StoryEditor

HBO uvedie 5 nových seriálov. Vznikli v lokálnych produkciách, zastúpenie má aj Česko

19.10.2018, 15:25
Autor:
hrnhrn
Novinky prinášajú rôzne žánre a príbehy, odštartujú nasledujúce mesiace.

HBO Europe predstavuje trailer k pôvodnému poľskému seriálu Oslepení svetlom (Blinded by the Lights) a potvrdzuje dátum premiéry seriálu Úspech (Success), ktorý natočil oscarový režisér Danis Tanović. Spolu s ďalšími troma novinkami lokálnej originálnej produkcie sú ťažiskovými projektami jesenného a zimného vysielania.

Antony Root, Executive Vice President of Original Programming and Production HBO Europe, hovorí: "Sme veľmi hrdí, že počas nasledujúcich štyroch mesiacov uvedieme päť veľmi rozdielnych seriálov. Majú rôzne žánre a príbehy, odohrávajú sa v odlišných prostrediach. Jednotlivé epizódy budú uvádzané postupne vo všetkých našich 17 európskych teritóriách, čím našim predplatiteľom podstatným spôsobom rozšírime ponuku pôvodnej európskej tvorby."

Novinka Oslepení svetlom sleduje sedem dní života kokaínového dílera, ktorého navonok usporiadaný život sa začne vymykať kontrole. Osemdielny seriál, ktorý vznikol na motívy rovnomenného románu Jakuba Żulczyka, režíruje Krzysztof Skonieczny (Hardkor Disko). Obaja sú zároveň autormi scenára. Najnovší seriál z produkcie HBO Europe v Poľsku tak nasleduje dvojicu úspešných seriálov - drámu Wataha a dve série konšpiračného trileru Pakt (The Pact).

Kuba (Kamil Nożyński) je známy varšavský dealer kokaínu. Je to perfekcionista a outsider, všetko má pod úplnou kontrolou, vrátane svojho úzkostlivo stráženého imidžu. Pohybuje sa na hrane medzi rôznymi svetmi veľkomesta - politikmi, celebritami, vydržiavanými paničkami, hip-hopovými hviezdami a hipstermi, ktorým predáva drogy. Na druhej strane sú to gangstri a násilnícki kriminálnici, s ktorými obchoduje. Kuba chce uniknúť niekam veľmi ďaleko, má jednosmernú letenku do Argentíny, kam plánuje odletieť na Vianoce. Medzitým sa však dostáva z väzenia gangster Dario. Akonáhle sa ich cesty pretnú, Kubova vidina juhoamerického úteku sa začne rozplývať. Oslepení svetlom bude mať premiéru 27. októbra. 

Premiéra Tanovićovho prvého televízneho seriálu Úspech, ktorý je zároveň prvým pôvodným seriálom z regiónu Adria, je stanovená na 26. decembra. Odohráva sa v Záhrebe a rozpráva vzájomne sa prepletajúce príbehy štyroch cudzincov z odlišných sociálnych prostredí, ktorých spojí násilná udalosť. Prenasledovaní temnou minulosťou sa snažia dať svoje životy do poriadku. Scenár napísal Marjan Alčevski, ktorý s úvodnou epizódou vyhral scenáristickú súťaž HBO Adria First Draft. Šesťdielna dráma je sondou do modernej mestskej spoločnosti, zaoberá sa frustráciou, odcudzením, túžbami i nepredvídateľnosťou každodenného života.

Úspech a Oslepení svetlom doplní rumunsko-nemecká koprodukcia Hackerville. Tento šesťdielny počin, kombinujúci vyšetrovanie s osobnými drámami, mal premiéru v súťaži Medzinárodného filmového festivalu v Zürichu. Ako tvorcovia za ním stoja Ralph Martin a Joerg Winger. Hackerville je po seriáli Valea Muta/Silent Valley a dvoch sezónach úspešnej gangsterskej drámy Umbre, ktorej tretia séria sa začína natáčať tento mesiac, ďalším pôvodným rumunským seriálom.

