StoryEditor

YouTube Kids prichádza na Slovensko

21.02.2019, 10:59
Autor:
redred
Aplikácia prináša rodinám obrovské množstvo unikátneho video obsahu zameraného na zábavu a učenie.

Aplikácia YouTube Kids, ktorú pravidelne využívajú milióny rodín po celom svete, je od dnešného dňa dostupná aj na Slovensku. YouTube Kids prináša rodinám obrovské množstvo unikátneho video obsahu zameraného na zábavu a učenie.

Oddnes majú deti len na pár klikov aj také populárne kanály ako napríklad FÍHA Tralala, Spievankovo či Slovenské detské pesničky. Tešiť sa môžu aj na obľúbené modré postavičky z príbehov o Šmolkoch, nechýba ani mimoriadne populárny spevák Miro Jaroš, ktorý tvorí piesne určené deťom aj dospelým. Aplikácia YouTube Kids jednoducho poskytuje celej rodine bohatý a jedinečný obsah, pričom disponuje aj mnohými funkciami pre rodičov, aby mohli nastaviť prístup k videám pre svoje deti.  

Pokročilé algoritmy vyberajú pre túto aplikáciu vhodný a bezpečný obsah. Navyše, rodičia môžu vďaka súboru ovládacích nástrojov kontrolovať, ktoré videá a kanály a tiež aj ako dlho môžu ich deti sledovať. Slovenská verzia aplikácie je dostupná na stiahnutie pre platformu Android aj iOS.

Aplikácia YouTube Kids je odpoveďou na obavy rodičov malých detí z príliš rozsiahleho obsahu na videoplatforme YouTube. Vďaka tejto aplikácii získajú kontrolu nad tým, aké videá sa ich deťom môžu zobrazovať. Aplikácia bola navyše navrhnutá s ohľadom na detské publikum, čomu zodpovedá aj jej jednoduché a intuitívne rozhranie. Obsah dostupný v rámci aplikácie YouTube Kids sa delí do 4 kategórií, a to Relácie, Hudba, Učenie a Objavuj.

Ak deti ešte nevedia čítať a písať, môžu vyhľadávať pomocou hlasu. Pre rodičov je zas k dispozícii obľúbená funkcia Časovač, ktorá automaticky zablokuje prístup k aplikácii po uplynutí stanoveného času. Aplikácia YouTube Kids umožňuje nastaviť až 8 rôznych detských profilov, pričom rodič môže dieťaťu povoliť vyhľadávanie v prostredí YouTube Kids alebo môže jeho výber obmedziť len na konkrétnu skupinu vyselektovaných videí.

Aplikácia disponuje aj ďalšími pokročilými funkciami rodičovskej kontroly. Funkcia Rodičmi schválený obsah dáva rodičom možnosť vybrať konkrétny obsah, ku ktorému majú ich deti prístup - od videí, cez kanály až po kolekcie kanálov. Vypnúť vyhľadávanie v prostredí YouTube Kids môžu rodičia napríklad mladším deťom, čím obmedzia ich prístup len k tým videám a obsahu, ktorý je overený tímom YouTube Kids. Naopak, starším deťom môžu povoliť funkciu vyhľadávania s voľnejším prístupom k obsahu v rámci aplikácie. Prostredníctvom funkcie História zas dokážu rodičia jednoducho zistiť, aké videá deti v minulosti v rámci aplikácie videli.

YouTube Kids je len jedným z nástrojov, pomocou ktorého Google pomáha rodinám stanoviť pravidlá v digitálnom svete. Ďalším užitočným nástrojom je napríklad aplikácia Family Link, ktorá umožňuje rodičom získať prehľad o tom, koľko času trávia ich deti na digitálnych zariadeniach, v akých aplikáciách, stanoviť limity, či mať prehľad o tom, kde sa nachádzajú.

Prehľad základných funkcií aplikácie YouTube Kids:

  • Detské profily – na mobilnom zariadení je možné vytvoriť až 8 detských profilov, pričom každý disponuje vlastnými preferenciami video obsahu, odporúčanými videami a nastaveniami.
  • Kolekcie YouTube kanálov – výber kolekcií kanálov na rôzne témy od dôveryhodných partnerov a tímu YouTube Kids.
  • Obsah schválený rodičmi – aby mali rodičia pod kontrolou, čo ich dieťa pozerá, od videí, cez kanály až po kolekcie kanálov.
  • Blokovanie – pokiaľ rodičia nájdu video, ktoré nechcú, aby ich dieťa pozeralo, môžu ho zablokovať alebo automaticky vymazať z daného profilu dieťaťa.
  • Nahlasovanie videí – možnosť okamžitého nahlásenia videa, ktoré by malo byť z aplikácie odstránené.
  • Vyhľadávanie pod kontrolou – v rámci profilu každého dieťaťa môže rodič vypnúť alebo zapnúť funkciu vyhľadávania. So zapnutým vyhľadávaním má dieťa voľnejší prístup k obsahu v rámci aplikácie, naopak s vypnutým vyhľadávaním je používanie aplikácie obmedzené len na video obsah overený tímom YouTube Kids.
  • Časovač – nastavenie časového limitu, počas ktorého má dieťa prístup k aplikácii.

Youtube

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 09:45