StoryEditor

Ukážkový nápad zo sveta. Takto sa motivujú študenti

11.01.2019, 13:16
Autor:
pzpz
Jednoduchý projekt má čoraz viac fanúšikov.

Stredná škola v Illinois sa preslávila jednoduchým nápadom, ktorý zaujal aj mimo USA. Jej študentov sa rozhodla motivovať k čítaniu kníh tak, že na steny namaľovala gigantické knihy známych autorov. Šesť knižných obalov zdobí chodbové steny, ktoré majú študenti Mundelein High School odteraz denne na očiach.

Škola sa nápadom pochválila aj na Facebooku, kde vysvetlila, že „ich rutinná chodba sa premenila na obrovskú motivačnú ponuku kníh, ktoré by mali povzbudiť študentov k čítaniu.“

BBC

​Projekt sa stal populárnym na viacerých sociálnych sieťach. Teraz pribúdajú ďalšie fotografie a hovorca školy Ron Girard sa pre BBC vyjadril, že je „neuveriteľné, akú reakciu spustili, a pritom len chceli, aby si študenti strednej školy viac osvojili čítanie.“

Veľké obrazy kníh vzbudili vlnu ďalších ukážok. Učitelia zdieľajú príklady podobných projektov a inšpirujú tak mnohých ďalších.

Napríklad Nate Djupstrom, učiteľka z Michiganu, sa pochválila fotografiou namaľovaných skriniek, ako všetkých kníh Harryho Pottera. K fotke doplnila ešte skrinky vyzdobené motívom trilógie Pána prsteňov. V príspevku napísala, že študenti skrinky milujú.

BBC BBC

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 12:01