TASR/Martin Baumann
StoryEditor

Z Ficovej hovorkyne diplomatkou. Beatrice Szabóová mieri do Madridu

20.12.2018, 12:42
Autor:
klkl
V októbri skončila na úrade vlády, odkiaľ sa presunula na ministerstvo zahraničia.

Bývalá hovorkyňa Roberta Fica Beatrice Szabóová sa stane konzulkou v Španielsku. Na svojom webe o tom informuje .týždeň, odvolávajúc sa na vlastné zistenia. 

Szabóová dlhé roky pôsobila na tlačovom oddelení úradu vlády, skončila tam chvíľu po Ficovi. Vo funkcii oficiálne skončila k 1. novembru, odkiaľ sa presunula na ministerstvo zahraničných vecí. Na úrade vlády ju nahradil Tomáš Kuča. 

„Odchádzam od 1.novembra pracovať na ministerstvo zahraničných vecí, keďže sa už dlhodobejšie chcem kariérne posunúť smerom k zahraničným vzťahom," komentovala vtedy svoje rozhodnutie.

Ani tu sa však nezdržala dlho a už v januári by sa mala presunúť na konzulát v Madride. Sama už v minulosti viackrát zopakovala túžbu pracovať v diplomacii a na veľvyslanectve. 

Szabóová bola dlhé roky hovorkyňou bývalého predsedu vlády Roberta Fica, po výmene v premiérskom kresle pracovala od marca tohto roka aj pre Petra Pellegriniho. Svoju profesionálnu kariéru začínala ako redaktorka TV Markíza. 

01 - Modified: 2020-05-10 06:39:23 - Feat.: - Title: Španielsky premiér sa chválil rebríčkom o koronavíruse. CNN prišla na to, že taký neexistuje 02 - Modified: 2018-10-24 15:56:52 - Feat.: - Title: Szabóová u Pellegriniho končí. Na Úrad vlády smeruje Druckerov človek
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 01:22