StoryEditor

Barbra Streisand šokovala svojimi komentármi k sexuálnemu zneužívaniu Jacksonom

25.03.2019, 10:25
Autor:
ČTKČTKTASRTASR
Po pobúrení, ktoré jej výroky vyvolali na sociálnych sieťach, sa ospravedlnila.

Americká speváčka Barbra Streisand čelí ostrej kritike za svoje výroky na adresu dvoch mužov, ktorí v novom dokumentárnom filme Leaving Neverland tvrdia, že ich v detstve sexuálne zneužíval kráľ popu Michael Jackson.

Streisand v rozhovore pre britský denník The Times uviedla, že mužom úplne verí, že boli zneužití Jacksonom, doplnila však, že ich to ale "nezabilo" a boli "nadšení" z možnosti tráviť so spevákom čas. Speváčka rovnako šokovala výrokom, že Jacksonove "sexuálne potreby boli jeho sexuálne potreby".

Po pobúrení, ktoré jej výroky vyvolali na sociálnych sieťach, sa za ne v sobotu ospravedlnila. Na Instagrame sa vyjadrila, že mala starostlivejšie vyberať slová a oboch mužov obdivuje za to, že "hovoria svoju pravdu".

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Barbra Streisand (@barbrastreisand),

V prehlásení pre agentúru AP Barbra Streisand uviedla: "Aby bolo úplne jasné, neexistuje žiadna situácia či okolnosti, za ktorých je v poriadku, aby ktokoľvek zneužíval nevinné deti. Bolo bolestivé počúvať príbehy, ktoré títo dvaja mladí muži zažili, a súcitím s nimi." Následne speváčka nepriamo kritizovala rodičov chlapcov. "Najdôležitejšou úlohou rodičov je chrániť svoje deti. Je jasné, že rodičia týchto dvoch mladých mužov sa stali obeťami a boli zvedení slávou a fantáziou".

Sky News

​Dokument, ktorý v Spojených štátoch odvysielala televízia HBO, dáva slovo Wadovi Robsonovi a Jamesovi Safechuckovi, ktorí vo veku siedmich a ôsmich rokoch trávili s Jacksonom čas na jeho kalifornskom ranči Neverland. Obaja popisujú, ako im dával drahé dary za to, že ich mohol sexuálne zneužívať. Jeden z mužov napríklad rozpráva, ako mu Jackson dával piť alkohol, púšťal porno a masturboval pred ním.

Po americkej premiére snímky sa k Jacksonovi začali obracať chrbtom rozhlasové stanice najmä v anglicky hovoriacich krajinách.

Kvôli dokumentu zažalovali nedávno HBO správcovia Jacksonovej pozostalosti. Film podľa nich porušuje zmluvu HBO s organizátormi Jacksonových koncertov zo začiatku 90-tych rokov, v ktorých sa televízna spoločnosť zaviazala, že nikdy nebude speváka kompromitovať. Žaloba odhaduje spôsobenú škodu na viac než 100 miliónov dolárov.

​Jackson bol prvýkrát obžalovaný zo sexuálneho zneužitia trinásťročného chlapca v roku 1993. Podozrenie sa síce neprekázalo, ale spevák sa napriek tomu s rodinou chlapca dohodol na mimosúdnom vyrovnaní. Tým prišiel nielen o časť svojho vtedy ešte rozsiahleho majetku, ale aj o starostlivo budovaný imidž ochrancu slabých a utlačovaných, ktorý dušou stále zostáva dieťaťom. V novembri 2003 bol na Jacksona kvôli zneužívaniu detí vydaný ďalší zatykač, ale súd hudobníka v roku 2005 oslobodil.

Jackson zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles po predávkovaní sedatívami. Za podiel na smrti Jacksona, ktorý sa vtedy pripravoval na návrat na pódiá a chystal sériu koncertov pod názvom This Is It, bol k štyrom rokom vezenia odsúdený jeho osobný lekár Conrad Murray. Americký súd konanie lekára označil za neúmyselné zabitie.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
16. apríl 2024 01:35