The Guardian
StoryEditor

The Guardian píše o Kotlebovi: Ako bol zvolený slovenský neonacista

14.02.2019, 13:38
Autor:
redred
V článku je Kotleba pomenovaný ako najvýznamnejší slovenský politický extrémista.

Britské noviny The Guardian dnes uverejnili článok, v ktorom veľmi podrobne rozoberajú pôsobenie Mariána Kotlebu, lídra politickej strany ĽSNS.  

Článok s názvom: Ako bol zvolený slovenský neonacista obsahuje prehľad krokov, ktoré urobil Kotleba počas trvania svojej kariéry a aj to, že momentálne kandiduje na post prezidenta Slovenskej republiky.

Autor článku Shaun Walker poznamenáva aj to, že Kotlebovci sa obliekajú do uniforiem, ktoré nosili stúpenci nacistickej armády počas Holokaustu. „ A obyvatelia Banskej Bystrice si ho v minulom volebnom období zvolili za župana,“ píše sa v rozsiahlom článku.

„O tri roky neskôr Kotleba odštartoval ďalší volebný šok a využil pozíciu župana na to, aby po svojej úspešnej kampani v malých mestách po celej krajine dosiahol zastúpenie v parlamente. Na Slovensku získal 14 zo 150 kresiel v parlamente. A teraz v marci sa chce stáť prezidentom,“ vysvetľuje Walker.

Ďalej sa v článku píše o tom, že sa autor stretol s poslancom Uhríkom, ktorý mu veľa porozprával o Rómoch, a aj o to, že menšina má rešpekt voči nim, nie voči polícií. „Polícia nemôže nič robiť, pretože sú príliš vystrašení, aby neboli označené za rasistov,“ cituje autor Uhríka.

Prečítajte si celý článok o tom, ako politika Kotlebu vykresľuje Uhrík a aj to, ako zahraničnému novinárovi odprezentoval dianie na Slovensku.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 02:36