StoryEditor

Česká speváčka s historicky prvým Instagramovým videoklipom. Nakrútila ho na jeden záber na mobilný telefón

28.09.2018, 11:25
Autor:
(red)(red)
Do živého nakrúcania sa zapojili i známi youtuberi a influenceri, ktorí klip súčasne vysielali na svojich instagramových profiloch zo svojho uhlu pohľadu.

Česká speváčka Barbora Poláková prišla s originálnym nápadom. Na svojom instagramovom profile pred pár dňami naživo odvysielala nový klip k piesni 2-8-5 zo svojho najnovšieho albumu ZE.MĚ. Stala sa tak úplne prvým interpretom, ktorý na tejto sociálnej sieti vysielal a zároveň nakrúcal videoklip. Do nakrúcania na jeden záber na mobilný telefón sa zapojili jej kamaráti i známi youtuberi a influenceri.

Po cenou Českej hudobnej akadémie Anděl 2018 ovenčenom videu k prvému singlu Po válce z albumu ZE.MĚ natočenom odzadu je klip k piesni 2-8-5 ďalším originálnym počinom Polákovej a jej tímu.

Zostrih všetkých jej záberov je od tohto týždňa uverejnený vo forme špeciálneho videa na Youtube:

V utorok 12. septembra 2018 o 18:45 česká speváčka a herečka Barbora Poláková na svojom instagramovom profile vysielala naživo nový videoklip k piesni 2-8-5 zo svojho aktuálneho albumu ZE.MĚ. Naživo vysielaný klip na jeden záber je úplnou novinkou na českej hudobnej scéne. Doteraz sa nepodarilo nájsť nikoho iného na svete, kto by podobnou formou predstavil hudobný klip.

Na scenári a réžii Barbora Poláková spolupracovala s Jakubom Machalom a keďže všetko nakrúcala na svoj mobilný telefón, stala sa zároveň i kameramanom klipu. „Najväčšie nervy som mala z toho, aby som nepokazila záber. Mala som presný timing na každého, aby mi to vychádzalo správne na refrény. Bála som sa, že niekoho nenatočím presne, ale nakoniec to všetko vyšlo. Bola to eufória! Jednou z najťažších úloh bolo vymyslieť, ako zapojiť a zosynchronizovať zvuk. Mala som na sebe pripevnenú jednu škatuľku s odposluchom do uší a druhú spojenú s mobilom. Tam viedol kábel, ktorý sa bežne nedá zohnať. Bolo dosť zložité to vyrobiť. Nášmu zvukárovi Jaromírovi Čížkovi to trvalo týždeň. Je to borec,” opisuje komplikovanú situáciu pri natáčaní speváčka a hlavná protagonistka.

Ksana Fedorova / Barbora Poláková

​Do svojho naživo vysielaného klipu si prizvala hviezdy českých sociálnych sietí, youtuberov a influencerov (Shopaholic Nicol, Pedro, MenT, FattyPillow, Tary, Koki, Duhovka, Radka Třeštíková, Mariana Prachařová, Pavel Cejnar, Hustej Vercajk, Pavel Liška a Jan Revai jako Vandráci a ďalších), ktorí zároveň v rovnakom čase na svojich instagramových profiloch naživo vysielali klip zo svojho uhlu pohľadu, vďaka čomu vznikla neobyčajná on-line instagramová „pavučina“, v ktorej si sledujúci mohli sami vybrať, či vysielanie budú sledovať a vidieť celý klip a prostredie, v ktorom vzniká, z rôznych uhlov. Poláková zároveň prostredníctvom svojho telefónu jednotlivými scénami diváka sprevádza.

Okrem spomínaných hviezd českého internetu v klipe nechýbajú hereckí priatelia Barbory Polákovej, ktorí sa v jej klipoch objavujú pravidelne: Hana Vágnerová, Petra Nesvačilová, Marie Štípková, Markéta Frösslová alebo Jiří Zeman. Objavujú sa tu aj členovia kapely Barbory Polákovej a päťdesiat známych a kamarátov, ktorí sa zapojili do prípravy tohto unikátneho živého vysielania.

​Naživo klip na Instagrame sledovalo viac ako tri tisíc užívateľov, v Instastories v priebehu 24 hodín sedemdesiat tisíc užívateľov. Video na IG TV Polákovej videlo doteraz takmer 50-tisíc ľudí, na Facebooku mal príspevok dosah až pol milióna sledovateľov. Okrem hlavnej protagonistky však natáčanie klipu svojím pohľadom zaznamenávala tiež väčšina zúčastnených, čím sa pavučina vzhliadnutí neustále šíri. Zostrih záberov od zhruba päťdesiatky ľudí tak vytvoril unikátne dielo, ktoré zverejnila Poláková tento týždeň dodatočne na YouTube.

Dej videoklipu a spôsob jeho spracovania nie sú náhodné. Korešpondujú s témou piesne 2-8-5, ktorá hľadá odpoveď na otázku, koľko potrebuje mať človek na sociálnych sieťach priateľov či followerov, aby bol šťastný. „Premýšľala som nad tým, prečo a koľko ideálnych svetov chceme vlastne sledovať. A čo to s nami robí. Okrem inšpirácie, ktorou Instagram bezpochyby je, to sú i pocity chcenia a vlastnej menejcennosti. Pieseň komentuje tento svet, ktorý je všade okolo mňa. Nie je to kritika a nie je to oslava. Je to iba komentár. Som šťastná, že vyšiel zamrznutý záber na puberťákov sediacich na gauči, ako pozerajú do mobilov. Je to pre mňa silný obraz,” uzatvára Poláková.

Ksana Fedorova / Barbora Poláková

01 - Modified: 2018-08-29 05:58:36 - Feat.: 0 - Title: Čo prináša zadávateľom novinka Instagramu IGTV? 02 - Modified: 2018-09-05 11:49:42 - Feat.: 0 - Title: Čo by mali zadávatelia oceniť na komunikácii na Instagrame? 03 - Modified: 2018-09-12 12:16:02 - Feat.: 0 - Title: Instagram testuje taggovanie vo videách 04 - Modified: 2018-09-19 08:55:02 - Feat.: 0 - Title: Instagram predstavil shopping tab. Novú príležitosť pre značky
01 - Modified: 2023-07-06 10:55:31 - Feat.: - Title: Adam Nochta: Pri nových médiách neustále experimentujeme a testujeme nové stratégie 02 - Modified: 2023-07-13 11:23:22 - Feat.: - Title: Po mileniáloch tu máme prvú „digital-native“ generáciu. Ako marketingovo zaujať GEN Z? 03 - Modified: 2023-05-02 08:55:35 - Feat.: - Title: Influencerka Lady Zika hovorí na sieťach o viere v Boha. Podľa sledujúcich šíri nenávisť a homofóbiu 04 - Modified: 2023-01-11 13:25:53 - Feat.: - Title: Instagram redizajnuje svoje rozhranie. Nákupný button zmizne z hlavného menu 05 - Modified: 2022-12-02 15:04:16 - Feat.: - Title: Trendy 2023: Sociálne siete čaká rast videa aj podcastov
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 23:42