justícia, právoReuters
StoryEditor

Markíza a Nova vyhrali súd. Slovenská firma už nemôže neoprávnene šíriť ich programy

14.02.2019, 12:55
Autor:
(red)(red)
Súd nariadil neodkladné opatrenie proti spoločnosti Elson šíriacej na Slovensku televízie Markíza a Nova.

Okresný súd v Bratislave nariadil neodkladné opatrenie voči spoločnosti Elson, spol. s r.o., poskytovateľovi internetových služieb, ktorý popri ponuke internetového pripojenia na slovenskom území neoprávnene šíril aj televízne programy patriace do skupiny Markíza a tiež skupiny Nova.

Slovenský súd uložil spoločnosti Elson povinnosť zdržať sa šírenia televíznych programov skupiny Markíza, konkrétne Markíza, Markíza International, Doma a Dajto. Zároveň spoločnosť nesmie umožňovať šírenie týchto programov ani tretím osobám prostredníctvom svojej platformy a je povinná odstrániť a zdržať sa akýchkoľvek verejných vyhlásení, inzercie, propagácie a reklamy týkajúcej sa šírenia televíznych programov skupiny Markíza.

"Súd potvrdil náš prístup k spoločnostiam, ktoré distribuujú naše programové služby bez zmluvy, a teda neoprávnene. Sme pripravení aj naďalej aktívne konať proti tým, ktorí autorské právo porušujú a využijeme na to všetky dostupné právne prostriedky," uvádza Markíza -Slovakia, spol. s r.o.

Rovnako spoločnosti Elson súd zakázal šírenie všetkých free-to-air staníc skupiny TV Nova, konkrétne Nova, Nova Cinema, Nova 2, Nova Action, Nova Gold a tiež platených staníc Nova International, Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

„Súd potvrdil náš prístup k spoločnostiam, ktoré distribuujú náš televízny signál bez toho, aby od nás získali k takejto distribúcii súhlas. Pirátstvo v oblasti autorského práva je veľmi závažnou záležitosťou, pretože pripravuje autorov, výrobcov a ďalších nositeľov práv, včítane TV Nova, o odmenu, ktorú si zaslúži za svoju kreativitu,“ hovorí Štěpán Peichl, riaditeľ právnej sekcie TV Nova.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 03:29