StoryEditor

Facebook si uťahuje z novej českej rozprávky. Animáciami pripomína staré počítačové hry

14.08.2018, 19:23
Autor:
hrnhrn
Napriek 3 miliónovému rozpočtu pôsobí výsledok rozpačito.

V Českej republike koluje na Facebooku trailer k novej animovanej rozprávke Bubeník a Princezná. Film vzniká v koprodukcii Veľkej Británie a Česka na motívy rozprávky bratov Grimmovcov, píše portál idnes.cz.

Za novinkou s rozpočtom 82 miliónov korún (3,2 milióna eur) stojí produkčná spoločnosť Angels Pictures, scenára a réžie sa ujal Alex Vladimír Pieter, ktorý má za sebou len dva študentské filmy.

bubenikaprincezna.cz

​Hlasy postavám prepožičali české hviezdy ako napríklad Karel Gott, ktorý nahovoril kráľa, Jiřina Bohdalová či Jakub Kohák dabujúci lúpežníka. Premiéra rozprávky v 3D je naplánovaná na zimu, v rovnakom termíne by mala prísť aj do kín v Británii a ďalších krajinách Európskej únie, ale aj v USA, Kanade, Austrálii, Rusku, Číne alebo Japonsku. Časť príjmov zo vstupného pôjde na pomoc deťom. V pláne premiér kín na Slovensku rozprávka nie je.

bubenikaprincezna.cz

​Po zhliadnutí prvej upútavky však internet zaplavili sklamané reakcie typu „WTF?“ Ľudia očakávali za veľkorysý rozpočet výsledok v úplne inej kvalite. Animácia im pripomína desať rokov staré počítačové hry a nepodarok nezachráni podľa časopisu Reflex ani Chuck Norris.

Aj samotný trailer pôsobí rozpačitým dojmom. Väčšina komentárov na portáli csfd.cz hovorí o totálnej katastrofe. Posúďte sami. Ak by ste chceli trailer okomentovať, autori to neumožnili.

Českú rozprávku si všimli aj za hranicami, konkrétne poľský portál antyradio.pl. Priniesol článok s titulkom Táto česká animácia za 3 milióny dolárov spôsobí spochybnenie vášho duševného zdravia.

V článku sa píše, že hoci sú južní susedia Poliakov známi láskou k pivu, veľkým percentom ateistov a jazykom, ktorý je pre Poliakov z nejakého zvláštneho dôvodu veľmi zábavným, svojou novou rozprávkou sa nepreslávia.

Nový Shrek z nej nebude, pretože je zlá. Veľmi, veľmi zlá, píše sa v článku. A ďalej pokračuje konštatovaním, že 3,5 milióna dolárov bolo asi použitých na všetko iné, len nie na animáciu.

01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 12:49