StoryEditor

Oficiálny trailer na ôsmu sériu Game of Thrones je na svete

05.03.2019, 17:13
Autor:
pzpz
Poslednú sériu začne HBO a HBO GO vysielať 15. apríla.

Všetci fanúšikovia americko-britského seriálu Game of Thrones - Hra o tróny zbystria pozornosť. HBO uverejnilo prvý oficiálny trailer na ôsmu a zároveň poslednú sériu obľúbeného seriálu. Premiéra na HBO a HBO GO bude 15. apríla.

HBO, ktorá za výrobou seriálu stojí, potvrdila šesť epizód série, pričom stopáž jedného dielu bude 80 minút. Veľká zvedavosť divákov spôsobila, že bude "nakrútených viacero alternatívnych záverov“, hovorí programový riaditeľ HBO. Chce tak predísť špekuláciám a dezinformáciám o tom, ako sága skončí. Seriál je najväčším hitom HBO v jeho doterajšej histórii. V Spojených štátoch má približne 30 miliónov divákov a niekoľko ďalších miliónov po celom svete.

Trailer ukazuje, ako sa armády pripravujú na bitku a Sansu Stark (Sophie Turner) s drakmi krúžiacimi nad ňou. Jon Snow (Kit Harington) má jasnú predstavu o bitke s White Walkermi, ktorá príde. "Prichádzajú," hovorí. "Náš nepriateľ sa nezastaví, nevyčerpá sa, nebojí sa." Finálna sezóna má odhaliť, ktorá z bojujúcich rodín vo fiktívnych Siedmich kráľovstvách vo Westerose vyhrá multigeneračný boj o ovládnutie Železného trónu.

Vyvrcholenie seriálu, ktorý HBO nakrúca podľa motívu fantasy kníh amerického spisovateľa George R. R. Martina, by mali režírovať samotní tvorcovia seriálu David Benioff a Dan Weiss.

Pozrite si galériu z pripravovanej 8. série:

Veľký záujem vzbudila už reklama odvysielaná počas Super Bowl- Bud Light v nej zasadil celý spot do stredovekého prostredia. Reklama sa po 50 sekundách nečakane zmení na upútavku na poslednú sérii Game of Thrones. "Nikto nečakal, že z toho bude reklama na Game of Thrones, a mne to prišlo ako výborné a veľmi odvážne spojenie," komentovala nápad Wendy Clarková z agentúry DDB Worldwide. Zaujímavosťou je, že reklama predstavuje spoluprácu medzi dvoma najznámejšími agentúrami Droga5 a Wieden + Kennedy New York.

V septembri minulého roka na udeľovaní Emmy, ktoré je považované za najvýznamnejšie ocenenie v oblasti televíznej tvorby, získal titul hlavnú cenu pre najlepší dramatický seriál. Fantasy séria dostala hlavné ocenenie už tretíkrát (2015, 2016, 2018). Seriál mal tento rok dokopy 22 nominácií, okrem najlepšej drámy však zvíťazila len v dvoch ďalších kategóriách (najlepší herec vo vedľajšej úlohe a vizuálne efekty).

01 - Modified: 2018-10-05 06:48:08 - Feat.: 0 - Title: Johnnie Walker pripravil limitovanú edíciu Game of Thrones whisky
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 12:41