StoryEditor

The Voice budú moderovať nové tváre

09.01.2019, 08:44
Autor:
hrnhrn
Moderátorský post vo veľkej šou si prvýkrát vyskúšajú známe speváčky.

Tretia séria úspešnej speváckej šou The Voice sa vo februári vráti na obrazovky Markízy. V štvorici koučov sa predstavia Jana Kirschner, Kali, Vojtěch Dyk a Pepa Vojtek, v prípade moderátorskej dvojice televízia stavila na neopozerané tváre.

Jednou z dvojice moderátoriek bude speváčka Mária Čírová, ktorá si už úlohu moderátorky vyskúšala v projekte Markízy O 10 rokov mladší. „Na nakrúcanie The Voice Česko Slovensko sa veľmi teším a som nesmierne šťastná, že môžem byť súčasťou práve tohto formátu – najväčšej televíznej hudobnej šou v Česku a na Slovensku. Tým, že som hudobníčka a viem, čo budú naši súťažiaci prežívať pred každým svojim vystúpením, budem snáď aj ich oporou,“ hovorí speváčka, ktorá nedávno oslávila 30. narodeniny.

archív Marie Čírovej

Máriinou moderátorskou kolegyňou bude česká spevácka hviezda Tereza Kerndlová, pre ktorú bola ponuka moderovať spevácku šou prekvapením. Tereza prerazila ako členka dievčenskej kapely Black Milk a od roku 2005 sa venuje sólovej kariére. V slovenskom éteri zarezonovala skladba Klid, Mír a Pokora, ktorú naspievala spolu s Richardom Müllerom. O svojom účinkovaní v šou hovorí, že nemieni nikoho napodobňovať: „Bola som veľmi milo prekvapená, keď ma televízie Nova a Markíza oslovili, aby som sa ujala postu moderátorky The Voice Česko Slovensko, ale zároveň mnou začali lomcovať pocity veľkej zodpovednosti a pokory spojenej s touto úlohou. Nakoniec u mňa vyhralo presvedčenie, že som tá, ktorá vie počúvať a vžiť sa do pocitov druhých a zároveň s nimi úprimne zdieľať radosť aj smútok, či s nimi prežívať ich vlastné príbehy. Lebo aj o to v tejto veľkej šou ide,“

archív Terezy Kerndlovej

​Z novej moderátorskej dvojice sa teší aj režisér projektu Pepe Majeský. „Je mi potešením, že náš skvelý tím posilnia dve vynikajúce speváčky, ktoré sa netradične predstavia v úlohe moderátoriek veľkolepej šou The Voice Česko Slovensko.“

Licencovaný program The Voice bol s názvom Hlas Česko Slovenska jarným ťažiskovým projektom Markízy a Novy v rokoch 2012 a 2014. Prvá česko-slovenská verzia dosiahla v čase svojho vysielania priemerný trhový podiel takmer 35 percent v obchodnej cieľovej skupine 12-54, v priemere si ju pozrelo takmer 700-tisíc divákov starších než 12 rokov. Režisérom bol rovnako Pepe Majeský. 

Za pôvodom holandskej šou spoločnosti Talpa stojí mediálny magnát a producent John de Mol. V domovskej krajine bola šou uvedená premiérovo v septembri 2010 a stala sa jedným z najúspešnejších televíznych projektov v histórii, keď prilákala k obrazovkám cez tri milióny divákov. O tri mesiace neskôr uviedla prvú sériu The Voice americká televízna stanica NBC, ktorá odvysiela už pätnástu sériu. Doteraz vzniklo už 67 lokálnych verzií, ktoré sa vysielajú vo viac než 180 krajinách po celom svete.

The Voice má na konte štyri prestížne televízne ceny Emmy. Víťazstvom v súťaži sa môžu pochváliť už stovky mladých spevákov a speváčok, vrátane Slovenky Ivanny Bagovej a Češky Lenky Hrůzovej.

01 - Modified: 2019-06-19 11:42:09 - Feat.: - Title: Režisér a showrunner Pepe Majeský: Koordinujem všetky časti skladačky tak, aby do seba zapadli 02 - Modified: 2019-05-28 07:00:40 - Feat.: - Title: Finálové prenosy The Voice potrápil hokej. Ich sledovanosť klesla do podpriemeru 03 - Modified: 2019-05-06 13:15:29 - Feat.: - Title: The Voice skončil so Súbojmi, Live prenosy presúva na soboty 04 - Modified: 2019-04-29 14:04:06 - Feat.: - Title: The Voice sa po dvoch slabých týždňoch mierne nadýchlo. Markíza show presúva na soboty 05 - Modified: 2019-04-29 09:56:49 - Feat.: - Title: The Voice vs. V siedmom nebi. Každé boduje v inej skupine divákov
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
24. apríl 2024 08:28