Na snímke volič vhadzuje obálku s hlasovacím lístkom do volebnej schránky počas 1. kola prezidentských volieb na otvorenom oddelení v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Bratislave.TASR/Jaroslav Novák
StoryEditor

Televízie prinášajú volebné štúdiá, exit polly či analýzy. Nechýbajú volebné noci

16.03.2019, 12:40
Autor:
TASRTASR
Nedeľa bude patriť výsledkom volieb a rozhovorom s úspešnými kandidátmi či analytikmi.

Viaceré slovenské spravodajské televízie prinesú v súvislosti so sobotnými prezidentskými voľbami exit polly. Spolu s dianím a reakciami z jednotlivých volebných centrál, rozhovormi či analýzami ich avizovali RTVS, TA3 i Televízia Markíza.

​Verejnoprávny RTVS bude počas celého víkendu mapovať priebeh a výsledky prvého kola volieb prezidenta. Spravodajské tímy sa budú naživo hlásiť z volebných miestností i volebných centrál viacerých prezidentských kandidátov. Naplánované sú tiež mimoriadne správy.

RTVS tiež predstaví výsledky volebného prieskumu, ktorý pre ňu spracuje MEDIAN SK, pripravené budú rozhovory a analýzy. Svojim divákom sprostredkuje priebežné výsledky zo Štatistického úradu SR.

"Celé vysielanie, ktoré bude trvať približne do 02.00 h, bude spolu s ním komentovať politológ, sociológ a analytik z agentúry MEDIAN SK. Navyše budeme mať po uzavretí volebných miestností každých 15 minút informáciu zo Štatistického úradu SR o priebežných výsledkoch," doplnil vedúci odboru rozhlasového spravodajstva a aktuálnej publicistiky Peter Nittnaus.

Následne sa v nedeľu o 9:00 stretnú v štúdiu RTVS dvaja najsilnejší prezidentskí kandidáti, ktorí budú diskutovať v prvom vzájomnom dueli pred druhým kolom volieb. V diskusnej relácii O 5 minút 12 sa diváci oboznámia s výsledkami volieb, ale aj s reakciami na ne. Moderovať ju budú Jozef Hajko, Marta Jančkárová a Ľubomír Bajaník.

Prieskum agentúry AKO vykonaný len niekoľko hodín pred samotným otvorením volebných miestností, bude mať po zatvorení volebných miestností pre svojich divákov pripravený spravodajská TA3. Krátko pred zatvorením volebných miestností prinesie špeciálne volebné štúdio so sociologičkou Silviou Porubänovou a Václavom Hříchom z agentúry AKO. Komentovať budú priebeh kampane aj samotných volieb i priebežné výsledky, ako ich bude zverejňovať Štatistický úrad SR.

Televízia bude zároveň priebežne zverejňovať aj predbežné výsledky Štatistického úradu SR. Hlásiť sa počas noci budú aj spravodajské štáby z volebných centrál prezidentských kandidátov.

Nedeľa bude na TA3 patriť výsledkom volieb, rozhovorom s analytikmi či úspešnými i neúspešnými kandidátmi. V pravidelnej politickej diskusii V politike sa stretnú úspešní kandidáti.

​Ukrátení o volebné informácie nebudú ani diváci Televízie Markíza. V mimoriadnej relácii Prezidentské voľby 2019 – Volebná noc prinesie televízia po skončení sa prvého kola volieb výsledky prieskumu agentúry Focus a ich analýzu. Okrem priebežných výsledkov Štatistického úradu SR sa budú taktiež naživo hlásiť redaktori z volebných centrál prezidentských kandidátov. Duel s dvoma najsilnejšími prezidentskými kandidátmi prinesie televízia v utorok 26. marca.

Prvé kolo prezidentských volieb bude 16. marca, prípadné druhé kolo 30. marca. Volebné miestnosti budú otvorené od 7.00 do 22.00 h.

01 - Modified: 2020-02-26 17:50:35 - Feat.: - Title: Prezidentská kampaň bola podľa odhadu najdrahšia v histórii 02 - Modified: 2019-03-27 14:38:31 - Feat.: - Title: RTVS v stredu večer odvysiela vyhlásenia prezidenta Kisku a premiéra Pellegriniho 03 - Modified: 2019-03-27 09:52:19 - Feat.: - Title: Duel prezidentských kandidátov sa stal najsledovanejším programom 04 - Modified: 2019-03-26 14:13:32 - Feat.: - Title: Duely Zuzany Čaputovej a Maroša Šefčoviča prinesú RTVS aj Markíza 05 - Modified: 2019-03-22 16:33:53 - Feat.: - Title: Markíza odvysiela duel prezidentských kandidátov
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 11:29