StoryEditor

11 filmových noviniek, ktoré uvedú kiná v decembri. Nechýbajú komiksoví hrdinovia ani rodinné rozprávky

28.11.2018, 14:00
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad decembrových premiér v slovenských kinách.

Viete, čo majú spoločné Bohemian Rapsody a Zrodila sa hviezda? Do kín si ich doteraz prišlo pozrieť rovnaký počet divákov - 217 tisíc. Životopisný film o skupine Queen a najmä o fenomenálnom Freddiem Mercurym ich nazbieral za štyri premietacie týždne, snímka Bradleyho Coopera s Lady Gaga v hlavnej úlohe za osem. Obidva filmy sa zaradili k najnavštevovanejším snímkam tohto roka.

V posledný mesiac tohto roka prinesú kiná ďalšie filmové premiéry s väčším či menším diváckym potenciálom. Nechýbajú akčné snímky či komiksoví hrdinovia, komédie, ale ani rodinné rozprávky. Čo v posledný mesiac roka v kinách chýba, je romantická komédia zameraná na ženské publikum. 

Smrteľné stroje (Mortal Engines)

Za sto rokov bude svet len umierajúcou nehostinnou pustinou, križovanou obrovskými strojmi na kolesách, ktorých primárnou snahou je nachádzať zostávajúce zdroje obživy a surovín. Mestá sa premenili na monštrá na kolesách plných ľudí a najväčším a najmocnejším z nich je Londýn. Ten sa rozrastá aj vďaka pohlcovaniu menších strojov, ktoré sa objavia v jeho ceste. Nové dobrodružné fantasy patrí k vysnívanému projektu Petra Jacksona, režiséra trilógie Pán prsteňov a Hobit, ktorý je producentom Smrteľných strojov. S Tolkienovými adaptáciami majú spoločných aj scenáristov a o efekty sa opäť postarali oscaroví kúzelníci z Weta Digital. Snímka prichádza do kín 6. decembra.

Do plaviek! (Le Grand Bain)

Keď depresívny Bertrand trpiaci krízou stredného veku, odpovie na inzerát, ktorý hľadá nového člena do družstva mužského synchronizovaného plávania (áno, do družstva mužských akvabel) netuší, že si nájde nielen priateľov, ale aj novú chuť do života. Francúzska komédia nielen o tom, ako dlho musíte zadržať dych, aby ste prežili život, príde do kín 6. decembra.

Robin Hood

Ostrieľaný bojovník Robin Hood (Taron Egerton) sa vracia so svojím maurským veliteľom (Jamie Foxx) po dlhých rokoch strávených na križiackych výpravách domov. Anglicko sa však veľmi zmenilo. Všade vládne korupcia a strach a hrdina všetkých chudobných musí rozpútať vzburu proti anglickej korune. V novom akčnom spracovaní legendárneho príbehu nechýba okrem bojových scén ani romantika. V kinách od 6. decembra.

Vianoce a spol. (Santa & Cie)

Čo sa stane, keď je Štedrý večer za rohom a takmer stotisíc škriatkov v Santovej dielni na darčeky záhadne ochorie a všetci padajú na zem ako podťatí? Je to totálna katastrofa, ktorú musí Santa zachrániť neplánovaným výletom po lieky až na Zem. Pristane v Paríži, kde sa stretáva s nič nechápajúcimi ľuďmi. Podarí sa mu zachrániť kúzlo Vianoc? Vo francúzskej rodinnej komédii sa v hlavnej role predstaví sám režisér a herec Alain Chabat (Asterix a Obelix: Misia Kleopatra, RRRrrrr!!!), ale aj Audrey Tautou (Amélia z Montmartru), Pio Marmaï (Víno nás spája) a Golshifteh Farahani (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta, Paterson). Premiéra 13. decembra.

Spider-Man: Paralelné svety

Spider-Man v novom animovanom filme predstaví v úplne inom svetle. Okrem modro-červenej masky nosí Jordany, počúva rap a nehanbí sa za sfarbenie svojej pleti. Brooklynský tínedžer Miles Morales žije v Paralelných svetoch a v obleku Spider-Mana sa neobjaví iba on. Kreatívne duo Phil Lord a Chris Miller (LEGO Movie, 21 Jump Street) ukáže Spider-Mana v úplne novom svetle, s použitím jedinečnej technológie animácie.

