StoryEditor

Novinári odmietajú Ficove útoky. Viac ako 350 novinárov podpísalo petíciu

14.11.2018, 09:46
Fico označil novinárov za komediantov.

Odmietame Ficove útoky na novinárov, tak sa volá petícia, ktorú podpísala zatiaľ viac ako 350 slovenských novinárov. Vznikla ako reakcia na výroky bývalého premiéra a súčasného predsedu Smer-u Roberta Fica. Ten na svojom Facebookovom profile  zverejnil video, v ktorom sa prihovoril novinárom. Označil ich za komediantov a v závere videa im poprial, aby "ich dobre trafilo". 

Robert Fico vo svojom príhovore narážal na na fakt, že podľa neho niektorí novinári zle interpretujú výsledky komunálnych volieb a ohrozujú tak demokraciu na Slovensku.

V závere novinárom Fico odkázal, že napriek džihádu, ktorý médiá voči Smer-u vedú, strana ide vyhrať voľby. "A nech vás, komediantov medzi novinármi dobre trafí!, ukončil svoj príhovor na Facebooku Robert Fico.

Pod petíciu novinárov, ktorí odmietajú Ficove útoky novinárov sa podpísali kolegovia z viacerých spravodajských médií, ako sú Aktuality.sk, Denník N, Sme, Pravda, RTVS. Kompletný zoznam nájdete tu.

Fica za výroky na novinárov a organizátorov protestov Za slušné Slovensko kritizovala aj slovenská sekcia Asociácie európskych novinárov. Poukázala na to, že "média sú súčasťou dialógu v demokratickej spoločnosti, systému kontroly politickej moci a úsilie viesť trvalú vojnu s nimi len potvrdzuje, že nie každý politik si vidí na špičku nosa".

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 10:11