StoryEditor

6 filmových premiér, ktoré sú plné strachu a napätia

24.08.2018, 10:20
Autor:
hrnhrn
Tipy na horory a trilery, ktoré kiná uvedú v septembri.

September v kinách bude pestrý. Nebudú chýbať romantické snímky, drámy, horory, sci-fi a ani animované rozprávky pre deti. Z filmových premiér sme vybrali šesť tipov na filmy pre milovníkov strachu a napätia. Vo výbere nechýba ani slovensko-česko-ruská novinka, v ktorej si zahrali aj Milan Ondrík a Jana Oľhová.

Mníška (The Nun)

Prvý septembrový týždeň príde do kín horor Mníška. Vyšetrovanie samovraždy mladej mníšky z kláštorného opátstva v Rumunsku prídu prešetrovať priamo z Vatikánu kňaz a mladá novicka. Spoločne odkrývajú príšerné tajomstvo a riskujú nielen svoje životy, ale aj vlastnú vieru a samotné duše. Čelia zlomyseľnej sile v podobe démonickej mníšky, ktorá už predtým terorizovala publikum vo filme V zajatí démonov 2. Opátstvo sa tak stáva hrozivým bojiskom medzi žijúcimi a zatratenými.

Predátor: Evolúcia (Predator)

Najväčší lovci v celom vesmíre sa vracajú späť na Zem. Pred tridsiatimi rokmi sme sa s nimi stretli prvýkrát. Zabíjanie je pre nich stále najväčšou zábavou, hoci teraz sú oveľa silnejší a prefíkanejší. Predátori sa geneticky zdokonalili pomocou DNA iných vesmírných bytostí. Keď jeden chlapec nešťastnou náhodou zapríčiní ich návrat na Zem, vôbec nie je isté, kto sa im postaví ako rovnocenný súper. Poslednou šancou na záchranu ľudstva sa stane malá partia bývalých a úplne šialených vojakov a jedna mladá biologička. Len oni majú aspoň malú šancu zabrániť vyhubeniu ľudí na Zemi. Sci-fi bude mať premiéru 13. septembra.

Nebezpečná láskavosť (A Simple Fafor)

Všetko sa začína obyčajnou láskavosťou, keď Emily (Blake Lively) požiada svoju najlepšiu priateľku Stephanie (Anna Kendrick), aby vyzdvihla jej syna zo škôlky. Lenže Emily si po neho už nepríde. Nedvíha telefón a neodpovedá ani na esemesky. Stephanie sa preto spojí s manželom Emily, Seanom (Henry Golding) a spolu rozbehnú veľkú pátraciu akciu. S pribúdajúcimi informáciami postupne prichádzajú na to, že Emily bola v skutočnosti niekým úplne iným a jej pravú tvár vôbec nepoznali. V tej chvíli sa začína odvíjať príbeh plný šokujúcich zvratov, tajomstiev a odhalení, v ktorom majú hlavné slovo láska a pomsta. Triler kiná uvedú 13. septembra.

Pátranie (Searching)

Keď Davidovi zmizne jeho jediná dcéra Margot, polícia spustí pátranie. Po 37 hodinách však nemá jedinú stopu, a tak sa David rozhodne pozrieť niekam, kde zatiaľ nikto nehľadal - do dcérinho notebooku. Pomocou jej počítača a rozhovorov s jej priateľmi odhaľuje dcérine tajomstvá a zisťuje, že Margot nebola zďaleka tou dokonalou dcérou, za akú ju považoval… Triler, ktorý na prestížnom festivale Sundance 2018 získal ocenenie NEXT za Najlepší film s inovatívnou formou, príde do kín 13. septembra.

Hell Fest

Predstavte si, že vám v zábavnom parku počas jazdy v strašidelnom zámku do lona spadne skutočná useknutá hlava. Nikoho to nevzrušuje, pretože useknutá hlava k strašidelnému zámku tak nejako patrí. Všetko je však inak. Sériový zabijak v maske si totiž z celého lunaparku Hell Fest spravil svoje vlastné smrtonosné ihrisko. Panoptikum strašidiel kropí skutočná krv a na návštevníkov čaká naozajstná hrôza a smrť. Horor od producenta The Walking Dead príde do kín 27. septembra.

Pivnica

Na konci mesiaca, 27. septembra, bude mať premiéru aj slovensko-česko-ruská dráma Pivnica. Dlhoročné manželstvo Milana a Táne je v troskách, spája ich už len jediná dcéra Lenka. Keď sa však šestnásťročná tínedžerka nevráti domov z párty, ich život sa obráti naruby. Oboch rodičov pohltí bezmocnosť, strach a pocit viny. Kamaráti, spolužiaci, susedia, nikto im nevie pomôcť. Milan už neverí ani policajnému pátraniu, ktoré nikam nevedie a rozhodne sa odhaliť pravdu sám. Čoho všetkého je schopný zúfalý rodič, keď mu zmizne dieťa?

01 - Modified: 2018-08-19 15:01:11 - Feat.: 0 - Title: Tipy na romatické komédie, ktoré uvedú kiná v septembri 02 - Modified: 2018-07-27 06:49:19 - Feat.: 0 - Title: 5 filmových noviniek, pri ktorých sa v lete zabavíte 03 - Modified: 2018-08-22 09:25:24 - Feat.: 0 - Title: Režisér Danny Boyle nenakrúti pripravovanú bondovku s Danielom Craigom 04 - Modified: 2018-08-24 11:32:05 - Feat.: 0 - Title: Náš film je ponuka stretnúť Palacha. Normálneho, divného, nevypočítateľného, hovorí režisér
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 09:50