Aquaman

Na plátna sa dostane aj skoro zabudnutý komiksový superhrdina Aquaman alebo Arthur Curry (Jason Momoa). Ďalší superhrdina zo sveta DC Comics je vládcom všetkých morí a kráľ Atlantídy. Medzi jeho superschopnosti patrí aj telepatia, ktorou sa dorozumie s každým morským tvorom, aj pod vodou má neustále otvorené oči a vidí za roh aj v tme. V kinách od 13. decembra.

Bumblebee

Osemnásťročná Charlie (Hailee Steinfeld) dostala na narodeniny svoje prvé auto. Lenže starý žltý „Chrobák“ nie je práve vysnívaným darčekom. Keď sa však pozrie na podvozok, uvidí na ňom dve veľké modré oči a okamžite vie, že toto nebude len také obyčajné auto. Je to Autobot Bumblebee, ktorý sa v tejto podobe skrýva nielen pred ľuďmi, ale aj ostatnými Transformers. Príbeh filmu predchádza všetkým predošlým Transformers a po kovových orgiách sa vracia k ľahkosti a zábavnosti prvého dielu. V kinách od 20. decembra.

Super taxík (Wheely)

Prvý decembrový týždeň dofičí na plátna kín malý žltý taxík, ktorému pod kapotou bije srdce skutočného pretekára. Sníva o titule „Kráľa ciest“, počas pretekov však urobí chybu a nešťastne nabúra do slávnej talianskej modelky Belly, do ktorej sa, samozrejme, na prvý pohľad zamiluje. Lenže Bella patrí do úplne inej kategórie luxusných áut, ktoré sa na takých ako Taxík pozerajú zhora. Ako môže nešťastník získať slávu a srdce svojej lásky?

Asterix a tajomstvo čarovného nápoja (Asterix – The Secret of The Magic Potion) 

Príbeh z prostredia svojráznej Galskej dediny sa točí okolo ich čarovného nápoja, po ktorom sa každý stane nadpozemsky silným. A vďaka tejto sile odoláva dedina neustálym útokom Rimanov. Starý a popletený druid Panoramix, ktorý ako jediný vie tento nápoj pripraviť, však jedného dňa spadne pri zbere imela zo stromu. Ohrozí to budúcnosť Galov? Francúzska animovaná komédia príde do kín 20. decembra.

Mary Poppins Returns

Režisér Rob Marshall sa po muzikáloch Chicago či Nine podujal sfilmovať pokračovanie Mary Poppins. Odohráva sa v 30. rokoch počas hospodárskej krízy v Londýne. Kúzelná pestúnka sa vracia v novom originálnom príbehu, aby s pomocou veselého údržbára pouličných lámp Jacka a svojich jedinečných čarodejníckych schopností pomohla Michaelovi a novej generácií rodiny Banksových nájsť radosť a šťastie po osobnej strate. V snímke (1964) sa objavia okrem Emily Blunt aj Meryl Streep alebo Colin Firth. V kinách od 27. decembra.

Doktor Martin: Záhada v Beskydách

Príbehy doktora Martina (Miroslav Donutil) vrcholia úplne novým a tým najväčším prípadom jeho kariéry v celovečernom kinofilme. Seriálový doktor Martin rieši vo filme záhady osobného života i detektívnej zápletky. V priebehu jedného dňa sa musí postarať o svoje malé dieťa, vyžehliť si svoje tradičné nedorozumenia s partnerkou a prísť na koreň záhade, ktorej stopy vedú hlboko do minulosti. Do vyšetrovania sa vrhne aj strážmajster Topinka, ktorý sa tento rok objaví v novom detektívnom seriáli, ktorý vznikol ako spin-off pôvodného seriálu Doktor Martin.

01 - Modified: 2019-09-13 08:28:59 - Feat.: 0 - Title: Film Sklenená izba predstavil prvý teaser. S hviezdnym hereckým obsadením ho nakrútil Julius Ševčík 02 - Modified: 2019-09-13 08:29:13 - Feat.: 0 - Title: Padla prvá klapka: Bebjak začal natáčať príbeh slovenských Židov, ktorí utiekli z Osvienčimu 03 - Modified: 2019-12-27 18:46:58 - Feat.: 0 - Title: Jakubisko pokračuje v nakrúcaní Perinbaby 2. Ožíví aj pôvodnú Perinbabu stvárnenú herečkou Giullietou Masina 04 - Modified: 2018-11-15 13:25:03 - Feat.: 0 - Title: Karáskov film Amnestie zverejnil prvý trailer. Do kín príde o rok v novembri 05 - Modified: 2018-11-08 12:23:33 - Feat.: 0 - Title: Padla prvá klapka novej „Evitovky“. Producentom filmu Príliš osobná známosť ​je Peter Núňez
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 07:39