StoryEditor

Televízie už pripravujú nové seriály. Na čo sa môžeme tešiť v budúcom roku?

17.10.2018, 13:45
Už je známych šesť seriálových noviniek.

Hoci sa jesenná televízna sezóna rozbehla len prednedávnom, televízie už pripravujú nové seriály, ktoré sa dostanú do vysielania v budúcom roku. Zatiaľ je známych šesť seriálových noviniek, nebudú však chýbať ani pokračovania úspešných seriálov tohto roka.

​Televízia Markíza pripravuje nový komediálny seriál, ktorý dostal pracovný názov Autoškola. Vzniká v réžii Tomáša Janča, ktorý je podpísaný pod úspechom seriálov Horná Dolná, Pod povrchom alebo Keby bolo keby. Novinka bude opisovať príbehy rodiny, ktorá sa dáva nedobrovoľne dokopy a pre vidinu lepšieho zajtrajška je ochotná lavírovať aj na hrane zákona.

Hlavnou hviezdou Autoškoly je Ján Koleník, ktorý bol doteraz tvárou konkurenčnej televízie JOJ, kde stvárnil hlavné úlohy v seriáloch Za sklom, 1890 či ZOO, zahral si aj v denných seriáloch Divoké kone alebo Panelák. Herec sa do Markízy vracia po viac ako desiatich rokoch, naposledy v nej účinkoval ešte v roku 2006 v prvom dennom seriáli Medzi nami.

"Sme veľmi radi a vážime si, že sa po viac ako desiatich rokoch vracia do Televízie Markíza špičkový herec Ján Koleník, ktorý prijal ponuku účinkovať v pripravovanom projekte s pracovným názvom Autoškola," hovorí riaditeľ PR a marketingu Michal Borec.

Ján Koleník sa aktuálne pridal tiež medzi hlavné postavy denného seriálu Oteckovia, kde stvárňuje dobrodruha Adama, mladšieho brata seriálovej Tamary (Zuzany Mauréry). Mimoriadne úspešný denný seriál bude pokračovať s ďalšími príbehmi štyroch oteckov aj ďalšom roku.

Facebook Jána Koleníka

Druhou novinkou Markízy je komediálny seriál Kameňák voľne nadväzujúci na známu filmovú sériu, ktorý pripravuje spoločne s televíziou Nova. Dej seriálu vychádza z rovnakého základu ako predchádzajúce filmy založené na anekdotách. Odohráva sa v Kameňákove, v ktorom sedí na radnici starosta v podaní Václava Vydru. So svojím zástupcom, ktorého hrá Pavel Kikinčuk, podajú prihlášku do súťaže Pozitívne mesto roka. Réžie projektu sa ujal Ján Novák, ktorý už jeden diel filmového Kameňáku nakrútil a tvrdí: „Chceli sme príbeh, na ktorý môžeme zavesiť hromadu vtipov.“ 

TV Nova

​​​Televízia JOJ pripravuje do vysielania novinku Hrobári. Ako už naznačuje názov, bude sa odohrávať v netradičnom prostredí pohrebnej služby, za ktorou stojí pomerne rozvetvená rodina. V hlavnej úlohe sa predstaví český herec Jiří Langmajer, sekundovať mu budú Zuzana Mauréry, Jana Oľhová, Robo Jakab či Csongor Cassai. Autor scenára je Petr Kolečko, ktorý má na konte české seriály ako Okresní přebor, Lajna alebo Vinaři, podpísaný je aj pod filmami Masaryk, Bajkeri alebo Päťdesiatka.

Dalšia pripravovaná novinka z dielne TV JOJ je tiež komediálne ladená. Seriál DeLukse sa odohráva v hotelovom prostredí a bude plný problémov a komických situácií, v ktorých sa ocitnú zamestnanci luxusného butikového hotela. Ich rôznorodé charaktery a nenávidený majiteľ budú hlavnými hýbateľmi deja 16-dielneho seriálu. V hlavných úlohách diváci uvidia Zuzanu Fialovú, Ivana „Tuli“ Vojteka, Ľuboša Kostelného, Alexandra Bártu či Dianu Mórovú.

