Daniel KrajcerTASR/J. Kotian
StoryEditor

Daniel Krajcer mieri do médií. Bude sa podieľať na budovaní silnej značky spravodajského webu

19.04.2018, 20:13
Autor:
(pš)(pš)
Spoluprácu rozbieha so Zoznamom.

Len prednedávnom hovoril šéf Zoznamu Martin Mác pre Stratégie o tom, že zo Zoznamu chce vybudovať spravodajský portál. V súčasnosti prichádza aj ďalšia informácia, že spravodajský portál patriaci pod Zoznam.sk bude mať na starosti bývalý moderátor a politik Daniel Krajcer. Správu Stratégiám potvrdil aj samotný Krajcer: "Dohodol som sa, že pomôžem pri reštarte spravodajského portálu Glob.sk, ktorý patrí pod Zoznam.sk. Vychádzam z toho, že ako bývalý moderátor mám skúsenosti v žurnalistike, ktoré by som rád odovzdal aj pri nastavení koncepcie vynoveného webu." Krajcer hovorí o tom, že ponuku prijal aj preto, že obzvlášť v súčasnej situácii je veľmi dôležité posilniť slobodu slova. "Nebude to portál, ktorý ma vopred nastavený nejaký ideologický rámec. Naopak, v novom spravodajskom projekte bude preňho obzvlášť dôležitá pluralita názorov." 

"Verím, že Daniel Krajcer ako skúsený a uznávaný novinár nám pomôže vybudovať vlastnú silnú značku v rámci spravodajských portálov," povedal šéf Zoznamu na margo novej spolupráce Martin Mác.

Daniel Krajcer bol v minulosti redaktorom spravodajstva a moderátorom politicko-diskusnej relácie Sito v televízii Markíza, neskôr prešiel ku konkurenčnej stanici TV JOJ, kde bol členom top manažmentu a zároveň moderoval politickú reláciu De facto.  V rokoch 2010 - 2012 pôsobil ako minister kultúry za SaS, bol tiež poslancom NR SR. Ako minister kultúry SR predkladal novelu tlačového zákona, jedno z jeho najdôležitejších rozhodnutí bolo spojenie televízie a rozhlasu do jednej verejnoprávnej inštitúcie - RTVS.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 21:49