StoryEditor

Januárové kinopremiéry: Očakávaná Trhlina aj triler s oscarovým obsadením

01.01.2019, 05:00
Autor:
hrnhrn
Filmovým fanúšikom prinášame prehľad januárových filmových noviniek. Vyberú si diváci akčných, romantických aj rodinných filmov.

Januárové filmové premiéry odštartujú v prvom týždni psychologickým trilerom s príchuťou hororu, romantickou komédiou s Jennifer Lopez a historickou drámou z roku 1928 s Martinom Hubom v úlohe prezidenta Masaryka.

Január uzavrie očakávaná Trhlina režiséra Čiary Petra Bebjaka a triler plný zvratov a vášní s Matthewom McConaugheym a Anne Hathaway.

Pozrite si prehľad noviniek, ktoré uvedú kiná v januári. Nebudú chýbať snímky akčné, dramatické, romantické, ale ani rodinné. 

Pre akčných

Escape Room (premiéra 3.1.2019)
Známy hororový režisér Adam Robitel (Insidious: Posledný kľúč) prináša príbeh šiestich ľudí, ktorí prijali pozvanie do tajomnej escape room. Netrvá dlho, kým si uvedomia, že z tejto hry sa nedá uniknúť. Treba ju prežiť.

Pašerák / The Mule (premiéra 10.1.2019)
Earla Stone je osamelý 80-ročný muž na mizine, ktorý dostane ponuku robiť obyčajného šoféra. Nevedomky podpíše zmluvu na drogového kuriéra pre mexický kartel a začne sa mu mimoriadne dobre dariť. Režisérom filmu je Clint Eastwood, ktorý si zahral aj hlavnú úlohu, v ďalších úlohách sa predstavia Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Dianne Wiest alebo Andy Garcia.

Glass (premiéra 17.1.2019)
Bruce Willis a Samuel L. Jackson sa stretávajú v psychiatrickom ústave. V úplne novom, komiksom inšpirovanom trileri od režiséra filmu Šiesty zmysel sa predstavia postavy z dvoch úspešných filmov - Vyvolený a Rozpoltený. Z prvého sa vracajú takmer nezničiteľný David Dunn (Bruce Willis) a jeho protipól – krehký manipulátor Eliah Price (Samuel L. Jackson). Z trileru Rozpoltený sa objaví psychopatický Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) a jeho 24 rôznych osobností.

Zložka 64 / Journal 64 (premiéra 17.1.2019)
Do rúk detektíva Carla Mørcka a jeho asistenta Assada z kriminálneho oddelenia sa dostáva ďalší nevyriešený prípad súvisiaci s tromi mumifikovanými telami sediacimi okolo jedálenského stola. Pátranie po majiteľovi apartmánu, kde sa múmie našli, ich privádza na opustený ostrov Sprogø, neslávne známe miesto, kde sa vykonávali podivné lekárske experimenty. Mrazivý detektívny príbeh založený na skutočnej kapitole dánskych dejín je štvrtým severským trilerom natočeným podľa bestelleru Jussiho Adler-Olsena.

Kursk (premiéra 17.1.2019)
Film zobrazuje skutočnú katastrofu, ku ktorej prišlo v auguste roku 2000 na palube jadrovej ponorky K-141 Kursk. "Nepotopiteľnou" jadrovou ponorkou ruského vojenského námorníctva otriasli mohutné explózie, ktoré ju poslali na dno. Pre 118 námorníkov na palube sa začal zúfalý boj s časom. Scenár filmu napísal Robert Rodat (Zachráňte vojaka Ryana), réžie sa ujal dánsky režisér Thomas Vinterberg (Ďaleko od hlučného davu, Hon).

Trhlina (premiéra 24.1.2019)
Mysteriózny triler o jednej z najväčších záhad Slovenska – nevysvetliteľnom miznutí ľudí v pohorí Tribeč, nakrútil režisér Peter Bebjak podľa rovnomenného bestselleru Jozefa Kariku. 

Nezamestnaného absolventa Igora (Matej Marušin) zaujmú tajomné prípady ľudí, ktorí záhadne miznú v tribečskom pohorí. S priateľkou Miou (Mária Bartalos Havranová), konšpirátorom Andrejom ( Dávid Hartl) a tvrdým skeptikom Dávidom (Tomáš Maštalír) sa vyberú na výpravu priamo do tribečských lesov, kde zažijú čosi vymykajúce sa chápaniu. Snímka bude mať neskôr televíznu premiéru na JOJ ako trojdielna miniséria.

Pre romantických

Nová šanca / Second Act (premiéra 3.1.2019)
Maya (Jennifer Lopez) oslavuje 43. narodeniny a má jediné želanie – aby po 15 rokoch práce v obchode získala pozíciu vedúcej. Vysnívané miesto však dostane kolega, ktorý má ten správny titul a CV. Napriek tomu, že ju priateľ Trey (Milo Ventimiglia) a najlepšia kamarátka utešujú, že to neznamená koniec, Maya si neverí. Po štyridsiatke sa predsa nedá začínať odznova...

