Kanárikovo žlté šaty hlavnej predstaviteľky sa stali inšpiráciou nielen pre tých, ktorým je do spevu a tanca. Na snímke Emma Stoneová tancuje s Ryanom Goslingom.lalaland.movie
StoryEditor

Vianoce nie sú len o Popoluške. Prinášame televízne tipy na filmy z iného súdka

19.12.2018, 20:50
Počas vianočných sviatkov budú mať televízne premiéry viaceré kinohity.

Každý z nás má rozprávky a filmy, ktoré pozerá len počas vianočných sviatkov. Sú ich neodmysliteľnou súčasťou a ani po rokoch nás neomrzia. Ale ak už vypozeráte všetky rozprávky o Popoluške a princeznách, Perinbabu, Mrázika, Pacha, Pelíšky aj slovenskú klasiku, a budete si chcieť sviatky obzvláštniť iným žánrom, prinášame zopár tipov.

HBO odštartuje sviatočnú ponuku už 23. decembra o 20:00 tohtoročným hitom Avengers: Nekonečná vojna (Avengers: Infinity War Part I).

CinemArt

​​​Snímka je zavŕšením desaťročnej cesty filmovým svetom štúdia Marvel a prináša najsmrtonostnejšiu vojnu všetkých čias. V hlavných úlohách sa predstavili Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans a Scarlett Johansson. Kinopremiéru mala v apríli tohto roka, pokračovanie príde do kín v apríli toho budúceho.

TV JOJ / Deväť životov pána Fúzika

​Na 1. sviatok vianočný uvedie JOJ o 20:30 v televíznej premiére Deväť životov pána Fúzika. V rodinnej komédii z roku 2016 sa v hlavnej úlohe závratne úspešného, neuveriteľne bohatého a napriek tomu blbca Toma predstaví Kevin Spacey. Egocentrický miliardár chce postaviť najvyšší mrakodrap a je ochotný pre to obetovať čokoľvek. V role oddanej manželky mu sekunduje Jennifer Garner.

NAA / Collateral Beauty

​Z filmových hitov sme vybrali aj Collateral Beauty: Druhá šanca. Sugestívna filmová dráma z roku 2016 má hviezdne obsadenie. Okrem Willa Smitha v úlohe úspešného manažéra reklamnej agentúry, ktorý po osobnej tragédii upadne do hlbokej depresie, sa vo filme predstavia aj oscarová Helen Mirren, Edward Norton, Kate Winslet a Keira Knightley. Uvedie Cinemax 26. decembra o 22:05.

TV JOJ / Cesta domov (Midnight Sun)

​V rovnaký deň uvedie JOJ premiéru americko-kanadského filmu Cesta domov (Midnight Sun) o 14-ročnom chlapcovi Lukovi, ktorý sa vydáva na dobrodružnú cestu drsnou krajinou kanadskej Arktídy, aby vrátil opustené mláďa medveďa bieleho späť jeho matke.

TV Markíza / Podfukári 2 (Now You See Me 2)

​Markíza má pripravený na 2. sviatok vianočný triler Podfukári 2 (Now You See Me 2). Špičkoví iluzionisti zo skupiny Štyria Jazdci (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco a Lizzy Caplan) sa vracajú vo svojom druhom dobrodružstve, aby na celosvetovom turné posunuli hranice javiskových ilúzií do nových výšin. Už prví Podfukári sa stali kasovým trhákom a zarobili 352 miliónov dolárov pri rozpočte 75 miliónov. Vo filme si zahral aj Daniel Radcliffe, známy najmä ako Harry Potter.

TV JOJ / Bajkeri

​JOJ odvysiela 27. 12 o 20:35 televíznu premiéru českej komédie Bajkeri o dvoch nevlastných bratoch a ich kamarátovi, ktorí žijú svoj život výlučne na sociálnych sieťach . Až keď sú pod nátlakom rodičov donútení ísť na dvesto kilometrový cyklovýlet, začínajú spoznávať skutočný svet.

CinemArt

​HBO uvedie 30. 12 o 20:00 v televíznej premiére oscarový film Podoba vody (The Shape of Water). Snímka Guillerma Del Tora bola ocenená štyrmi Oscarmi, okrem ceny za najlepší film si odniesla sošky za réžiu, hudbu a výpravu. Ocenenia za réžiu a hudbu získala aj na Golden Globes Awards a BAFTA. Naše kiná ho uvádzali vo februári tohto roka.

TV Markíza / Elysium

​Markíza prinesie 30. 12. o 20:30 v televíznej premiére akčný film Elysium s Mattom Damonom a Jodie Foster. Odohráva sa v roku 2154, kedy existujú už len dva druhy ľudí: veľmi bohatí, ktorí žijú na kozmickej stanici s názvom Elysium, a tí ostatní, čo živoria na preľudnenej zničenej Zemi.

