StoryEditor

Týždeň v médiách: Majstrovstvá vo futbale už bez nahotiniek, perly ducha politikov a ťažko chorý Juncker

15.07.2018, 09:33
Aj tento týždeň bolo o čom.

Bol to taký bežný letný týždeň slovenských médiách. Žiadne výrazné preskupenia vlastníkov, žiadne prekvapivé personálne odchody či príchody, zato omnoho viac médiá trápila homosexualita a alkoholizmus.

Čo sa týka prvej témy, bolo to najmä kvôli Dúhovému pochodu, ktorý sa konal v sobotu. Ležal v žalúdku najmä SNS, z jej strany na túto tému odznelo niekoľko periel ducha. Vyberte si svojho favorita:

1. "Pani Patakyová stratila dôveru SNS, lebo nevykonáva svoju funkciu nezaujato, čestne a férovo a uprednostňuje jednu skupinu obyvateľstva," takto reagoval na účasť ombudsmanky na Dúhoovm pochode podpredseda strany SNS Jaroslav Paška.

2. „Pochod komunity LGBTI v podobe, akej je, len ubližuje. Predmetná téma si vyžaduje odbornú diskusiu, nie emócie. Hranicou pre SNS je akceptovanie registrovaných partnerstiev, ako sme uviedli. Ak štát uzná registrované partnerstvo, musí umožniť adopcie detí, čo je pre nás neprekonateľný problém." Andrej Danko predseda parlamentu a predseda SNS.

3. "Nik na svete vedecky ešte nepreukázal zasadnú vec a to je otázka vzniku homosexuality, respektíve sexuálnej orientácie, čo je dosť podstatné pre ďalšiu diskusiu.“ Andrej Danko predseda parlamentu a predseda SNS.

Svoje si na tému o Dúhovom pochode povedal aj Anton Hrnko, ale ten hovorí už kadečo a najmä o tom, čomu nerozumie. Rozumej o všetkom. Nedávno napríklad kritizoval reklamu na dámske vložky v televízii. Je preňho nepredstaviteľné pozerať v telke reklamu na dámske vložky. Podľa neho niektoré témy boli kedysi vždy tabuizované a tak by to malo aj zostať.

Akoby FIFA počula Hrnkove sťažnosti. A zakázala kameramanom ruských televízií približovať počas futbalových zápasov na obrazovky horúce zábery ženského poprsia a iných sexuálnych motívov. "Je to normálny vývoj," skonštatoval nejaký manažér FIFA. Tak zas ľahko sa robí také rozhodnutie, keď do konca majstrovstiev sú už iba dva zápasy. Redakcia Plusky urobila na  tému "čo už na obrazovkách neuvidíme" 73 obrázkovú galerku. Viac obrázkov sa nevošlo, aj na internet to už bolo veľa.

Tento týždeň žili sociálne siete aj témou Junckerovho zakopnutia. Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker mal počas samitu NATO v Bruseli  výrazné problémy s chôdzou. Média si to jednoducho nemohli nevšimnúť.

Vraj v tom nebol alkohol, ale bolesti chrbta. Tie politika nútilli okrem tackania sa, rozdávať úsmevy  na všetky strany a bozkávať sa so všetkými naokolo. Tak na rovinu to vysvetlil Eduard Chmelár:

Ale aj Boris Kollár:

Mimochodom Boris Kollár  sa netají tým, že jediná budúcnosť, ktorú vidí je tradičná rodina. Dá sa to vyrozumieť podľa jeho podpory na Facebooku pochodu Hrdí na rodinu, ktorého cieľom nie je provokovať, ani protestovať len vyjadriť úctu k tradičnej rodine. Kollárovi to zas vysvetlil niekto iný:

Už dlhodobejšie si vzájomne svoje názory medzi sebou vysvetľujú Michal Havran a katolíckym kňazom Marianom Kuffom. Michal Havran napísal vo svojom blogu o kňazovi napríklad toto: „Kuffa skončil už predtým, svojimi apokalyptickými blábolmi o Turkoch na poníkoch v Istanbulskom dohovore a ešte predtým, hlúposťami o gendrovej diktatúre a potom, keď prišiel v sukni s bábikou z Dráčika preoblečenou za nejaký pohanský totem a v parlamente to držal fašistom ako miništrant.“ Kuffa najskôr na Michala Havrana podal trestné oznámenie, pretože podľa neho hanobí katolícke náboženstvo. Tento týždeň však Kuffa nečakane Havranovi odpustil. Kuffu v tomto prípade zastupuje Ján Čarnogruský mladší, ktorý vyhlásil, že stiahnuť trestné oznámenie nie je také jednoduché. PR vlastnej osoby je predsa omnoho dôležitejšia.

Denník SME uverejnil titulok, v ktorom sa chváli tým, že dokázal niečo, čo sa nepodarilo našej polícii.

Facebook Polície SR

​Redaktori denníka vycestovali do Mali, kde je väznený bývalý príslušník Lexovej SIS Ľuboš Kosík a napísali o tom reportáž. Políciu SR zasa podráždil status, ktorý zobrali osobne. Na  svojom Facebooku preto uverejnila siahodlhý komentár na tému manipulovania s faktami.

Ale možno si to Polícia SR iba zle vysvetlila. Titulok "Denník SME dokázal to, čo polícia nedokázala", môže na prvý pohľad znamenať aj to, že SME-čko dokázalo napísať článok, a to Polícia SR nedokáže. Ktovie ako to v redakcii mysleli:)

Priatelia, budúci týždeň by teplota mala stúpať, tešme sa na pekné leto (nielen) v médiách.

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 15:39