční vojna o všetko. O rovnoprávnosť, o slávu, peniaze, sebavedomie, lásku. Film vznikol na motívy skutočného tenisového zápasu, ktorý sa svojho času stal celosvetovou senzáciou a jedným z najsledovanejších televíznych prenosov všetkých čias. Do histórie vošiel ako Súboj pohlaví. Režiséri komédie Malá Miss Sunshine a scenárista oscarového Milionára z chatrče dali v Súboji pohlaví dohromady vtipné hlášky, absurdné situácie a retro 70. rokov plné žiarivých farieb, tupírovaných účesov, pánskych kotliet a minišiat. V kinách od 19. apríla.

Dubček – Krátka jar, dlhá zima

Historicky prvý slovenský film o politikovi a štátnikovi Alexandrovi Dubčekovi prichádza do kín 19. apríla. Začína sa 21. augusta 1968, keď do Československa vtrhli vojská piatich armád Varšavskej zmluvy a definitívne pochovali pokusy o demokratizačný proces. Príbeh filmu sa odvíja v troch rozhodujúcich fázach Dubčekovho života. Prvá sa odohráva v roku 1968, v čase eufórie a následnej okupácie, ďalšou líniou je jeden deň roku 1978, počas ktorého sa Dubčekovi v izolácii vynárajú retrospektívy spred desiatich rokov, posledná dokumentárna línia používajúca archívne materiály zachytáva obdobie po roku 1989.

Vadí nevadí (Blumhouse’s Truth or dare)

Hrávate hru Vadí nevadí? Tak pozor, s kým ju hráte. V pomerne nevinnej hre si hráč, ktorý je na rade, zvolí, či pravdivo odpovie na nejakú chúlostivú otázku, alebo splní nepríjemnú úlohu. Spojenie „pomerne nevinná“ prestáva platiť vo chvíli, keď v prípade klamstva alebo nesplnenej úlohy hráč zomrie. Hororová novinka od tvorcov, ktorí to minulý rok s filmom Uteč dotiahli až k nominácii na Oscara za najlepší film a k Oscarovi za najlepší scenár, príde do kín 19. apríla.

Dva a pol kačky (Duck duck goose)

Animovaná komédia Dve a pol kačky prinesie jednému gunárovi z druhu "hus v ťažkej pohode", špeciálnu úlohu. Musí sa začať starať o dve malé kačičky a pomôcť im z problémov, ktoré sám zapríčinil. Ich spoločné dobrodružstvo ukáže, že rodina môže mať všetky možné podoby aj tvary a dokonca aj perie. A že priateľstvo a rodina sú ta najväčšia zábava. Film dal dohromady zaujímavú skupinu tvorcov, ktorí majú za sebou Shreka, Hotel Transylvánia, Princa Egyptského, Divoké vlny, Zamračené miestami fašírky alebo Mravca Z.

Avengers: Nekonečná vojna (Avengers: Infinity War)

Film Avengers: Infinity War prinesie na plátna kín najsmrtonostnejšiu a najepickejšiu vojnu všetkých čias. Avegners a ostatní superhrdinovia sa musia spojiť, aby porazili mocného Thanosa skôr, ako jeho útok navždy zničí celý vesmír. Film je zavŕšením desaťročnej cesty filmovým svetom štúdia Marvel, veľkolepé vyvrcholenie je rozdelené do dvoch častí, prvá príde do kín 26. apríla, druhá o týždeň neskôr, 2. mája.

Dve nevesty a jedna svadba

Marie (Anna Polívková) pracuje ako úspešná televízna moderátorka. Je stále singl, lebo vo vzťahoch má dar priťahovať iba hlupákov, ako sama hovorí. Jej sestra Karolína (Ester Geislerová) však už toho pravého našla a plánuje svadbu. Marie tak prichádza za rodinou na návštevu do rodného mestečka. Doma stretáva svoju dávnu lásku Jiřího (Jaroslav Plesl) a počas niekoľkých okamihov je jasné, že ich stará láska časom nevyprchala. Celá vec má ale jeden háčik. Jiří je snúbencom jej sestry. Česká komédia režiséra Tomáša Svobodu (Ako sa zbaviť nevesty, Manžel na hodinu, Hodinový manžel) má premiéru 26. apríla.

01 - Modified: 2018-03-17 17:48:25 - Feat.: 0 - Title: Do kín prichádza film Dubček. Odkryje zákulisie udalostí roku 1968 02 - Modified: 2018-03-22 09:33:58 - Feat.: 0 - Title: BACKSTAGE má za sebou úspešnú premiéru. Je najnavštevovanejším filmom týždňa 03 - Modified: 2019-02-23 10:40:29 - Feat.: 0 - Title: Vo vile Tugendhat sa začína nakrúcanie filmu Sklenená izba 04 - Modified: 2018-04-04 12:40:15 - Feat.: 0 - Title: Pripravovaný film o islame v našich krajinách čelí cenzúre, tvrdia producenti 05 - Modified: 2018-02-20 09:04:13 - Feat.: 0 - Title: Marcové kinopremiéry: Tlmočník, oscarová Lady Bird, nová Lara Croft aj Spielbergovo sci-fi
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 02:06