Kanárikovo žlté šaty hlavnej predstaviteľky sa stali inšpiráciou nielen pre tých, ktorým je do spevu a tanca. Na snímke Emma Stoneová tancuje s Ryanom Goslingom. Kanárikovo žlté šaty hlavnej predstaviteľky sa stali inšpiráciou nielen pre tých, ktorým je do spevu a tanca. Na snímke Emma Stoneová tancuje s Ryanom Goslingom. lalaland.movie

​Na Silvestra prinesie Česká televízia (ČT2 o 20:00) šiestimi Oskarmi a siedmimi Zlatými glóbusmi ovenčený La La Land. Najúspešnejší veľkofilm roku 2016 nakrútil americký režisér a producent Damien Chazelle. Podobne ako jeho scenáristický počin Grand Piano, ktorý vzdával poctu ikonickým trilerom Alfreda Hitchcocka, aj La La Land prináša oslavu, tentokrát muzikálov a melodrám z obdobia klasického Hollywoodu 40-tych a 50-tych rokov. V hlavných úlohách sa predstavili Ryan Gossling a Ema Stone.

HBO / matka!

Cinemax uvedie na Silvestra o 20:00 psychologický horor matka! s Jennifer Lawrence a Javierom Bardemom v rolách manželov, ktorým idylický život v nádhernom dome v lone prírody narušia nezvaní hostia. Hoci si režisér a aj obaja hlavní predstavitelia odniesli v roku 2017 za svoje výkony anticeny Zlatá malina, nemohli sme Jennifer a Javiera v tipoch nespomenúť.

Tri tipy na filmy, ktoré môžeme vidieť aj viackrát a stále nás nenudia

Čo sa týka spomínaných výletov v aute, keď sa v snímke s Philippom rúti šialenou rýchlosťou mestom, a keď ich zastaví polícia, tak sa vyhovorí, že má Phillipe práve záchvat - tie sú popísané pravdivo. Práve tak časť, kedy Dressa napadne upraviť Philippeho kolieskové kreslo tak, aby bolo schopné vyššej rýchlosti a dalo sa s ním pretekať. Čo sa týka spomínaných výletov v aute, keď sa v snímke s Philippom rúti šialenou rýchlosťou mestom, a keď ich zastaví polícia, tak sa vyhovorí, že má Phillipe práve záchvat - tie sú popísané pravdivo. Práve tak časť, kedy Dressa napadne upraviť Philippeho kolieskové kreslo tak, aby bolo schopné vyššej rýchlosti a dalo sa s ním pretekať. YouTube

​Komediálnej dráme Oliviera Nakacheho a Erica Toledana Nedotknuteľní sa podarilo prepojiť nemožné: serióznosť a žoviálnosť, introvertného milionára a extrovertného recidivistu, luxusné obleky a tepláky, klasickú a populárnu hudbu. Filmový hit z roku 2011 prinesie Jednotka 27. decembra o 20:30.

RTVS / Takí sme boli

​Barbra Streisand a Robert Redford si spolu zahrali v kultovej romanci Sydneyho Polacka z roku 1973 Takí sme boli. Film vznikol podľa rovnomennej knihy Arthura Laurentsa a rozpráva dojemný príbeh Katie a Hubbela, ktorí sú k sebe od vysoškolských štúdií osudovo priťahovaní. Nepraje im búrlivá doba, ich rozdielny prístup k životu a tiež rozdielne politické názory ich napokon rozdelia. Snímku uvedie Dvojka 27. 12. o 21:05, predchádza mu dokument Barbra Streisand: Zrod ikony.

TV JOJ / Láska nebeská

​A ak si neviete predstaviť Vianoce bez Lásky nebeskej, tento rok si ju môžete dopriať až po štedrovečernej polnočnej omši. Romantickú komédiu, zloženú z milostných historiek odohrávajúcich sa v predvianočnom Londýne, odvysiela televízia Wau o 00:20.

01 - Modified: 2018-12-21 05:52:16 - Feat.: 0 - Title: Tipy pre seriálových fanúšikov: televízie majú pripravené sviatočné maratóny 02 - Modified: 2018-12-20 15:31:01 - Feat.: 0 - Title: Sviatočné tipy na hudobné filmy, ktoré by ste si nemali nechať ujsť 03 - Modified: 2018-12-20 15:32:15 - Feat.: 0 - Title: Vianočnú klasiku doplnia nové rozprávky. Premiéru budú mať až štyri česko-slovenské novinky 04 - Modified: 2018-11-15 13:12:18 - Feat.: 0 - Title: Televízie prinesú v novom roku nové seriály aj veľké šou
01 - Modified: 2018-12-28 09:07:14 - Feat.: - Title: Slováci majú radi klasiku. Počas Vianoc ju uprednostnili pred novinkami 02 - Modified: 2018-12-30 07:35:52 - Feat.: - Title: Aký bude Silvester v televízii? Tradičný, filmový, hororový aj hudobný 03 - Modified: 2018-12-27 10:00:07 - Feat.: - Title: Popoluška je neprekonateľná. Na Štedrý večer si ju pozrelo milión divákov 04 - Modified: 2018-12-21 05:52:16 - Feat.: - Title: Tipy pre seriálových fanúšikov: televízie majú pripravené sviatočné maratóny 05 - Modified: 2018-12-20 15:31:01 - Feat.: - Title: Sviatočné tipy na hudobné filmy, ktoré by ste si nemali nechať ujsť
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 09:44