StoryEditor

Joj pripravuje novú šou Lucky Room. Súťažiacich láka na výhry v desiatkach tisíc eur

07.01.2019, 05:00
Autor:
hrnhrn
Novinka doplní viaceré ďalšie súťaže, ktoré budú mať premiéru v tomto roku.

„Predstavte si budúcnosť, kde vám nič nechýba. Len štyri steny, päť možností a jedna správna voľba. A sen sa stane realitou,“ láka súťažiacich v upútavke hlas Michala Hudáka do vedomostnej hry Lucky Room (v preklade Šťastná izba). V novinke televízie JOJ môžu vyhrať desiatky tisíc eur.

Štúdiovú šou prezentuje držiteľ licencie - turecká spoločnosť Global Agency, ako denný formát vhodný do podvečerného vysielacieho času, kde sa už etabloval vo viacerých krajinách.

V každej epizóde hrajú proti sebe traja súťažiaci so svojimi tímami zloženými z rodinných príslušníkov, priateľov alebo známych. Jeden súťažiaci z každého tímu je v štúdiu a ostatní členovia čakajú v miestnosti, takzvanej Lucky Room, kde nemajú žiadny zvukový ani vizuálny kontakt so súťažiacim v štúdiu.

O výške výhry rozhoduje aj šťastie

Moderátor kladie postupne otázky, na ktoré musia súťažiaci odhadnúť správnu odpoveď. Víťaz je prepojený so svojím tímom v Lucky Room a ten vyberie výšku sumy, ktorá bude súťažiacemu pripočítaná. Na to má k dispozícii päť tlačidiel s výškou výhry, ktorú však vidia len súťažiaci v štúdiu a diváci.

Víťazný tím na konci relácie spolu rieši finálovú otázku, ktorá rozhodne o tom, koľko z nahraných peňazí si napokon pripíšu na účet. Pokiaľ dokážu zo štvorice ponúknutých odpovedí okamžite vybrať tú správnu, odnášajú si z hry celú nahratú sumu.

Pokiaľ si nie sú istí, môžu si za polovicu banku nechať vylúčiť jednu nesprávnu odpoveď. Túto môžnosť môžu, ešte raz zopakovať, opäť za polovicu zostatku banku. Ak však ani z poslednej dvojice možných odpovedí nevyberú tú správnu, odchádzajú z hry bez peňazí.

Televízia JOJ už začala hľadať tímy, ktoré majú záujem v novinke účinkovať a súťažiť o finančné výhry. Šou zatiaľ nemá stanovený termín štartu.

Okrem Lucky Room doplnia ponuku JOJ aj ďalšie súťaže, ktoré budú mať premiéru v tomto roku. Ako prvý štartuje IQ Taxi, kde sa za volant súťažného taxíka posadil frontman Desmodu Mário “Kuly” Kollár.

Štvrtky budú od 10. januára patriť zábavnej relácii S pravdou von, v ktorej bude musieť štvorica hercov ukázať nielen zmysel pre humor ale aj správny odhad, keď medzi trojicou uchádzačov budú hľadať ľudí s atraktívnymi či netradičnými povolaniami, záľubami alebo rekordmi.

Ďalšími novinkami sú kvízy Plus mínus, kde pomôže súťažiacim viac ako vedomosti schopnosť používať “sedliacky rozum”, a pre deti aj dospelých je určená novinka Po škole, ktorá preverí ich vedomosti zo školských lavíc.

Súťaže chtivým divákom je určená aj šou z FremantleMedia s názvom Golden Brain. Moderátorská dvojica Junior (Milan Zimnýkoval) a Marcel (Forgáč) v nej bude zisťovať, ako pracujú slovenským celebritám rôzne centrá ich mozgov, ako pamäť, logika, reč či orientácia v priestore.

Viac o novinkách si môžete prečítať aj v týchto článkoch:

01 - Modified: 2019-01-06 13:02:31 - Feat.: 0 - Title: Aký bol rok 2018 pre slovenské televízie? Markíza si zvýšila náskok pred JOJ
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 08:27