StoryEditor

Tatry ožijú športom. Pripravuje sa zimná edícia Olympijského festivalu

14.01.2022, 09:40
Autor:
hrnhrn
Organizátor sľubuje návštevníkom víkend, ktorý si užijú najmä rodiny s deťmi.

Vysoké Tatry vo februári ožijú športom, zábavou a fandením slovenským športovcom na zimných olympijských hrách v Pekingu. Po úspešnej letnej premiére pripravuje Slovenský športový a olympijský výbor aj zimný Olympijský festival v Areáli zimných športov na Štrbskom Plese. Organizátori sľubujú návštevníkom predĺžený víkend, ktorý si užijú najmä rodiny s deťmi.

„Pre návštevníkov pripravujeme mestečko, ktoré bude plné zimných športových aktivít pre malých, ale aj veľkých. Budú si môcť vyskúšať zjazdové lyžovanie, bežecké lyžovanie, biatlon, freeride a freestyle lyžovanie, snoubording, skialpinizmus, lezenie na ľadovej lezeckej stene, korčuľovanie v zóne Slovenského paralympijského výboru, ale aj netradičný snežný volejbal. Na športoviskách budú na deti dozerať skúsení inštruktori a bývalí športovci,” predstavuje Olympijský festival Kristína Czuczová, marketingová riaditeľka Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV).

Festival organizuje SOŠV v spolupráci s Tatry Mountain Resorts. Pripravujú sa preteky v zjazdovom a bežeckom lyžovaní, ako aj v biatlone. Produkčne festival zastrešujú agentúry Leopard production a BeCool Catering, ktoré realizovali aj letný Olympijský festival v areáli x-bionic® sphere v Šamoríne.

Olympijská atmosféra v Tatrách

Súčasťou festivalu budú aj priame prenosy či záznamy priamo z Pekingu, kde budú v tom čase naši športovci bojovať o olympijské medaily. „Chceme, aby aj ľudia na Slovensku mali možnosť zažiť atmosféru najväčšieho športového sviatku na svete. Počas letnej edície festivalu v Šamoríne sme sa presvedčili o tom, že slovenskí fanúšikovia sú veľkí ‚srdciari’, ktorí s napätím sledovali výkony našich olympionikov a potom sa s nimi úprimne tešili. Sme veľmi radi, že sa nám aj vďaka našim partnerom podarilo zorganizovať zimnú edíciu, ktorá sa, veríme, atmosférou minimálne vyrovná tej letnej,” vyslovil svoje prianie prezident SOŠV Anton Siekel.

Pre návštevníkov festivalu je okrem športových zážitkov pripravený aj kultúrny program. Ak to dovolí situácia v súvislosti s novým koronavírusom, na hlavnom pódiu vystúpia Kali & Peter Pan, Sima, HEX a PACI PAC. „Hlavným cieľom Olympijského festivalu na Štrbskom Plese bude vytvoriť bezpečný festival, na ktorom si znovu užijeme šport a olympijskú atmosféru,” dodáva organizátor.

Svoje zastúpenie bude mať na festivale aj Slovenský paralympijský výbor. Okrem toho, že celý festival bude bezbariérový, mnohé zo športov si budú môcť vyskúšať aj návštevníci so zdravotným znevýhodnením. „Verím, že aj historický postup parahokejistov na zimné paralympijské hry pritiahne na Štrbské Pleso viacero divákov, ktorí podporia slovenských športovcov v projekte Peking 2022,” hovorí predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš.

Zimné olympijské hry 2022 v Pekingu odštartujú v piatok 4. februára a vyvrcholia v nedeľu 20. februára. Olympijský festival sa bude konať od štvrtka 10. do nedele 13. februára. Vstup na festival je pre každého zadarmo. Viac informácií a kompletný program nájdete na stránke festivalu

01 - Modified: 2022-01-21 12:12:01 - Feat.: - Title: ZOH v Pekingu prinesie Šport RTVS, program sa začne každý deň už nadránom
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 03:51