Hra o trůny (Game of Thrones)
StoryEditor

Seriál Hra o tróny môže premeniť 22 nominácií na ceny Emmy

17.09.2018, 15:02
Autor:
ČTKČTK
O ocenenie najlepšieho fiktívneho programu sa tento rok uchádza sedem seriálov.

Americko-britský seriál Hra o tróny z dielne HBO, ktorý zatiaľ obdržal 38 televíznych cien Emmy, dnes večer v Los Angeles môže vďaka 22 nomináciám svoje rekordné postavenie výrazne posilniť. HBO má tento rok 108 nominácií, ešte o štyri viac ich ale má streamingová televízna spoločnosť Netflix. Ceny Emmy sú považované za najvýznamnejšie ocenenie v oblasti televíznej tvorby na svete.

O ocenenie najlepšieho fiktívneho programu, čo je jedna z hlavných kategórií, sa tento rok uchádza sedem seriálov, žiadny z nich pritom nie je nováčikom a komentátori hodnotia všetky ako významného hráča. Vedľa Hry o tróny sú to ešte ďalšie, medzi nimi aj minuloročný víťaz Príbeh služobníčky, This Is Us, Takí normálni Američania, The Crown, Stranger Things a Westworld.

​Ostro sledovaná je tiež kategória komediálnych seriálov, ktorá bude podľa americkej rozhlasovej stanice NPR vďaka trom úplne novým počinom napínavá. Z ôsmich nominácií pripadlo päť na už síce známe, ale doteraz nevíťazné seriály Silicon Valley, Atlanta, Black-ish, Unbreakable Kimmy Schmidt a Larry, kroť sa. Zamiešať karty môžu traja nováčikovia Glow, Barry a The Marvelous Mrs. Maisel.

Hoci v kategórii komédií je tento rok možné všetko, papierovo najsilnejší je so 16 nomináciami seriál Atlanta, ktorý približuje prostredie hudobného priemyslu a stereotypy voči Afroameričanom. Jeho šance zvyšuje aj to, že tento rok sa o ceny neuchádza trojnásobný víťaz, politická satira Viceprezidentka, a ani jej predchodca Moderná rodina, ktorý kategórii kraľoval od roku 2010 do 2014.

V kategórii minisérie má tento rok najviac nominácií (18) životopisná dráma The Assassination of Gianni Versace (Vražda Gianniho Versaceho), ktorá bude súťažiť s minisériou Génius - Picasso, v ktorej slávneho španielskeho maliara stvárnil Antonio Banderas. V tej istej kategórii súťažia aj miniséria o britskej smotánke Patrick Melrose, westernový seriál Godless a dramatický seriál The Alienist.

Za minisériu o Versacem získala nomináciu aj španielska herečka Penélope Cruz, pre ktorú je to prvá možnosť získať Emmy. Nomináciu získala v kategórii najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe v minisérii. Prvýkrát majú nomináciu na Emmy tiež portorický spevák Ricky Martin, ktorý stvárnil Versaceho partnera alebo Vanessa Kirbyová z drámy The Crown.

01 - Modified: 2018-07-23 18:19:23 - Feat.: 0 - Title: Vybrali najlepšie seriály súčasnosti. Najviac nominácií na ceny Emmy má Hra o tróny
01 - Modified: 2018-09-18 08:06:06 - Feat.: - Title: Najlepší dramatický seriál je opäť Hra o tróny 02 - Modified: 2018-07-23 18:19:23 - Feat.: - Title: Vybrali najlepšie seriály súčasnosti. Najviac nominácií na ceny Emmy má Hra o tróny
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 23:41