StoryEditor

RTVS štartuje Folkloriku. Denný magazín o folklóre bude moderovať Barbora Krajčírová

11.01.2019, 15:30
Autor:
hrnhrnTSTS
Pravidelný denný magazín bude Jednotka bude vysielať od pondelka do piatka.

RTVS uvedie od 14. januára pravidelný denný magazín o folklóre, ľudovej tvorbe a slovenských tradíciách. Novinku s názvom Folkloriku bude moderovať Barbora Krajčírová, Jednotka ju bude vysielať od pondelka do piatka po Dámskom klube.

RTVS

​Folklorika nepriamo nadväzuje na predchádzajúcec formáty RTVS – Zem spieva a Remeslo má zlaté dno. „Folklór je nielen naša história, či naša prítomnosť, ale pevne verím, že aj budúcnosť. Pripomínať si remeslá, jedlá a životy našich predkov dodáva nášmu modernému životu pokoru a motiváciu pokračovať v ich tradíciách. Veľmi sa teším, že si budú môcť diváci pozrieť Folkloriku každý pracovný deň, a že sa na chvíľku nechajú pozvať do všetkých kútov nášho krásneho Slovenska,“ hovorí moderátorka relácie Barbora Krajčírová.

Prvé časti uviedla RTVS ešte v decembri, od 14. januára nasadzuje program pravidelne päťkrát do týždňa. Pondelok bude patriť predstaveniu tém, ktoré budú odvysielané v nasledujúcich dňoch. Utorok s podtitulom Ľudová kuchyňa sa bude venovať receptom, ktoré tvoria gurmánske dedičstvo daného kraja či oblasti. Streda s podtitulom Vojvodina nazrie do každodenného života Slovákov žijúcich za hranicami. Štvrtok bude patriť folklóru na Slovensku, má podtitul Moje korene. V piatok sa budú striedať bloky Remeslo má zlaté dno a Zeme pán, v ktorých sa predstavia miestni remeselníci, ľudoví tvorcovia a výnimoční ľudia, ktorí uchovávajú remeslo a tradície.

Hudobno-dokumentárny rovnomenný kanál vysiela exkluzívne Telekom. Kanál Folklorika odštartoval 1. júna minulého roka. Prináša 24 hodín relácie so zameraním na folklór, vyrába aj vlastný obsah v 16 tematických pôvodných reláciách respektíve blokoch. Telekom sa inšpiroval úspechom folklórnej šou formátu Zem spieva, ktorý vysielala RTVS. Na novej stanici operátor úzko spolupracuje s tímom folklórnej šou – režisérom Petrom Núňezom a Martinou Cyprichovou, ktorá je aj kreatívnou producentkou nového kanála.

01 - Modified: 2019-05-29 10:31:39 - Feat.: - Title: TV Folklorika oslavuje prvé narodeniny. Čo nové prinesie v druhom roku? 02 - Modified: 2018-08-03 10:00:15 - Feat.: - Title: Posledný žijúci zakladateľ Lúčnice sa predstaví v relácii na kanáli Folkloriky 03 - Modified: 2018-07-18 04:19:49 - Feat.: - Title: Folklorika po mesiaci na trhu: Dostala sa na čelo sledovanosti medzi hudobnými kanálmi 04 - Modified: 2018-05-29 12:31:36 - Feat.: - Title: Telekom uvádza nový kanál Folklorika. Takýto bude mať program
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 07:17