"To je ona, moja žena." 28 160 lajkov.Instagram/petosagan
StoryEditor

Týždeň v médiách: Sagan nečakane prekvapil. Zjavne nejde o marketingový ťah na propagáciu jeho knihy

22.07.2018, 10:00
Autor:
pzpzrmrm
Ako sa Slováci na sociálnych sieťach opäť vyfarbili. Kaufland o tom vie svoje.

Aj minulý rok Sagan zvalcoval médiá. Za jeho "lakeť" ho diskvalifikovali z Tour de France, čo bolo veľký smútok nielen pre Slovákov, ale aj pre sledovanosť RTVS.

V tomto roku Sagan prekvapil opäť. Nie však výkonom, ale oznámením na sociálnej sieti, že jeho vzťah je v kríze a opúšťa svoju manželku. Urobil tak neskoro večer preto, lebo sa dozvedel, že informácie o kríze v jeho manželstve prinesú ráno slovenské bulvárne denníky. Tak ich jednoducho predbehol. 

Spustila sa absolútna lavína o zaručených informáciách ohľadne jeho rozchodu s manželkou. Na tému Saganovho rozvodu si napríklad zafilozofoval na portáli Postoj Pavol Rábara v príspevku Saganova najväčšia prehra. Autor sa najskôr zamyslel nad tým, či oznam na sociálnej siete nebol hackerským útokom a potom hovoril o tom, že "v hre by teoreticky mohla byť ešte marketingová stratégia v súvislosti s novou knihou Petra Sagana Môj svet, ktorá vyjde v októbri. Otázne však je, na čo by mal tento typ kamufláže slúžiť."

Nie, zdá sa, že nejde o žiaden typ kamufláže a otázne je, načo vznikajú takéto úvahy. Článok figuruje medzi najčítannejšími, veľké vášne rozpútal aj v diskusiách. Ak si Slováci hovoria o tom, že sú tolerantný národ, tak to pravda určite nie je. Minimálne podľa reakcií pod týmto článkom.

Podobnú skúsenosť s tolerantnosťou získal tento týždeň aj Kaufland. Ten na svojej sociálne sieti uverejnil takúto ponuku:

Facebook Kuaflandu sa po tomto okamžite rozdelil na dve strany. Jedna podporovala status, druhá hovorila aj o "degeneratívnom" smerovaní našej spoločnosti. Za všetky tento:

Podobných komentárov je pod týmto príspevkov neúrekom. Smutné je to celé. Čo všetko dokáže spôsobiť jeden Pstruh dúhový...

Keby sa radšej Slováci vyjadrovali prostredníctvom emotikonov. Taký Apple pridal napríklad nových 70 symbolov. No nebolo by to lepšie vidieť namiesto hlúpych komentárov roztomilé emotikony ako mango, superhrdina, cupcake alebo páv?

Apple

Zásadne vážnejšie problémy má spoločnosť Netflix. Napriek zvýšeniu zisku na 384,3 milióna dolárov v druhom štvrťroku, nemá dosť predplatiteľov. Síce pribudlo 5,2 milióna predplatiteľov, ale očakávala o milión predplatiteľov viac. 

To je tak. Niekomu je 384, 3 milióna dolárov málo, niekto príde aj o 4,34 miliardy eur. Konkrétne je to Google, ktorý dostal takúto pokutu za to, že zneužíval dominantné trhové postavenie svojho mobilného operačného systému Android a od roku 2011 obmedzoval výrobcov zariadení, ktorí tento systém využívali. Čo je to pre Google, ktorý sa samozrejme voči tomuto ohradí. Možno sa ale aj dozvieme, čo sa dialo v Googli napríklad v roku 2017.

Nebol by to Facebook, ktorý by neprišiel s úplne jasnými dôkazmi o tom, že Rusko zasahovalo do amerických prezidentských volieb. A sociálna sieť vyvinula nástroje, pomocou ktorých je možné takéto hrozby rozpoznať a zamedziť. Uvidíme, možno v najbližších voľbách.

Mimochodom stretnutie Donalda Trumpa a Vladimíra Putina vyvolalo, ako inak, obrovský záujem médií. Magazín Time reagoval titulkou, na ktorej vidíme ako sa Trump mení na Putina. Týmto vlastne magazín naznačil dominantnosť ruského prezidenta.

Time

​Ani Arnoldovi Schwarzeneggerovi sa nepáčilo, jednanie Trumpa s Putinom. Americkému prezidentovi odkázal, že tam stál ako "malý mokrý rezanec!".

Aj my máme svojich zatiaľ iba kandidátov na prezidenta. Naposledy oznámil svoju kandidatúru Martin Jakubec, ktorý už chcel byť  županom. Ešte pred prezidentom by sa ale mohol stať aj primátorom Bratislavy, myslí si to Jakubec. Na všetko už má vlastný merchandising. Ešte, že máme každý rok nejaké voľby! Čo by ten Jakubec robil?

Facebook

Facebook

01 - Modified: 2021-06-20 06:06:29 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Televízne diskusie stále bez Matoviča, nezaháľajú Hlas a Smer 02 - Modified: 2021-05-04 06:26:43 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Prekvapenia zmluvy o nákupe Sputnika a účet za plošné testovanie 03 - Modified: 2021-03-18 05:45:04 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Od Sputnika cez vulgarizmy do bodu nula 04 - Modified: 2021-03-01 12:42:57 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Ako ďalej s covidom? Matovič sa radí s odborníkmi, Krajniak sa chce modliť a niekto uteká na Maledivy 05 - Modified: 2021-02-23 06:31:50 - Feat.: - Title: Týždeň v médiách: Interrupcie dôležitejšie ako všetko ostatné. Aj o vakcíne Sputnik, ktorá rozdelila nielen Slovensko, ale aj koalíciu
menuLevel = 2, menuRoute = news/blogy, menuAlias = blogy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 02:23