CS film
StoryEditor

Skupina JOJ rozširuje svoje portfólio v Českej republike

11.02.2019, 10:25
Autor:
tsts
Stala sa novým majiteľom spoločnosti, ktorá na českom i slovenskom trhu prevádzkuje tematické televízne stanice.

Slovenská produkčná, a.s., oznámila podpísanie dohody o akvizícii stopercentného podielu v spoločnosti Československá filmová společnost, s.r.o., do portfólia ktorej patria filmové televízne stanice a online videoportál.

Slovenská produkčná, a.s., matka niekoľkých spoločností, ktoré sú držiteľmi licencií televíznych staníc JOJ Group, je novým majiteľom Československé filmové společnosti, s.r.o. Tá na českom i slovenskom trhu prevádzkuje tematické televízne stanice CS film, CS mini, Horor film, War TV, Kinosvět a online videoportál Film popular. Dokončenie akvizície je podmienené získaním potrebného povolenia českej Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

„Sme radi, že do nášho portfólia pribudnú ďalšie etablované televízne stanice. Rozšírime tak svoju ponuku o zaujímavé programy, ktoré zasahujú stabilné cieľové skupiny divákov v Českej i Slovenskej republike. Tešíme sa na rozvoj týchto staníc,“ hovorí Mojmír Mlčoch, člen predstavenstva JOJ Group a manažér pre český televízny trh.

„Týmto krokom napĺňame stratégiu JOJ Group rozširovať naše portfólio tak, aby sme efektívne oslovili české a slovenské publikum. Ako televízni profesionáli neustále vyhľadávame nové projekty, ktoré nám prinášajú nielen ďalšie obchodné príležitosti, ale aj profesionálnu radosť, ktorá pramení z napĺňania čoraz vyšších diváckych očakávaní,“ uvádza Marcel Grega, generálny riaditeľ JOJ Group.

„V priebehu pätnástich rokov sa nám podarilo vybudovať firmu s portfóliom televíznych kanálov, ktoré si našli jasné a stabilné miesto na trhu, za čo prináleží moje poďakovanie predovšetkým všetkým zamestnancom, môjmu spoločníkovi a našim rodinám. Tešíme sa, že sa podarilo nájsť strategického partnera, ktorý bude firmu podporovať v jej ďalšom raste a želám novému budúcemu majiteľovi veľa úspechov,“ uvádza Leoš Pohl, konateľ a majoritný spoločník Československé filmové společnosti, s.r.o.

PayTV stanice CS film, CS mini a War TV spolu s free-to-air stanicou Kinosvět dosahujú spolu reach 257 000 divákov (celodenný reach v CS 15+ za obdobie 4.Q 2018; zdroj: ATO - Nielsen Admosphere). V Českej a Slovenskej republike si PayTV stanice predpláca viac než 1.8 mil. ľudí, FTA stanica Kinosvět pokrýva v Česku okolo 85 % populácie.

Distribúcia sa tak, ako doteraz, bude realizovať prostredníctvom českých i slovenských operátorov. JOJ Group plánuje ďalšie investície do akvizícií a techniky na skvalitnenie vysielania týchto nových staníc vo svojom portfóliu.

CORPIN pôsobil ako finančný poradca predávajúcim spoločníkom a JUDr. Jan Myška Ph.D. ako ich právny poradca. Finančným poradcom JOJ Group bol EY a právnym poradcom Weinhold Legal.

01 - Modified: 2023-12-29 09:41:15 - Feat.: - Title: Do popredia sa dostáva green filming. Efektivita je v procese výroby najdôležitejšia 02 - Modified: 2021-04-07 13:36:54 - Feat.: - Title: Personálna posila v televízii JOJ 03 - Modified: 2021-02-16 05:45:27 - Feat.: - Title: JOJ Group a HBO GO vzájomne spolupracujú na dabingoch 04 - Modified: 2020-11-23 13:37:50 - Feat.: - Title: Šéf obchodu JOJ Group: Inflácia na úrovni 10,2 percenta je nevyhnutná 05 - Modified: 2019-12-02 19:14:09 - Feat.: - Title: JOJ Group rebranduje svoje nové TV stanice
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 02:16