StoryEditor

Popoluška je na budúce Vianoce zadaná. Vysielať ju bude TV JOJ

08.10.2018, 09:28
Autor:
(pš)(pš)
Televízie si opäť žrebovali českú klasiku.

Prvýkrát pred dvoma rokmi Národní filmový archív prvýkrát zaviedol aj pre slovenské televízie takzvaný systém rotácie. Ide o model, ktorý má pri rozdeľovaní českých klasických filmov zabezpečiť väčšiu spravodlivosť. Rotácia prebieha na transparentnom systéme, kedy si vysielatelia najskôr vyžrebujú poradie, a na základe poradia si vyberajú jednotlivé tituly českej klasiky. 

České klasické  rozprávky a filmy sa takto, formou žrebu, dostávajú na obrazovky slovenských televízií. Najväčší záujem je o rozprávku Tri oriešky pre Popolušku, ktorá televíziám počas Vianoc zabezpečuje množstvo divákov. Minulý rok napríklad na Štedrý deň zabezpečila TV JOJ titul najsledovanejšej televízie v prime time. Televízia vďaka obľúbenej rozprávke dosiahla mimoriadny rating na úrovni 21 percent s podielom 41,4 percenta -  v cieľovej skupine 12 - 54. Tri oriešky pre Popolušku predstavovali najúspešnejší vianočný program v histórii JOJ.

​V tomto roku bude rozprávku Tri oriešky pre Popolušku vysielať televízia Markíza, no už v budúcom roku ju uvidíme opäť na obrazovkách televízie JOJ. Pochválil sa tým na svojej Facebookovej stránke šéf TV JOJ Marcel Grega.

"Tešíme sa, že sa na základe žrebu budúcoročné Vianoce na Jojku vráti legendárna rozprávka Tri oriešky pre Popolušku, ktorú si vlani práve na Jojke pozrelo takmer milión divákov. Po prvýkrát sa zároveň na TV JOJ objaví obľúbená klasika s Jurajom Ďurdiakom, Libušou Šafránkovou, Radkom Brzobohatým či Vladimírom Menšíkom Princ a Večernica či hudobná rozprávka Šíleně smutná princezna s Helenou Vondráčkovou a Václavom Neckářom. Chýbať nebudú ani ďalšie klasiky ako S čerty nejsou žerty alebo Byl jednou jeden král," napísal Marcel Grega.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 23:12