Facebook
StoryEditor

Oklamať vek potrebný na prihlásenie na Facebook alebo Instagram už nebude také jednoduché

10.09.2018, 10:10
Autor:
pzpz
Spoločnosť posilňuje kontrolu veku detí na svojich platformách.

Všetci používatelia Facebooku a Instagramu by mali byť starší ako 13 rokov. Veková hranica trinástich rokov je daná zákonom o ochrane súkromia dieťaťa na internete.

Facebook aj Instagram začína mať s takouto kontrolou veku problém. V priebehu posledných kontrol sa ukázalo, že veľa používateľov mladších ako stanovená veková hranica o svojom veku klamalo a účet si vytvorilo. Teraz spoločnosť pristupuje k ráznemu riešeniu, účty vytvorené takýmto klamlivým spôsobom bude blokovať.

Facebook na oboch svojich platformách prevedie zmeny týkajúce sa overovania účtov. Po uzamknutí podozrivého účtu budú musieť jeho majitelia svoj účet zaktívniť tak, že poskytnú dôkaz o svojom veku. Ako to bude konkrétne fungovať Facebook zatiaľ neprezradil. Plánuje však prejsť nielen nahlásené účty, ktoré sa zdali ostatným používateľom podozrivé, ale aj tie, ktoré svojim obsahom nezodpovedajú priznanému veku.

V USA, Mexiku, Peru a Kanade funguje napríklad Facebook pre deti mladšie ako 13 rokov, jeho názov je Messenger Kids a kontrolu nad ním majú rodičia. Na Slovensku služba nie je dostupná.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 17:59