TV JOJ

​Treťou novinkou JOJky, ktorú avizovala už v tohtoročných programových plánoch, je detektívny seriál Bodka, v ktorom bude vyšetrovať kriminálne prípady s humorom a iróniou hovoriaci pes. Rodinný seriál vzniká na námet Rolanda Kubinu, riaditeľa spravodajstva a programu JOJ, a scenáristu Mareka Orela. Televízia pripravuje desať 45-minútových epizód.

Novinka roka

Najočakávanejšou novinkou budúceho roka je trojdielna miniséria Trhlina. Strhujúci príbeh o jednej z najväčších záhad Slovenska – nevysvetliteľnom miznutí ľudí v pohorí Tribeč - je nakrútený podľa rovnomenného bestselleru Jozefa Kariku. Scenár minisérie napísal podľa knižnej predlohy Tomáš Bombík, režisérom je Peter Bebjak, ktorý má na konte kinohit Čiara či televízny seriál Za sklom. 

Autorská dvojica Bombík & Bebjak sú spolu s produkčnou spoločnosťou DNA Production podpísaní aj pod českou minisériou Spravedlnosť, ktorá získala Českého leva a práva na jej sfilmovanie kúpila produkčná spoločnosť hollywoodskych hercov Bena Afflecka a Matta Damona. Trojdielnu minisériu Trhlina v upravenej filmovej podobe si budú môcť diváci pozrieť už začiatkom roka 2019 v kinách, následne sa objaví na televíznych obrazovkách.

Nové série 

V novom roku nebudú chýbať ani pokračovania dvoch noviniek tejto sezóny – seriálov Sestričky a Som mama. Obidva majú od svojho štartu stabilnú divácku základňu, hlavne v ženskej časti publika. JOJ sa pri komediálnom seriáli Som mama inšpirovala rovnomennou knihou herečky Kristíny Tormovej, ktorá hrá v seriáli aj hlavnú úlohu, Markíza pri Sestričkách adaptovala úspešný fínsky seriál Syke, ktorý sa v origináli odohráva sa na pohotovosti na traumatologickom oddelení.

Markíza pripravuje pokračovanie komediálneho seriálu Kuchyňa, ktorý vysielala na jar tohto roka v pondelky po Susedoch. Námet vychádza z úspešného ruského komediálneho seriálu, ktorý sa dočkal pozitívnych ohlasov aj pri vysielaní v USA. Dej sa odohráva v tatranskej kolibe, kde približuje svet gastronómie cez osudy hlavných protagonistov. V réžii Jakuba Kronera sa v prvej sérii predstavili Samuel Spišák, Martin Dejdar, Gabriela Marcinková, Marián Čekovský, Juraj Kemka, Lukáš Latinák a Monika Hilmerová.

TV JOJ

​Už treťou sériou bude pokračovať kriminálny seriál Za sklom. Televízia JOJ a produkčná spoločnosť DNA production sa dohodli na ďalšej spolupráci, nové časti sa začnú nakrúcať budúci rok. „Príbeh Za sklom bude pokračovať s obľúbenými hrdinami a rovnako kvalitnými tvorcami, ktorí sa v novej sérii budú venovať viacerým celospoločenským problémom, ako aj dosiaľ neobjasnenej vražde novinára,“ uviedol generálny riaditeľ TV JOJ Marcel Grega. Kriminálny seriál Za sklom uviedla televízia na obrazovky na jeseň v roku 2016.

01 - Modified: 2018-10-15 11:15:12 - Feat.: 0 - Title: Televízie vstúpili do svojej najsilnejšej sezóny. Markíza si posilnila pozíciu lídra, JOJ stráca
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
19. apríl 2024 03:09