facebookovský profil Polície Slovenskej republiky
StoryEditor

"Chytili sme ostatných, chytíme aj Okoličányho." Polícia sa bráni a robí si reklamu

13.04.2018, 12:20
Autor:
pebpeb
Polícia využíva prípad Róberta Okoličányho aj na svoju propagáciu.

Slovenská polícia si je istá, že dolapí Róberta Okoličányho. Mafiánsky bos je na úteku po tom, čo ho v stredu Najvyšší súd poslal na doživotie.

"Róbert Okoličány je naším ďalším cieľom. Tak, ako sme chytili ostatných, chytíme aj jeho," napísala polícia na svojom oficiálnom profile na Facebooku

Pred niekoľkými rokmi si policajti stanovili zoznam najhľadanejších Slovákov, medzi ktorými figuroval napríklad Róbert Lališ. "V priebehu niekoľkých mesiacov polícia všetky osoby vypátrala a okrem Karola Mella sa ich podarilo dostať späť na Slovensko," píše sa na stránke polície.

Len pred tromi týždňami pritom nenastúpil na výkon trestu ďalší odsúdený. Viliam Mišenka si mal odsedieť za mrežami 23 rokov.

Prípad Okoličányho využíva aj na svoju propagáciu. "Kto má úprimný záujem dozvedieť sa skutočné informácie o skutočnej práci polície a o jej zákonných možnostiach, nech sledujte túto stránku," napísal administrátor stránky. Odkaz na facebookovskú stránku priložili aj do pútacieho obrázku.

facebookovský profil Polície Slovenskej republiky

​Polícia sa dostala pod paľbu kritiky verejnosti vo štvrtok, keď sa medializovali informácie o tom, že Okoličány ušiel. Policajný zbor sa bránil, že k pochybeniu z ich strany nedošlo a verejnosť je zavádzaná.

Komunikačné oddelenie Prezídia Policajného zboru tvrdí, že ide o neoprávnené obvinenia a od momentu, ako polícia dostala príkazy zo súdu, realizuje všetky potrebné úkony na dodanie odsúdených osôb do výkonu trestu odňatia slobody. „Opätovne sme svedkami nedôvodných útokov voči činnosti polície napriek tomu, že táto koná len v súlade so zákonom a dokonca proaktívne namiesto príslušných orgánov, súdu a prokuratúry,“ uviedli pre HN.

Zodpovednosť za útek si nepripúšťa prokuratúra ani zástupcovia ministerstva spravodlivosti. To informovalo HN informovalo, že vzhľadom na to, že Okoličány nebol umiestnený vo väzbe, prípad jeho úteku do zahraničia nepatrí pod ich kompetenciu.

Hovorkyňa prokuratúry Andrea Predajňová pre TASR uviedla, že vecou by sa mali najskôr zaoberať príslušníci Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ak by osobu nenašli v mieste trvalého bydliska, mohlo by sa pristúpiť k celoštátnemu pátraniu. Až potom môže byť vydaný európsky zatýkací rozkaz a napokon medzinárodný zatykač.

01 - Modified: 2018-05-24 19:45:14 - Feat.: - Title: Slovenskí vydavatelia a šéfredaktori sa zastali českej novinárky: Polícia a prokuratúra musia vysvetliť svoj postup
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 17:19