Richard RybníčekHN/Pavol Funtál
StoryEditor

Richard Rybníček sa sťažuje na RTVS, že neodvysiela zápas Trenčína. Ukazuje na Mateja Hajka

09.08.2018, 16:50
Autor:
(pš)(pš)
RTVS v tom čase vysiela ME v atletike z Berlína.

Súčasný primátor Trenčína Richard Rybníček uverejnil na svojom Facebookovom profile status, v ktorom vyjadruje nesúhlas  s tým, že RTVS dnes neodvysiela priamy prenos zo zápasu futbalových klubov AS Trenčín a Feyenoord Rotterdam. Menovite hovorí o šéfovi športu Matejovi Hajkovi, ktorý podľa Rybníčka rozhodol, že "mnohí Trenčania, ale aj slovenskí fanúšikovia futbalu si nebudú môcť tento zápas pozrieť vo verejnoprávnej televízií. Mrzí ma, že RTVS nepristúpila k našim klubom hrajúcim európske súťaže rovnako".

RTVS v tom čase plánuje podľa zverejneného programu vysielať ME v atletike z Berlína, neskôr futbalový zápas ŠK Slovan Bratislava - Rapid Viedeň. Tento týždeň v utorok RTVS priniesla na Jednotke priamy prenos zápasu Crvena zvezda Belehrad – Spartak Trnava. Oslovili sme aj RTVS a čakáme na stanovisko, akú postupnosť zvolil šéf športu pri vysielaní jednotlivých priamych prenosov. Na svojom Facebookovom profile zatiaľ športová redakcia odpísala fanúšikovi, že sa snažia s verejnými prostriedkami nakladať hospodárne. A zatiaľ čo sa so Slovanom aj Spartakom Trnava rozumne dohodli, s futbalovým klubom AS Trenčín nie.

Diváci ale o spomínaný zápas neprídu. Pre fanúšikov futbalu ho ponúka klubová televízia ASTV, ktorá prinesie prostredníctvom oficiálneho YouTube kanálu živý prenos zo žilinského štadióna klubov: AS Trenčín a Feyenoord Rotterdam. Na stránke klubová televízia zároveň uvádza vyjadrenie hovorcu futbalového tímu z Trenčína, ktorý hovorí o tom, že klub sa na vysielaní nedohodol so žiadnym vysielateľom na Slovensku.„Keďže sa nám nepodarilo dohodnúť zo žiadnym vysielateľom na Slovensku, hľadali sme alternatívu pre fanúšikov AS Trenčín, ktorí sa nemôžu dostať na žilinský štadión. V tomto smere nám pomohol predaj práv do Holandska,“ povedal hovorca klubu AS Trenčín Martin Galajda.  „Pre holandského vysielateľa budeme vyrábať regulárny priamy prenos, ktorý hradí klub. S podporou producenta prenosu sa nám podarilo vyriešiť technické otázky prepojenia s našim ASTV kanálom na YouTube. Vďaka tomu vieme priniesť fanúšikom AS Trenčín a futbalu na Slovensku plnohodnotný priamy prenos vysielaný prostredníctvom internetového prenosu celosvetovo," vysvetľuje Galajda. Priamy prenos bude komentovaný. Spolukomentátorom zápasu bude Peter Kleščík.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 21:50