Daniel KřetínskýPeter Mayer
StoryEditor

Firma miliardára Křetínskeho jedná s Lagardère o kúpe časopisov vo Francúzsku, vrátane Elle

18.04.2018, 15:33
Autor:
ČTKČTK
Len včera firma oznámila, že od skupiny Lagardère kupuje za 73 miliónov eur rozhlasové stanice.

Spoločnosť Czech Media Invest (CMI), ktorú spoluvlastní a riadi miliardár Daniel Křetínský, jedná s Lagardère Group o kúpe časopisov vo Francúzsku, vrátane Elle a s ňou spojených produktov. Očakáva sa, že transakcia by mohla byť podpísaná v najbližších týždňoch. ČTK to dnes oznámil člen predstavenstva CMI Daniel Častvaj.

Vedľa Elle sa obchod týka časopisov Version Femina, Art & Décoration, Télé 7 Jours, France Dimanche, Ici Paris a Public. "Naopak spravodajská divízie (vrátane Europe 1, Paris Match a Le Journal du Dimanche), rovnako ako brand Elle s jeho medzinárodnými licenciami, nie sú súčasťou tejto plánovanej transakcie," uviedol Častvaj.

Parametre transakcie budú konzultované s organizáciami zastupujúcimi zamestnancov spoločnosti Lagardère Active, uzatvorenie obchodu môže podliehať schváleniu zo strany orgánov hospodárskej súťaže, uviedla firma.

Podľa Častvaje by táto akvizícia prispela k posilneniu rastovej stratégie firmy. CMI považuje Španielsko za jeden z kľúčových trhov, dodal.

V utorok spoločnosť CMI oznámila, že od skupiny Lagardère kupuje za 73 miliónov eur rozhlasové stanice v Česku, Poľsku, na Slovensku a v Rumunsku. K tým patrí napríklad Frekvence 1 a Evropa 2.

​CMI prostredníctvom svojich dcérskych spoločnosti Czech News Center a CN Invest doteraz pôsobila najmä v oblasti tlače. Vydáva štyri denníky, medzi nimi Blesk, Šport a Aha !, desiatky časopisov, napríklad týždenník Reflex alebo Svet motorov, a tiež webové tituly. Spoločnosť tiež vlastní dve tlačiarne a je lídrom vo vydávaní kníh a distribúcie tlače.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 06:00