Trend
StoryEditor

Z Trendu odchádza zakladajúci šéfredaktor Oliver Brunovský

07.11.2018, 15:30
Autor:
hrnhrn
Svoje pôsobenie ukončí po vzájomnej dohode, meno nástupcu zatiaľ vydavateľstvo nezverejnilo.

Dlhoročný šéfredaktor týždenníka Trend Oliver Brunovský končí vo funkcii. Vydavateľstvo News and Media Holding (NMH) o tom informovalo na stránke Mediálne.sk, ktorá je súčasťou vydavateľstva. Svoje pôsobenie ukončí po vzájomnej dohode, predbežne k 31. decembru.

Meno nástupcu zatiaľ vydavateľstvo nezverejnilo, pravdepodobne bude z interných zdrojov redakcie Trendu. 

Oliver Brunovský bol v 90-tych rokoch zakladajúcim šéfredaktorom a konateľom Trendu, po dlhej prestávke sa k riadeniu redakcie vrátil v roku 2013, kedy odišiel šéfredaktor Pavol Suďa.

„Po 27 rokoch som dospel k presvedčeniu, že je čas ísť. Chcel by som sa v prvom rade poďakovať všetkým kolegom, s ktorými som mal možnosť na tomto projekte spolupracovať," uviedol k svojmu odchodu Brunovský. 

Týždenník Trend začal vychádzať v roku 1991. V bývalom vydavateľstve Trend Holding bol Brunovský jedným z trojice spolumajiteľov. Od nich vydavateľstvo v roku 2014 kúpila skupina Penta a postupne ho začlenila pod nový mediálny dom News and Media Holding. Po akvizícii ostatní dvaja konatelia -  Elena Klimešová a Ľubomír Hrušovský - z vydavateľstva odišli.

„Oliver bol roky kľúčovou postavou, ak nie symbolom TRENDU. Zanecháva však veľmi kvalitnú redakciu, z ktorej verím, že budeme schopní vybrať dôstojného nástupcu,“ vyjadril sa k odchodu Brunovského generálny riaditeľ NMH Michal Teplica a dodal: „Z pohľadu stratégie nášho vydavateľstva vnímame budúcnosť TRENDU predovšetkým ako média, ktoré je určené pre najnáročnejšieho čitateľa."

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 15:53