BBC
StoryEditor

Časopis Time kúpia za 190 miliónov USD manželia Benioffovci

17.09.2018, 10:00
Autor:
TASRTASRČTKČTK
Rokovania o predaji ďalších troch publikácií pokračujú.

Americký týždenník Time opäť prechádza do rúk nových vlastníkov - takmer osem mesiacov po tom, ako bol predaný americkej mediálnej skupine Meredith Corporation. Časopis tentoraz osobne kupujú za 190 miliónov dolárov spoluzakladateľ spoločnosti Salesforce.com Marc Benioff a jeho manželka. Oznámil to súčasný majiteľ časopisu, firma Meredith.

Salesforce.com je americká spoločnosť, ktorá sa zaoberá sa vývojom a distribúciou cloudového business softvéru.

Benioffovci podľa nedeľného vyjadrenia kupujú časopis sami a spoločnosť Salesforce.com do transakcie nebude zapojená. Manželia tiež nebudú zasahovať do dennej prevádzky ani novinárskych rozhodnutí, ktoré bude mať aj naďalej na starosti súčasné vedenie.

Benioff uviedol, že on i jeho manželka budú hlboko rešpektovať túto organizáciu a jej ikonickú značku. "Sila magazínu Time vždy spočívala v jeho jedinečnom rozprávaní príbehov ľudí a problémov, ktoré ovplyvňujú nás všetkých a ktoré nás takisto spájajú," napísal Benioff ohľadom kúpy na sociálnej sieti Twitter.

Firma Meredith dokončila prevzatie časopisu Time spolu s ďalšími publikáciami firmy Time Inc na začiatku tohto roka. Firma vydáva tiež ďalšie časopisy, ako People a Better Homes & Gardens. Časopis Time, spolu s ďalšími publikáciami - Fortune, Money a Sports Illustrated, ponúkla na predaj v marci tohto roka. Rokovania o predaji ďalších troch publikácií pokračujú.

​Predaj by mohol byť dokončený do 30 dní. Kúpa časopisu je pokračovaním trendu, keď majitelia veľkých technologických gigantov kupujú zavedené mediálne spoločnosti. Benioffovci preberajú periodikum v čase, keď sú printové médiá vystavené neistým podmienkam. Time v uplynulých rokoch musel znížiť svoj náklad a zápasí aj s poklesom príjmu z reklamy a predaja v stánkoch. Časopis sa prvýkrát začal predávať v marci 1923, napísala agentúra AP.

Benioff, ktorého majetok je podľa magazínu Forbes 6,7 miliardy dolárov, je nateraz posledným z osobností technologického sveta, ktorý zakúpil tradičné printové periodikum. Šéf internetovej obchodnej spoločnosti Amazon Jeff Bezos v roku 2013 kúpil denník The Washington Post. Laurene Powellová Jobsová, vdova po zakladateľovi počítačovej spoločnosti Apple Steveovi Jobsovi, vlani nadobudla hlavný akciový podiel v spoločensko-politickom časopise The Atlantic.

01 - Modified: 2020-12-11 11:22:57 - Feat.: - Title: Joe Biden a Kamala Harris sa stali osobnosťou roka časopisu Time 02 - Modified: 2019-12-11 14:23:31 - Feat.: - Title: Time vyhlásil osobnosť roka: Stala sa ňou Greta Thunbergová 03 - Modified: 2018-12-12 08:11:44 - Feat.: - Title: Osobnosťou roka časopisu Time sú novinári 04 - Modified: 2018-08-24 17:04:55 - Feat.: - Title: Tak ide čas s Donaldom Trumpom. Na titulke magazínu Time 05 - Modified: 2017-12-07 08:55:00 - Feat.: - Title: Osobnosťou roka je hnutie proti sexuálnemu obťažovaniu #MeToo
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 13:35