StoryEditor

Pravda prichádza s vlastnou onlinovou televíziou. Volá sa TV Pravda

03.10.2018, 15:16
Autor:
(pš)(pš)tsts
Prvým hosťom nového štúdia bude premiér Peter Pellegrini.

Mediálny dom Perex, v ktorom vychádza denník Pravda, prichádza s novým televíznym projektom. Je ním onlinová televízia TV Pravda. Formát štartuje v týchto dňoch, okrem iného televíznou debatou s názvom Ide o Pravdu. Prvý exkluzívny hosť onlinovej televízie  je premiér Peter Pellegrini. Pravda oznamuje štart televízie na svojej stránke spolu s odpočítavaním času do štartu rozhovoru s premiérom. Moderátorkou politickej debaty je bývalá politička, ale aj skúsená novinárka Zuzana Martináková, ktorá si svoje moderátorské skúsenosti otestovala  už v spravodajskom Rádiu Aktual.    

Nová televízia má vlastné moderné štúdio v priestoroch vydavateľstva PEREX. Okrem diskusie už dnes môžu čitatelia a diváci vidieť desiatky videí v rôznych sekciách od spravodajstva cez šport až po šoubiznis.

,,Som rád, že sa Pravda stáva moderným a multimediálnym médiom, čo bol od začiatku vstupu do Pravdy náš cieľ. Ďakujem všetkým pracovníkom spoločnosti za ich úsilie a skvelú prácu. Pravda je len jedna, a to dnes aj v multimediálnej dimenzii," povedal Ivo Valenta, český podnikateľ a senátor a zároveň majiteľ mediálneho domu Perex. Mediálny magnát Michal Voráček, taktiež vlastník mediálneho domu konštatoval, že majitelia Pravdy plnia svoje sľuby. ,,Otvorenie štúdia a vysielanie TV Pravda je ďalším krokom k posilneniu tohto média na slovenskom trhu. Máme vždy najvyššie ambície a verím, že tento krok ocenia čitatelia aj obchodní partneri, pre ktorých sú videá a televízie zaujímavou príležitosťou, ako dať o sebe vedieť. V tomto ohľade si sľubujeme od tohto kroku zvýšenie reklamných príjmov," uviedol Michal Voráček.  

Za obsah TV Pravda je zodpovedná Nora Slišková, šéfredaktorka denníka Pravda a zároveň členka predstavenstva P E R E X. ,,Pre nás je to veľká výzva. Urobíme všetko pre to, aby sa pozícia Pravdy ešte viac posilnila," uviedla.

​TV Pravda produkuje spoločnosť TV STUDIO SR, ktorá je stopercentnou dcérskou spoločnosťou OUR MEDIA SR, 100-percentného vlastníka mediálneho domu Perex. Výkonnou riaditeľkou Our Media SR je Oľga Dúbravská.

Peter Frolo

Oľga Dúbravská
Výkonná riaditeľka Our Media SR

„TV štúdio pre Pravdu sme stavali na profesionálnych televíznych technológiách. Preto dokážeme kvalitný obsah odvysielať priamo k čitateľom a divákom prakticky do všetkých platforiem (smartphone, tablet, počítač) a to vo vysokej kvalite, v HD rozlíšení."

 Technologicky a technicky TV štúdio pripravila Oľga Dúbravská, výkonná riaditeľka  OUR MEDIA SR. „TV štúdio pre Pravdu sme stavali na profesionálnych televíznych technológiách. Preto dokážeme kvalitný obsah odvysielať priamo k čitateľom a divákom prakticky do všetkých platforiem (smartphone, tablet, počítač) a to vo vysokej kvalite, v HD rozlíšení. Moderné technológie  Pravde umožnia vysielanie živých prenosov z redakcie, štúdia i z terénu," povedala Oľga Dúbravská, ktorá sa bude sústreďovať na brand TV Varecha a development nových projektov pre OUR MEDIA SR.

Okrem interných projektov TV Pravda tiež pripravuje viacero ďalších projektov, vrátane komerčných, pričom už získala niekoľko externých zákaziek.

Pravda TV

Začiatkom marca sa novým sto percentným vlastníkom spoločnosti Perex, ktorá vydáva denník Pravda, stala spoločnosť OUR MEDIA SR.  Stopercentným akcionárom spoločnosti OUR MEDIA SR je česká spoločnosť OUR MEDIA, ktorú vlastní podnikateľ a senátor Ivo Valenta spolu s mediálnym magnátom Michalom Voráčkom. Do portfólia českej spoločnosti OUR MEDIA patrí niekoľko regionálnych televízií v Českej republike - Regionální televize CZ, televize Praha TV, televize TVS, TV Brno1, najznámejší je ale webový portál ParlamentníListy.cz. Na Slovensku spoločnosť prevádzkuje portál ParlamentneListy.sk Vo vydavateľstve Perex vychádza denník Pravda, mediálny dom prevádzkuje weby: pravda.sk, varecha.sk, birdz.sk, avizo.sk, moment.sk.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 03:10