StoryEditor

Kozák útočil na novinára: Je to potkan. Keby som hráčov nepribrzdil, tak ho zbijú ako žito

18.10.2018, 18:21
Autor:
pebpeb
Ján Kozák obvinil redaktora Denníka Šport z neobjektívneho pohľadu.

Bývalý tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák ostro zaútočil počas svojej rozlúčkovej tlačovej konferencii na novinára z Denníka Šport Miroslava Hašana.

"Je to jeden potkan, ktorý tak škodí futbalu, že to nemá obdobu," povedal Kozák.

Dôvod, prečo zvolil dlhoročný kouč národného tímu takéto silné slová, je jednoduchý. Myslí si, že Hašan píše o futbale neobjektívne.

​A Kozák ešte pritvrdil. "Čo urobil pred zápasom s Anglickom... Ak by som vtedy hráčov nepribrzdil, tak ho zbijú ako žito." Bližšie okolnosti prípadu Kozák už nešpecifikoval. Známe je len, že v tom čase rezonoval spor medzi hráčmi a Slovenským futbalovým zväzom ohľadne prémií za zápas.

Kozákovi prekážajú aj Hašanove kontakty. "Je novinár, ale spolupracuje s agentom a jeho úlohou je písať dobre o hráčoch, ktorých daný agent má, aby ich potom mohol predávať."

Korene vzájomného sporu medzi Kozákom a Hašanom môžu siahať oveľa hlbšie do minulosti. Hašan totiž pracoval ako športový riaditeľ v tíme FC Košice, kde dlhoročne pôsobil vo funkcii trénera aj Kozák. "Mal priestor sa realizovať. Košice zmizli z mapy Slovenska za jeho pôsobenia," dodal býval reprezentačný tréner.

Oslovili sme aj Miroslava Hašana, jeho reakcia vyjde zajtra v Denníku Šport.

01 - Modified: 2016-09-06 23:07:14 - Feat.: - Title: Ján Kozák po prehre s Anglickom: Takto sa oboril na moderátora RTVS
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 14:08