Cena za šťastie (17.1.2019)
Obyčajné ľudské šťastie môže mať mnoho podôb, niekedy jasných a niekedy nečakaných. Kde ho hľadať a čo mu obetovať? Film ukazuje príbehy ľudí, ktorí cestu k svojmu šťastiu niekde stratili a pokúšajú sa ju znovu nájsť. Samostatné osudy niekoľkých hrdinov sa postupne rozvíjajú, ich cesty sa začínajú prepletať a nakoniec zložia jeden veľký príbeh života. Cenu za šťastie napísala a natočila Olga Dabrowská, ktorá sa podieľala na scenári legendárneho filmu Samotári a pre kiná natočila výrazný film o vzťahoch „Kuličky“.

Favoritka / The Favourite (premiéra 24.1.2019)
Na kráľovskom dvore nešťastnej anglickej panovníčky Anny Stuart (Olivia Colman) dochádza ku každodennému boju o jej vrtkavú priazeň. Usilujú sa o ňu predovšetkým jej dve spoločníčky - Lady Sarah (Rachel Weisz) a komorná Abigail (Emma Stone), ktoré sa v dráme plnej čierneho humoru nezastavia pred ničím.

Režisér Yorgos Lanthimos zrežíroval Favoritku ako svoju prvú historickú drámu po filmoch Homár a Zabitie posvätného jeleňa, ktoré sú novinke podobné čiernym humorom a až krutosťou postáv. Favoritka už získala dve ceny na festivale v Benátkach a je nominovaná na päť Zlatých glóbusov.

Ženy v behu (premiéra 31.1.2019)
Komédia o ženách, ktoré sa neboja vybehnúť šťastiu v ústrety. Věra (Zlata Adamovská) prežila s Jindřichom skvelý život a je pevne rozhodnutá splniť jeho posledné prianie – zabehnúť maratón. Emancipovaná a rázna matka troch dcér v tom nevidí žiadny problém. Trasu si rozdelia na štyri časti a 42 kilometrov zdolajú ako rodinná štafeta. Dcéry (Tereza Kostková, Veronika Khek Kubařová a Jenovéfa Boková) sa však do behania moc nehrnú. Majú úplne iné starosti.

Serenity: Ticho pred búrkou (premiéra 31.1.2019)
Všetky tajomstvá raz vyplávajú na povrch. Baker (Matthew McConaughey) má toho dosť za sebou. Svoje životné rany si ofukuje na exotickom ostrove kdesi v Karibiku. Živí sa ako rybársky sprievodca, má svoju loď s menom „Serenity“, v dedine má domček aj milenku (Diana Lane) a nepeknú minulosť zapíja v bare. Pokojný život mu naruší až príchod exmanželky Karen (Anne Hathaway), ktorá chce, aby zabil jej súčasného manžela.

Pre rodinných

Ralph búra internet (premiéra 10.1.2019)
Známy videoherný hromotĺk Raplh a jeho malá kamarátka Vanellope musia podstúpiť riskantné dobrodružstvo, aby našli náhradnú časť do Vanelopinej videohry. Opúšťajú bezpečie svojej videoherne a vydávajú sa do rozsiahleho a vzrušujúceho sveta internetu. Cestou stretávajú všemožných obyvateľov siete a putujú jeho zákutiami od veselých otvorených detských hier po temné hlbiny Dark webu. 

Návrat domov / A Dog´s Way Home (premiéra 24.1.2019)
Rodinný film o šteniatku Bella a jeho najlepšom priateľovi Lucasovi. Keď sa Bella nepriazňou osudu ocitne vyše 600 km od svojho pána, podujme sa na neľahký návrat domov. Cestou na ňu čakajú rôzne dobrodružstvá, noví priatelia, ale aj nebezpečenstvá veľkého, neznámeho sveta.

Ľadová sezóna 2 (premiéra 24.1.2019)
Ľadový medveď Norm si na zimný spánok vôbec nepotrpí. Práve naopak. Keď sa vonku ochladí, začína sa pre neho a jeho celú partiu kamarátov zo severu tá pravá sezóna plná dobrodružstiev a zábavy.

Pre náročných

Hovory s TGM (premiéra 3.1.2019)
Jan Budař ako Karel Čapek a Martin Huba ako T. G. Masaryk sa predstavia v jednom z najslávnejších rozhovorov našej histórie. „Masaryk a Čapek sú možno tým najlepším, čo sme počas sto rokov mali. Do ich príbehu v priamom prenose sme chceli vložiť celý ich život a dynamiku,“ približuje scenárista Pavel Kosatík. Stret dvoch významných mužov sa natáčal v autentickom prostredí Topoľčianskeho zámku, kde dvaja velikáni českej demokracie svoje debaty kedysi viedli.

Schindlerov zoznam / Schindler´s list (premiéra 24.1.2019)
Pred dvadsiatimi piatimi rokmi vznikol Schindlerov zoznam, ocenený siedmimi Oscarmi, vrátane ocenenia za Najlepší film a Najlepšiu réžiu. Pri príležitosti šťtvrťstoročnice sa znovu vracia do kín, doplnený predhovorom režiséra Stevena Spielberga.

01 - Modified: 2019-12-27 18:53:14 - Feat.: 0 - Title: Trhlina, Sklenená izba, nová Perinbaba či Milenky. Aj tieto slovenské filmy budú mať premiéru v roku 2019 02 - Modified: 2018-12-30 07:34:13 - Feat.: 0 - Title: Superhrdinovia, horory a nový Tarantino. Tieto filmy prilákajú do kín najviac divákov v novom roku
01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 03:53