StoryEditor

Májové filmové premiéry: Deadpol 2, Solo: Star Wars Story aj Dámsky klub

27.04.2018, 13:00
Autor:
hrnhrn
S prichádzajúcim letným obdobím ponúknu kiná žánrovo rozmanité premiéry.

Májový zoznam filmových noviniek zahŕňa horor či fantasy, ale tiež komiksovú adaptáciu, rozprávky a snímky určené dámskemu publiku.

„Máj odštartuje v multiplexoch Cinema City hororový triler Tiché miesto, ktorý osloví predovšetkým mladšie divácke skupiny. Primárne k pánskemu publiku smeruje druhá novinka piateho mesiaca tohto roka, adaptácia marvelovského komiksu Deadpool 2,“ hovorí o budúcich premiérach Alexandra Ivaničová z NAA Slovensko.”

V druhej polovici mesiaca budú mať premiéru hviezdne obsadený Dámsky klub, sci-fi zo ságy Hviezdnych vojen Solo: The Star Wars Story v réžii oskarového Rona Howarda a máj uzavrie prvý slovenský celovečerný komiks Parralel.

Tiché miesto (premiéra 3. mája)

Ticho nielen lieči, ale v Tichom mieste je jedinou možnosťou, ako prežiť ďalší deň. Herec John Krasinski sa pustil do réžie filmu, ktorý žánrovo osciluje medzi trilerom, drámou a hororom a vo všetkých svojich polohách dokazuje, čo všetko je človek schopný vymyslieť a obetovať, aby aj v neľudských podmienkach zachránil svoju rodinu. „Náš svet je zvukmi priamo presýtený. A teraz si predstavte, že sa ocitnete v  prostredí, ktorému dominuje ticho. Atmosféra takého sveta vás skôr či neskôr pohltí,“ hovorí režisér.

Neznámy vojak (premiéra 3. mája)

Vojnová dráma rozpráva o jednotke fínskych vojakov bojujúcich proti agresívnemu stalinskému Sovietskemu zväzu. Ukazuje, ako týchto mužov spojilo priateľstvo, humor a túžba prežiť. Táto vojna zmenila život každého vojaka rovnako, ako poznamenala životy ich blízkych aj celý národ. Film vznikol podľa knižného bestselleru Väinö Linny, ktorý pre jeho príbehy čerpal aj z vlastnej skúsenosti.

Psí ostrov (premiéra 10. mája)

Japonské súostrovie, o dvadsať rokov v budúcnosti. Psia chrípka dosiahla epidemických rozmerov, jej ohnisko leží v meste Megasaki. Hrozí, že preskočí z psích nositeľov na človeka. Starosta Kobayashi vyzýva k okamžitej karanténe. Teda k vyhosteniu a izolácii všetkých túlavých aj domácich psov. Oficiálnym dekrétom sa psov exilovou kolóniou stáva neďaleký ostrov slúžiaci zatiaľ ako skládka odpadkov. Stáva sa z neho Psí ostrov. Wes Anderson po Fantastickom pánovi Foxovi prichádza s ďalším animovaným filmom Psí ostrov, v ktorom opäť jednu z hlavných rolí hrajú zvieratá.

Deadpool 2 (premiéra 17. mája)

Keď Wade Wilson alias Deadpool (Ryan Reynolds) v roku 2016 vtrhol do kín ako ukecaný superhrdina, brutálne zamával nielen so svojimi protivníkmi, ale aj s rebríčkami najnavštevovanejších komiksových filmov. Teraz sa vracia, aby s pomocou svojich schopností opäť zachraňoval celý svet, napríklad pred desivo nebezpečným lepkom v potravinách. Vyráža aj do sveta, aby si zaslúžil vytúžený hrnček s nápisom „Najlepší milovník na svete“.

Dámsky klub (premiéra 24. mája)

Inšpiráciu občas stretnete na tých najnepravdepodobnejších miestach. To zistia aj štyri celoživotné priateľky, vášnivé čitateľky kníh. Pravidelne sa každý mesiac stretávajú vo svojom knižnom klube, kde diskutujú nielen o literatúre. Po prečítaní Päťdesiatich odtieňov sivej sa rozhodnú radikálne zmeniť svoje stereotypné životy. V réžii Billa Holdermana sa predstavia Jane Fonda, Diane Keaton, Alicia Silverstone a Mary Steenburgen.

Solo: Star Wars Story (premiéra 24. mája)

Naloďte sa na Millennium Falcon a vydajte sa do praďalekej galaxie v najnovšom pokračovaní ságy Star Wars, v kompletne novom dobrodružstve najobľúbenejšieho darebáka v galaxii. Prostredníctvom série eskapád hlboko v temnom a nebezpečnom zločineckom svete sa Han Solo stretáva nielen a so svojím budúcim kopilotom Chewbaccom, ale aj so známym notorickým gamblerom Landom Carlissianom. Spolu pokračujú v ceste, ktorá určuje smer jedného z najnepravdepodobnejších hrdinov.

Kým prišla búrka (premiéra 31. mája)

Vo filme o prežití nakrútenom podľa skutočného príbehu vyústi náhodné stretnutie dvoch mladých ľudí Woodley (Tami Oldham) a Claflina (Richard Sharp) v lásku. V následnom najväčšom dobrodružstve ich života musia čeliť jednému z najkatastrofálnejších hurikánov, aký bol kedy v histórii zaznamenaný.

Parralel (premiéra 31. mája)

Prvý slovenský celovečerný komiks o znovunájdení seba samého a snahe prežiť tragickú minulosť od režiséra Matyasa Brycha. Sedem dní prezentuje jeden rok, ošumelý byt, dennú rutinu a horu Parralel. Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami je sondou do života muža, ktorý všetko stratil. Všetko, okrem vôle žiť a prežiť.

01 - Modified: 2018-03-26 08:36:21 - Feat.: 0 - Title: Aprílové kino premiéry: Finále Avengers, satira Stalin aj dráma Dubček 02 - Modified: 2019-02-23 10:40:29 - Feat.: 0 - Title: Vo vile Tugendhat sa začína nakrúcanie filmu Sklenená izba 03 - Modified: 2018-03-27 15:00:23 - Feat.: 0 - Title: Kontroverzné Havlove amnestie majú filmovú podobu. Snímka príde do kín na výročie Nežnej revolúcie 04 - Modified: 2018-04-02 18:20:04 - Feat.: 0 - Title: Nech je svetlo. Režisér Evy Novej nakrútil psychologickú drámu o extrémizme
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 00:54