Printscreen/TV Barrandov
StoryEditor

TV Barrandov ruší večerné správy. Nahradia ich Soukupove relácie

24.07.2018, 13:05
Autor:
ČTKČTK
Opakovanie správ z internetu a kopírovanie sociálnych sietí nie je podľa Soukupa perspektívna cesta.

TV Barrandov od augusta zruší svoju večernú spravodajskú reláciu Naše zprávy a namiesto toho od septembra nasadí nové spravodajské formáty. Začne vysielať nový program, ktorý bude s nadhľadom komentovať aktuálne domáce i svetové dianie, uviedla dnes televízia v tlačovej správe.

"Bližšie informácie ku konkrétnej podobe daného formátu oznámime pred štartom vysielania," povedala hovorkyňa Marie Opálková. Pre ukončenie klasického večerného spravodajského bloku podľa Opálkovej hovorí predovšetkým fakt, že dlhodobo klesá záujem divákov o spravodajstvo na všetkých televíznych kanáloch. Hlavným zdrojom správ sú podľa vedenia televízie Barrandov predovšetkým on-line médiá.

Od septembra sa na obrazovku vráti ako politická diskusia Aréna Jaromíra Soukupa a Duel Jaromíra Soukupa, ako aj relácia Kauzy Jaromíra Soukupa.

"Som presvedčený o tom, že naše rozhodnutie je správne. TV Barrandov rozhodne nerezignuje na spravodajstvo a publicistiku, len ju chceme, podobne ako v prípade iných mojich relácií, ponúknuť v podobe, ktorá bude pre divákov atraktívna. Verím, že opakovanie správ z internetu a premietanie videí v štýle sociálnych sietí nie je jednoducho už perspektívna cesta. Už počas leta sme si vyskúšali niektoré nové spravodajské formáty a teraz vieme, že majú šancu uspieť," uviedol generálny riaditeľ TV Barrandov Jaromír Soukup.

TV Barrandov mala v prvej polovici roka sledovanosť svojich kanálov okolo siedmich percent v diváckej skupine nad 15 rokov. Medziročne to znamená pokles o 19 percent. Soukupovo vydavateľstvo Empresa Media televíziu získalo na začiatku roka 2013 od spoločností Moravia Steel podnikateľa Tomáša Chrenka.

Vydavateľstvo Empresa Media v júni zredukovalo počet zamestnancov o pätinu. Výpoveď dostalo minimálne tridsať ľudí, v drvivej väčšine v novinárskych profesiách, uviedol nedávno server HlídacíPes.org.

Skupina Empresa Media je vydavateľom tlačených titulov Týždeň, Faktor Soukup, Inštinkt, Sedmička, Top Dievčatá, Animáček alebo Popcorn a ich on-line verzií. Zároveň je aj dodávateľom spravodajského obsahu pre TV Barrandov.

01 - Modified: 2019-09-24 08:36:23 - Feat.: - Title: Televízia Barrandov plánuje nový model financovania. Produkciám bude platiť podľa sledovanosti ich programov 02 - Modified: 2019-01-25 20:18:51 - Feat.: - Title: TV Barrandov zruší štyri relácie Jaromíra Soukupa. Zostane mu ich ešte sedem 03 - Modified: 2018-08-23 16:12:08 - Feat.: - Title: V TV Barrandov pribudne ďalšia relácia moderovaná riaditeľom Soukupom
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 05:13