StoryEditor

Januárové premiéry: Televízie odštartujú nové seriály aj šou

22.12.2018, 16:25
Autor:
hrnhrn
V prvých týždňoch nového roka prejdú televízie na novú vysielaciu štruktúru. Aké novinky prinesú?

Televízie začínajú uvádzať nové projekty hneď v úvode nového roka. Vianočné obdobie a viac divákov pri obrazovkách využijú na promo svojich noviniek. Minulý rok sa taktika osvedčila Markíze pri Susedoch a Oteckoch, ktorí odštartovali hneď na Nový rok. Aké novinky prinesú televízie teraz?

Na Nový rok uvedie Jednotka galavečer projektu Najväčší Slovák, v ktorom predstaví stovku a v rámci nej prvú desiatku slovenských osobností, ktorým dali ľudia v celonárodnej ankete najviac hlasov. Moderátormi galavečera budú Adela Vinczeová a Štefan Chrappa.

​K prvej desiatke osobností pripraví a odvysiela RTVS do mája desať hodinových dokumentov a diskusií s moderátorom Štefanom Chrappom. Na druhom galavečere v máji sa verejnosť dozvie, kto sa stal najväčším Slovákom.

Hulu

Ďalšou novinkou, ktorú RTVS uvedie od soboty 5. januára na Dvojke, je Príbeh služobníčky (The Handmaid's Tale). Seriál oceňovaný divákmi aj kritikmi je adaptáciou rovnomenného románu kanadskej spisovateľky Margaret Atwood z roku 1985. Už prvá séria premenila v roku 2017 osem z trinástich nominácií EMMY, vrátane najlepšej drámy. Túto kategóriu seriál minulý rok aj vyhral. Odniesol si aj Zlatý glóbus za najlepší televízny seriál a Elisabeth Moss, predstaviteľka hlavnej postavy June/Offred, získala Zlatý glóbus za najlepšiu herečku. RTVS zakúpila práva na obidve série.

Strážmajster Topinka / Česká televize

​V nedeľu 6. januára uvedie Jednotka novinku Strážmajster Topinka, spin-off seriálu Doktor Martin. Strážmajster Topinka je voľným pokračovaním seriálu Doktor Martin, ktorý vznikol podľa licencie britskej televízie.

Novinka je vôbec prvý spin-off pôvodného seriálu Doc Martin, ktorý bol adaptovaný okrem Českej republiky aj v niektorých ďalších krajinách. Topinka sa už objavil v seriáli Doktor Martin, teraz sa okolo neho buduje nový svet a žáner sa zmení na komediálnu detektívku. Seriál vyrobila Česká televízia a RTVS.

​Seriálu bude v piatok 4. januára predchádzať televízna premiéra krimikomédie Doktor Martin – Záhada v Beskydách, ktorá mala teraz v decembri premiéru v kinách. Uvedie ju Jednotka a ČT1.

TV Markíza / Autoškola

​V pondelok 7. januára prinesie Markíza novinku Autoškola, ktorá na obrazovkách vystrieda Susedov, ktorí dostali pred uvedením ďalšej série prestávku. Z komediálnej novinky má televízia pripravených osem častí, ktoré bude vysielať raz týždenne.

Seriál vznikol v réžii Tomáša Janča, ktorý je podpísaný aj pod seriálom Horná Dolná. V hlavných úlohách sa predstavia Juraj Kemka, Marta Sládečková, Ján Koleník, Emil Horváth a ďalší.

TV JOJ / Reštart

​V utorok 8. januára uvedie JOJ od 20.35 svoju novinku Reštart. Doku-reality šou prinesie každý týždeň jeden príbeh - pol roka tvrdej driny a veľká premena pod dohľadom odborníkov.

Reštart nemá byť programom o chudnutí, ale programom o ľuďoch, ktorí potrebujú vrátiť svoj život do podoby, kedy boli šťastní. Účastníci programu budú každý týždeň zaznamenávať svoju cestou za novým ja.

​Nasledovať bude akvizičný seriál 9-1-1. Akčný americký seriál sleduje napínavé prípady policajných, záchranárskych a hasičských zložiek v Los Angeles. Okrem toho, že títo novodobí hrdinovia každý deň zachraňujú životy cudzích a neznámych ľudí, musia si nájsť čas aj na riešenie svojich vlastných osobných problémov.

Prvé dve časti seriálu uvedie JOJ mimoriadne vo štvrtok 3. januára, ďalší týždeň mu už budú patriť utorky.

