StoryEditor

Moderátorka TA3 sa dostala do sporu so známou lekárkou. Televízia ju vyhodila

25.01.2019, 13:35
Autor:
khkh
Moderátorka správ Závodská musí po konflikte s doktorkou Pallovou z TA3 odísť.

Spravodajská televízia TA3 ukončila po ôsmich rokoch spoluprácu s moderátorkou spravodajstva Zuzanou Závodskou. Dôvodom je konflikt, ktorý nastal po otestovaní kozmetických produktov doktorky Aleny Pallovej moderátorkou.

Závodská vo svojom videu kriticky okomentovala vzorky kozmetiky a vyjadrila svoju nespokojnosť so zložením jednotlivých produktov, pričom spochybnila aj ich účinky. Moderátorka pravidelne uverejňuje príspevky s podobnou tematikou aj na svojom Instagrame a Facebooku.

Voči recenzii moderátorky sa doktorka Pallová ohradila v príspevku na Instagrame, kde video označila ako cielenú antikampaň svojich produktov. „Pani Závodská vyjadruje svoj názor na základe používania 2 ml. vzoriek. Vzorky nie sú určené na komplexné testovanie produktov a hodnotenie ich účinkov.“ Ako upozornil denník Nový Čas, doktorka Pallová zároveň prostredníctvom právnika žiadala moderátorku odstrániť video zo svojho účtu na Youtube. Závodská jej nevyhovela a video na ňom ponechala.

TA3 zareagovala na vzniknutý konflikt rozviazaním spolupráce so Závodskou. „Dnešným dňom so mnou v TV TA3 v nadväznosti na nedávne medializované udalosti, po takmer ôsmich rokoch, ukončili spoluprácu,“ informovala včera moderátorka na Instagrame aj na Facebooku„Vzhľadom na to, že som neoznámila, čomu sa venujem vo svojom voľnom čase, čo je podľa ich mienky neúcta voči kolegom, ktorí obmedzenia rešpektujú,” uviedla ako oficiálny dôvod.

K situácii sa vyjadrila aj samotná televízia: „Práca v spravodajstve vyžaduje zachovať na verejnosti neutrálny postoj k subjektom, ktoré sa môžu stať predmetom informovania," uviedla TA3 v stanovisku, ktoré uverejnil portál Topky. "Moderátori spravodajstva preto nemoderujú komerčné akcie, nesmú vystupovať v žiadnej komerčnej komunikácii a potrebujú súhlas na každý mediálny výstup mimo domovskej televízie, čo sa v tomto prípade nestalo,“ objasňuje situáciu televízia.

Závodská pôsobila ako moderátorka v TA3 od roku 2011, predtým pôsobila vo verejnoprávnom rozhlase a televízii.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
21. apríl 2024 17:09