StoryEditor

Mafra kupuje vydavateľstvo Bauer v Česku a na Slovensku

09.10.2018, 14:27
Autor:
TSTS
Transakcia je podmienená schválením zo strany Úradu pre ochranu hospodárskej súťaže.

Mafra a Bauer Media Group dnes oznámili dohodu o prevzatí vydavateľských aktivít Bauer Media Group v Českej republike a na Slovensku spoločnosťami zo skupiny Mafra. Spoločnosti sa rozhodli nezverejňovať podmienky transakcie, ktorá je ešte podmienená schválením zo strany Úradu pre ochranu hospodárskej súťaže.

Portfólio vydavateľstva Bauer v Českej republike a na Slovensku zahŕňa časopisy pre ženy, programové časopisy, časopisy o životnom štýle, bulvárne časopisy a takisto aj časopisy v ďalších segmentoch, ako napríklad krížovky a motoristické časopisy.

„Sme potešení, že môžeme pripojiť tituly vydávané spoločnosťou Bauer do nášho portfólia a tiež privítať v našom tíme novinárov, vďaka ktorým tieto tituly vznikajú. Očakávaná vlastnícka zmena by nemala mať vplyv na bežné prevádzkové fungovanie jednotlivých titulov a prácu ľudí, ktorí ich tvoria. Naopak, sme presvedčení, že v spojení so súčasnou pozíciou Mafry v iných segmentoch vydavateľského trhu, budeme schopní tituly spoločnosti Bauer ďalej rozvíjať, zvýšiť ich hodnotu pre čitateľa, a tiež pre našich obchodných partnerov," povedal Štěpán Košík, predseda predstavenstva MAFRA, a.s.

Za rozhodnutím o predaji českých a slovenských aktivít vydavateľstva Bauer Media Group stojí skupinová stratégia, ktorá sa zameriava na posilnenie pozície vydavateľstva v regiónoch a krajinách, na trhoch alebo v rámci trhových segmentov, v ktorých má skupina potenciál udržať si alebo dosiahnuť vedúce trhové postavenie. Táto stratégia zahŕňa nové akvizície a nové projekty, koncepty a biznis modely, zamerané na najsilnejšie značky spoločnosti. Na trhoch alebo v rámci trhových segmentov, v ktorých nepatrí Bauer Media Group medzi trhových lídrov, skupina zvažuje svoje strategické možnosti, čo môže zahŕňať divestície, ktoré však skupina plánuje vykonať iba v prípade výhodných finančných podmienok. V kontexte vyššie uvedeného prebehnú ďalšie zmeny, týkajúce sa portfólia Bauer Media Group, v nasledujúcich rokoch.„Skupina MAFRA je podľa nášho názoru ideálnym vlastníkom našich titulov vydávaných v Českej republike a na Slovensku, ktoré sú známe svojou čitateľskou obľubou," povedal Jörg Hausendorf, člen predstavenstva Bauer Media Group. „Som presvedčený, že skupina MAFRA bude, za podpory našich zamestnancov, ďalej rozvíjať vydavateľské aktivity v oboch krajinách."
Predmetom transakcie neboli aktivity skupiny Bauer Media Group na rádiovom trhu na Slovensku (Rádio Expres), ani aktivity spoločnosti NetBrokers Holding v oboch krajinách.

O skupine MAFRA
Multimediálna spoločnosť MAFRA sa zaraďuje medzi najsilnejšie mediálne spoločnosti v Českej republike a jej činnosť zahŕňa nasledujúce oblasti a aktivity: tlač, online, TV a rádio. So svojimi tlačenými médiami MAFRA pravidelne oslovuje približne 2,5 milióna čitateľov a jej internetové produkty využíva denne 1,8 milióna užívateľov. Najvýznamnejšími produkty skupiny sú denníky Mladá fronta DNES, Lidové noviny a Metro, týždenníky TÉMA a 5plus2, a tiež portály iDNES.cz, Lidovky.cz, MOBIL.CZ, Óčko a Rádio Impuls. MAFRA je členom skupiny Agrofert.

O skupine Bauer Media
Bauer Media Group je jednou z najúspešnejších mediálnych korporácií na svete. Do jej portfólia patrí viac ako 600 časopisov, 400 digitálnych produktov a viac ako 100 rádií a TV staníc, využívaných miliónmi ľudí na celom svete. Okrem toho medzi aktivity Bauer Media Group patrí prevádzkovanie tlačiarní, zásielkové, predajné a marketingové služby. Pozícia skupiny Bauer Media Group je výsledkom jej vášne pre ľudí a značky. Považuje sa za stredisko populárnych médií, čo je tiež vyjadrené aj heslom „We think popular" - tvrdením, ktoré inšpiruje a motivuje jej 11 500 zamestnancov v 15 krajinách sveta.

01 - Modified: 2018-11-16 09:00:53 - Feat.: - Title: Agrofert môže kúpiť Bauer Media, povolil to regulátor
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 15:15