KOŠICE:DNES
StoryEditor

Mení sa vedenie KOŠICE:DNES

19.04.2018, 10:29
Autor:
TSTS
Na pozíciu generálnej riaditeľky nastupuje Alexandra Mihók-Kvietková.

Alenu Černú na pozícii generálnej riaditeľky KOŠICE:DNES strieda doterajšia marketingová riaditeľka Alexandra Mihók-Kvietková. Obchodným riaditeľom sa stal Marko Duditš, bývalý obchodný riaditeľ Zoznam.sk. Šéfom obsahu štyroch mediatypov zostáva Dušan Karolyi.

„Výmena na pozícii generálneho riaditeľa KOŠICE:DNES v priebehu roka 2018 bola plánovaná aj v rámci mojej dohody s majiteľmi mediálneho domu," povedala doterajšia generálna riaditeľka KOŠICE:DNES a významná osobnosť českého mediálneho sveta Alena Černá, ktorej primárnou úlohou vo funkcii bola strategická analýza a nastavenie vnútornej optimalizácie mediálneho domu. 

Alexandra Mihók-Kvietková pôsobí v skupine KRATKY GLOBAL: od roku 2004. V rámci riadenia projektov skupiny stála pri zrode viacerých významných aktivít, ako napríklad vznik poľnohospodárskej divízie KRATKY GLOBAL:, dnes fungujúcej pod názvom Slovenské farmárske, družstvo, ktorá je jedným z najväčších hráčov na slovenskom trhu poľnohospodárskej prvovýroby.

V roku 2014 zakladala aj projekt KOŠICE:DNES, kam sa po krátkej materskej dovolenke vrátila na pozíciu marketingového riaditeľa, na ktorej pôsobila doposiaľ. Spolu s Dušanom Karolyim je zároveň spolumajiteľkou mediálneho domu.

„Preberať riadenie firmy po bývalej šéfke českého BAUER MEDIA je pre mňa výzvou i zodpovednosťou. Tržby nám v prvom kvartáli stúpli medziročne o 30%, trend vývoja je teda pozitívny. Unikátnosť ponuky KOŠICE:DNES a dynamicky sa rozvíjajúci lokálny trh ponúkajú priestor pre ďalší rast. Túto príležitosť chceme využiť,“ povedala Alexandra Mihók-Kvietková. „V tomto roku plánujeme nákladovú optimalizáciu synergiou našich médií a rozvoj kľúčových mediatypov, čo umožní rýchlejšie dosiahnutie našich biznisových zámerov,“ dodala.

Marko Duditš pôsobil do roku 2015 v Zoznam.sk, následne sa venoval iným podnikateľským aktivitám. „Skúsenosti s predajom rôznych mediatypov som načerpal v obchodných tímoch SME, Pravda, TA3 či Hospodárskych novín. Zároveň som bol zakladateľom bratislavského lokálneho rádia Aligátor a výkonným riaditeľom Rádia HEY. Som rád, že môžem využiť tieto skúsenosti v mediálnom dome, kde sa spájajú všetky mediatypy, s ktorými som sa počas svojej praxe stretol,“ povedal Marko Duditš.

KOŠICE:DNES je jediným lokálnym mediálnym domom so všetkými typmi médií pod jednou strechou. Jeho súčasťou je najväčší denník v Košiciach – denník KOŠICE:DNES, lokálna televízia KOŠICE:DNES (bývalá TV NAŠA), multimediálny portál www.KOSICEDNES.sk a sociálne siete KOŠICE:DNES v spolupráci s regionálnym KISS Rádiom. Mediálny dom KOŠICE:DNES patrí do skupiny KRATKY GLOBAL. Media representative: KRATKY GLOBAL:MEDIA, a.s.

01 - Modified: 2020-05-29 13:59:19 - Feat.: - Title: Odchádza generálna riaditeľka KOŠICE:DNES, pozícia zostáva neobsadená 02 - Modified: 2018-01-02 19:28:01 - Feat.: - Title: Mediálny dom KOŠICE:DNES povedie bývalá šéfka BAUER MEDIA 03 - Modified: 2016-11-08 15:19:23 - Feat.: - Title: Mediálny dom na východe KOŠICE: DNES má svoj Facebook späť 04 - Modified: 2016-09-12 10:29:06 - Feat.: - Title: Na východe vzniká najsilnejší lokálny mediálny dom 05 - Modified: 2016-07-06 13:40:15 - Feat.: - Title: Košičania sú lokálpatrioti. Chcú mať informácie
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 02:12