HBO
StoryEditor

Vybrali najlepšie seriály súčasnosti. Najviac nominácií na ceny Emmy má Hra o tróny

23.07.2018, 20:15
Autor:
ČTKČTK
Netflix prvýkrát predbehol HBO v počte nominácií.

Najviac nominácií na tohtoročné americké televizní ceny Emmy získal seriál Hra o tróny z dielne HBO, ktorý je rekordmanom v histórii tejto súťaže. Získal v nej už 38 cien.

Televíziu HBO, ktorá sa od roku 2001 držala na prvom mieste v celkovom počte nominácií na toto ocenenie, tento rok predstihla streamingová televízna spoločnosť Netflix.

Rekordmani Emmy

Produkcia z dielne Netflixu získala 112 nominácií, televízia HBO o štyri menej. Jej fantasy seriál Hra o tróny ich má 22, len o jednu ménej dostali seriál Westworld a talkshow Saturday Night Live, ktorá drží rekord s najviac nomináciami v histórii tejto súťaže. Za 70 ročníkov Emmy má už 252 ocenení.

Z komediálnych seriálov bol nominovaný v najväčšom počte kategórií (16) seriál Atlanta, ktorý približuje prostredie hudobného priemyslu a stereotypy voči Afroameričanom. Jeho šance zvyšuje aj to, že tento rok sa o ceny neuchádza trojnásobný víťaz v tejto kategórii - politická satira Viceprezidentka (Veep).

V kategorii miniséria má najviac nominácií (18) životopisná dráma The Assassination of Gianni Versace (Vražda Gianniho Versaceho), ktoré bude súťažiť s minisériou Génius - Picasso, v ktorej slávneho španielskeho maliara stvárnil Antonio Banderas. V rovnakej kategórii súťaží i miniséria o britskej smotánke Patrick Melrose, westernový seriál Godless a dramatický seriál The Alienist.

Svoje prvé nominácie na Emmy získalo i niekoľko filmových hviezd, ktoré obvykle nie sú príliš spájané s televíznou produkciou. Napríklad prvú nomináciu na Emmy získala španielska herečka Penélope Cruz za minisériu o Versacem, v ktorej hrá sestru zavraždeného módneho návrhára. Za rovnakú minisériu má prvú nomináciu na Emmy aj portorický spevák Ricky Martin, ktorý stvárnil Versaceho partnera.

Prvú nomináciu na cenu Emmy dostal i americký spevák John Legend. Nominovaný je za rolu Ježiša v adaptácii rockovej opery Jesus Christ Superstar. Pokjaľ by Legend túto cenu získal, vstúpil by tak do elitného klubu zvaného EGOT, teda osobností, ktoré majú cenu Emmy, Grammy, Oscar a Tony. Všetky štyri ceny má doposiaľ 12 ľudí, pokiaľ sa nepočítajú ceny v čestných kategóriách.

Nomináciu na cenu za najlepší informatívny seriál dostal napríklad i šéfkuchár Anthony Bourdain, ktorý v júni spáchal samovraždu. Nominovaný je jeho cestopisný a gastronomický seriál Anthony Bourdain: Parts Unknown, ktorý už má štyri ceny Emmy z predchádzajúcich rokov.

Americké televízne ceny Emmy sa budú udeľovať v Los Angeles 17. septembra, slávnostný večer bude vysielať televízia NBC.

01 - Modified: 2023-05-18 09:41:10 - Feat.: - Title: Program s reklamami od Netflixu má v zahraničí úspech. U nás funguje len jeho drahšia verzia bez reklám 02 - Modified: 2023-05-15 11:58:57 - Feat.: - Title: Streamovacie služby na Slovensku využíva až 38 percent ľudí 03 - Modified: 2022-08-30 14:19:08 - Feat.: - Title: Vojna streamovacích služieb: Netflix prichádza o svoju líderskú pozíciu 04 - Modified: 2022-08-12 07:50:12 - Feat.: - Title: Disney predstihol v počte predplatiteľov streamovacích služieb Netflix 05 - Modified: 2022-07-14 09:38:44 - Feat.: - Title: Netflix spojí sily s Microsoftom, aby ponúkol lacnejšie predplatné s reklamami
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 08:06