TV Markíza / Hypnoshow

​V stredu 9. januára uvedie Markíza pilotný diel svojej novinky Hypnoshow. V pôvodom britskej televíznej šou You're Back In The Room musia súťažiaci absolvovať sériu úloh po tom, ako boli uvedení do hlbokej hypnózy.

Šou bola adaptovaná vo viacerých krajinách sveta, ale aj v Poľsku a Slovinsku. Moderátorom slovenskej verzie je Dano Dangl.

Rovnakú stratégiu Markíza zvolila aj minulý rok pri šou 2 na 1, kde si otestovala divácky záujem na jednej časti, po úspechu pripravuje ďalšie časti, ktoré bude vysielať na jar.

TV JOJ / Som mama

​Televízia JOJ od stredy 16. januára nasadí seriál Som mama II. Nová séria bude pokračovať príbehmi Tiny a Roba, ktorí majú po zásnubách a presťahujú sa do väčšieho bytu. Agáta s Igorom čakajú nový prírastok do rodiny a Majko s Darinkou usilovne pripravujú oslavu prvých narodenín Chloe.

TV JOJ / Vtierka Sam

​Slovenský seriál doplní od 22:30 akvizícia Vtierka Sam (Take Two). Trinásťdielny kriminálny seriál prináša príbehy herečky, ktorá sa ocitla v pasci drog a alkoholu. Po návrate z liečenia sa snaží oživiť svoju hereckú kariéru a pripravuje sa na na novú úlohu policajnej detektívky pod dohľadom súkromného vyšetrovateľa.

​Zmenou prejde aj štvrtkový proram JOJ. Namiesto tradičného Inkognita budú od 10. januára patriť obrazovky zábavnej relácii S pravdou von, ktorú doplní porotcovský špeciál Česko Slovensko má talent. Štvorica porotcov si v ňom zaspomína na najlepšie momenty, ktoré zažili v siedmej sérii talentovej šou.

TV JOJ

V zábavnej relácii S pravdou von bude štvorica hercov a zabávačov v zložení Juraj Kemka, Lukáš Latinák, Marián Miezga a Róbert Jakab zisťovať, kto z trojice ľudí stojacich pred nimi hovorí pravdu. Všetci totiž tvrdia to isté, avšak len jeden z nich má pravdu.

V trojiciach sa budú o pravdu a klamstvo uchádzať ľudia s atraktívnymi, netradičnými povolaniami, záľubami, ale aj rekordmi. Moderátorom novinky je Juraj „Šoko“ Tabaček.

Markíza bude novinkám konkurovať reprízou 12-častí úspešného jarného seriálu Milenky. Seriál nebude mať pokračovať, tvorcovia však plánujú využiť jeho potenciál a nakrútia celovečerný film, ktorý bude mať premiéru v budúcom roku.

​Zmena čaká hudobno-zábavné šou Všetko, čo mám rád a Všetko, čo má Ander rád. Namiesto tradičného piatkového prime-time dostanú priestor v soboty večer. Piatky budú patriť filmom.

TV JOJ / IQ taxi

​Novinky prináša JOJ aj v podvečernom čase. Kuchárska šou Moja mama varí lepšie ako tvoja dostala pauzu, nahradí ju seriál Záchranári inšpirovaný skutočnými prípadmi a zásahmi. V úlohách záchranárov sa predstavia mnohé známe televízne tváre

Nasledovať bude súťažná šou IQ taxi, kde sa za volant súťažného taxíka posadil frontman Desmodu Mário “Kuly” Kollár.

Markíza vo svojom podvečernom programe zmeny nerobí. Od 14. januára sa na obrazovky vrátia Oteckovia, dovtedy vysiela Rodinné prípady.

​​Víkendovou novinkou bude nový magazín Miláčikovo venovaný zvieratám a domácim maznáčikom. JOJ má pripravených 20 epizód, ktoré štartujú v sobotu 5. januára o 18:20. Moderátormi relácie sú Danka Čapkovičová a Majo Labuda.

01 - Modified: 2019-12-27 18:53:14 - Feat.: 0 - Title: Trhlina, Sklenená izba, nová Perinbaba či Milenky. Aj tieto slovenské filmy budú mať premiéru v roku 2019 02 - Modified: 2018-12-22 15:47:40 - Feat.: 0 - Title: Na konte má Oteckov i Sestričky. Recept na úspešný seriál však stále nepozná 03 - Modified: 2019-01-06 11:08:13 - Feat.: 0 - Title: Veľký prehľad top programov roka: Čo pozerali Slováci v televízii?
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 00:42