Mattel
StoryEditor

Barbie mieri do Hollywoodu. Výrobca hračiek Mattel zakladá filmovú divíziu

08.09.2018, 14:10
Autor:
ČTKČTK
Výrobca hračiek bude natáčať snímky založené na jeho populárnych výrobkoch.

Americký výrobca hračiek Mattel sa rozhodol vytvoriť filmovú divíziu, ktorá bude natáčať snímky založené na jeho populárnych výrobkoch, ako sú napríklad bábiky Barbie, Fisher-Price či autíčka Hot Wheels. Informoval o tom denník The Wall Street Journal na svojich internetových stránkach.

Spoločnosť Mattel tento týždeň oznámila, že do čela novej divízie Mattel Films najala hollywoodsku producentku Robbie Brenner. "Robbie je talentovaná rozprávačka a veľmi rešpektovaná filmárka s úzkymi väzbami v zábavnom priemysle," uviedol generálny riaditeľ firmy Mattel Ynon Kreiz.

Brenner produkovala napríklad oscarový film Klub poslednej nádeje či akčnú snímku Plán úteku s Arnoldom Schwarzeneggerom a Sylvestrom Stallonem.

​Podľa riaditeľa, ktorý sa na čelo spoločnosti Mattel postavil tento rok v apríli, firma zatiaľ nedokázala finančne využiť mediálny potenciál svojich značiek. Filmy či televízne seriály môžu Mattelu priniesť dodatočné príjmy z predaja lístkov do kín či z licenčných poplatkov a zároveň podporiť dopyt po jeho hračkách.

"Generácia detí po celom svete vyrastá so silnými emocionálnymi väzbami k značkám a postavám od firmy Mattel," upozornila producentka. "Je tu toľko príbehov na rozprávanie," dodala.

Mattel sa vytvorením novej divízie snaží dohnať konkurenčného výrobcu hračiek Hasbro a Lego, ktorí už majú za sebou rad úspešných filmov založených na ich značkách, napríklad snímky Transformers či Lego príbeh, napísal The Wall Street Journal.

01 - Modified: 2021-08-05 10:53:27 - Feat.: - Title: Barbie si uctila pandemické hrdinky. Bábiky reprezentujú odborníčky na covid 02 - Modified: 2018-10-10 18:16:57 - Feat.: - Title: Barbie sa púšťa do boja proti sexistickým predsudkom. Bude propagovať ženské pozitívne vzory 03 - Modified: 2018-04-22 11:47:52 - Feat.: - Title: Barbie znázorňujúca Fridu Kahlo sa nesmie v Mexiku predávať 04 - Modified: 2018-03-09 10:33:36 - Feat.: - Title: Týždeň v reklame o tom, ako značky Mattel, HP, Lancome a ďalšie podporili Medzinárodný deň žien
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 13:25