Lisa Metz (Anna Schumacher), kriminalistka špecializovaná na kybernetické zločiny, je vyslaná do rumunského Temešváru, keď sa jedna veľká nemecká banka stane cieľom hackerského útoku. Vyšetrovanie totiž odhalí, že práve Temešvár, jej rodné mesto, je miestom, odkiaľ bol útok vedený. Lisa sa má na vyšetrovaní podieľať s miestnymi kriminalistami, predovšetkým s lokálnym policajtom, Adamom Šándorom (Andi Vaslujanu). Počiatočné nezhody a pocity nepochopenia počas vyšetrovania miznú a dvojica sa zbližuje. Predovšetkým preto, aby chránila nečakanú možnú obeť - štrnásťročného chlapca Cipiho (debutant Voicu Dumitras). Seriál odštartuje 4. novembra

Pôvodnú tvorbu HBO Europe tejto jesene a zimy dopĺňajú aj tretie série oceňovaného maďarského seriálu Sladký život (Golden Life) a českej Terapie.

Pre rodinnú kriminálnu drámu Sladký život je tretia sezóna zároveň záverečnou. Rodina Miklósiových môže konečne v maďarskej idylickej dedine pri Dunaji žiť svoj vysnívaný "zlatý život". Lenže za pokojnou fasádou šťastia buble krv, hnije podvod a zúria vášne. Prvé dve série vyhrali niekoľko cien, a to vrátane ceny televíznych kritikov za najlepšiu drámu, hlavnú herečku i herca. Seriál odštartoval na HBO 14. októbra.

Poslednou novinkou je česká adaptácia medzinárodne úspešného seriálu Terapie. Po úspechu prvých dvoch sérií bude uvedená od 7. januára 2019 tretia, ktorá je poslednou a má 36 častí. V hlavnej úlohe sa opäť predstaví Karel Roden ako terapeut Marek Pošta, ktorého navštevujú klienti so svojskými problémami. 

​HBO Europe uvádza v strednej Európe lokálnu tvorbu od roku 2010. V roku 2016 rozšírilo pôvodnú produkciu do Škandinávie a Španielska, v roku 2017 potom do regiónu Adria. Medzi pôvodné tituly HBO Europe patrí Horiaci ker (Česká republika), The Pack (Poľsko), Shadows (Rumunsko), Pustina (Česká republika) a Golden Life (Maďarsko). Aktuálne HBO Europe natáča tieto tituly: Gösta (Švédsko), Beforeigners (Nórsko), Bez vědomí (Česká republika) a Umbre III (Rumunsko).

01 - Modified: 2018-11-09 12:06:56 - Feat.: 0 - Title: Televízie už pripravujú nové seriály. Na čo sa môžeme tešiť v budúcom roku? 02 - Modified: 2018-10-03 14:54:19 - Feat.: 0 - Title: HBO nakrúca špionážnu drámu. V hlavnej úlohe sa predstaví Táňa Pauhofová 03 - Modified: 2018-09-21 06:00:02 - Feat.: 0 - Title: Seriál podľa bestselleru Eleny Ferrante bude mať televíznu premiéru. V novembri ho uvedie HBO 04 - Modified: 2018-07-02 14:51:54 - Feat.: 0 - Title: Režisér Pustiny pripravuje pre HBO špionážnu drámu
01 - Modified: 2022-05-05 12:35:28 - Feat.: - Title: Miniséria Iveta spevácku legendu nesúdi. Prinesie jej skutočný príbeh 02 - Modified: 2022-04-27 08:35:50 - Feat.: - Title: Nova pripravuje denný seriál s netradičným konceptom. Neherci v ňom priblížia život mladých v Prahe 03 - Modified: 2022-04-28 17:13:05 - Feat.: - Title: RTVS nasadí na nedele nový seriál. Premiéru bude mať v máji 04 - Modified: 2022-03-25 11:25:07 - Feat.: - Title: Ultimátum znamená jediné: nie je cesty späť. Nová miniséria štartuje na obrazovkách Jojky 05 - Modified: 2022-03-24 10:03:13 - Feat.: - Title: Markíza prináša seriál Sluha národa. Zelenskyj v ňom stvárňoval prezidenta krátko predtým, ako sa ním reálne stal
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 23:09