StoryEditor

Aprílové premiéry: Superhrdinovia, horor aj nová rozprávka od tvorcov Shreka

01.04.2019, 06:00
Autor:
hrnhrn
Tipy na 7 filmových noviniek, ktoré budú mať premiéru v prvej polovici apríla.

Apríl prinesie do kín superhrdinov, poteší fanúšikov hororu a nebude chýbať ani čierna komédia či romantický príbeh. Premiéru bude mať aj nová rozprávka od tvorcov Shreka a z poslednej výpravy okolo sveta sa vráti žltý cirkus. Pozrite si tipy na 7 filmových noviniek, ktoré budú mať premiéru v prvej polovici apríla.

Shazam!
V každom z nás sa ukrýva superhrdina a k jeho odhaleniu postačí občas trochu mágie. V prípade Billyho Batsona (Asher Angel) stačí vykríknuť jedno slovo – SHAZAM! – a 14 ročný chalan vychovaný ulicou sa zásluhou starého čarodejníka premení na dospelého superhrdinu (Zachary Levi). V dospelej verzii so superbožským telom, no s dušou dieťaťa, sa Shazam púšťa do všetkého tak, ako by to robil každý tínedžer so superschopnosťami: užíval by si ich! Dokáže lietať? Má röntgenové oči? Môže rukami vrhať blesky či vynechať test zo sociológie? Shazam si ich otestuje všetky. Využiť ich však bude musieť aj v boji proti smrteľným silám zla, ovládaných Dr. Thaddeusom Sivanom (Mark Strong).

Teroristka
Čierna komédia je príbehom učiteľky na dôchodku, ktorá celý život svojich žiakov učila, že základom všetkého je slušnosť a násilie nič nerieši. Lenže nakoniec zistí, že presne na toto gauneri spoliehajú. Hlavnou hrdinkou je učiteľka na dôchodku (Iva Janžurová), ktorá si jedného dňa povie, že si už nechce pripadať ako krava. Keď jej proti arogantnému pôvodcovi lokálneho zla (Martin Hofmann) nepomôže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), zoženie si zbraň a rozhodne sa urobiť to, čo väčšine z nás občas napadne, ale hneď tú myšlienku vytesní. Veľmi skoro však zistí, že tak, ako je vražda zložitá morálne, je zložitá aj logisticky – napriek tomu, že jej bývalý žiak, momentálne v podmienke (Pavel Liška), dáva cenné životné rady ako: „Kriminalita len vyzerá jednoducho, pani učiteľka, ale potom sa vždy niečo poserie.“

Cyntoryn zvieratiek (Pet Sematary)
Keď sa hráte so smrťou, môžete sa veľmi ľahko aj spáliť. Preto je niekedy lepšie, ak mŕtvi zostanú mŕtvymi. Cyntoryn zvieratiek je adaptáciou slávneho hororu Stephena Kinga. Ten o ňom prehlásil, že ho považuje za svoj najdesivejší román. „Tradičným hororom sa skôr vyhýbam, mám rád tie psychologické, čo je presne prípad tejto adaptácie“, hovorí producent Lorenzo DiBonaventura. „Je to príbeh, ktorý sa len snaží odpovedať na otázku: Ako ďaleko ste ochotní zájsť, aby ste ochránili svoje deti? Aj preto ho King tri roky schovával v šuflíku, než sa ho rozhodol vydať. Tak veľmi sa ho bál,“ dodáva.

Hellboy
Na plátna kín sa vracia temný hrdina Hellboy (David Harbour). Pod hlavičkou ÚPVO (Úradu pre paranormálny výskum a obranu) sa vydáva do Londýna, kam sa zo záhrobia vrátila obávaná čarodejnica Nimue (Milla Jovovich). „Krvavá Kráľovná“ potrebuje nabrať silu, pretože v dávnych dobách ju zabil samotný kráľ Artuš a kusy jej rozštvrteného tela ukryl v rôznych častiach Anglicka. Hellboy musí zabrániť, aby Nimue na svet nezoslala smrtiacu morovú ranu. Rohatý cynik má našťastie po svojom boku nevlastného otca, profesora Trevora Bruttenholma, a kamarátku Alice, mimoriadne nadané médium. Spolu s nimi odhalí šokujúcu pravdu o svojom pôvode i o tom, aké je jeho skutočné poslanie.

Princ Krasoň (Charming)
Čo majú spoločné Snehulienka, Šípková Ruženka či Popoluška? Všetky sú zaľúbené do Princa Krasoňa, ktorého ešte ako malého chlapčeka zlomyseľne zakliala zlá kráľovná. Odvtedy sa do neho každé dievča v kráľovstve beznádejne zaľúbi. Aby prelomil kliatbu a našiel pravú lásku, vydá sa na dobrodružnú cestu. Spoločnosť mu robí neznámy cudzinec Lenny, o ktorom netuší, že je to v skutočnosti dievča Lenore prezlečené za chlapca a jediné dievča v krajine, na ktorú kliatba neplatí. Rozprávka od tvorcov Shreka prinesie vtipný príbeh pre celú rodinu o odvážnych a správnych rozhodnutiach či pravej láske.

After: Bozk
Romantický príbeh podľa knižného bestselleru Anny Todd sa dočkal filmového spracovania. Tessa ako slušne vychované dievča randí s milým, spoľahlivým chlapcom. V živote má jasný cieľ, ambície a matku, ktorá dohliada, aby to tak zostalo. Lenže hneď v prvý deň na vysokoškolskom internáte narazí na Hardina, chalana so strapatými hnedými vlasmi, sebavedomým britským prízvukom, s pírsingom v pere. A ich prvý bozk zmení všetko, čo dovtedy poznala a čo od svojho života čakala.

Trabantem tam a zase zpátky
Žltý výprava sa vracia domov zo svojej poslednej výpravy naprieč kontinentmi. Putovanie z Indie pod taktovkou cestovateľa Dana Přibáňa naberá na obrátkach. Žltý cirkus prekonáva Himaláje, diktatúry aj výškové rekordy a stíha aj utekať pred políciou. Táto posádka skrátka nemôže sklamať. Ničoho sa nebojí, bez obáv zvláda všetky nástrahy s čiernym humorom a sebairóniou. Návrat domov je dojemný ako nikdy predtým a dokazuje, že na dobrodružstvo netreba luxus – stačia 2 trabanty, 1 maluch, 1 jawa a skupina skvelých ľudí.

01 - Modified: 2022-05-05 09:08:15 - Feat.: - Title: Milan Ondrík a Marián Mitaš nakrúcajú detektívku inšpirovanú baťovským svetom 02 - Modified: 2022-05-04 08:40:29 - Feat.: - Title: Filmový máj: Týchto sedem noviniek v kine nemôžete premeškať 03 - Modified: 2022-03-25 08:45:11 - Feat.: - Title: Do kín prichádza Tieňohra. Nový film režiséra Bebjaka je inšpirovaný skutočnými udalosťami 04 - Modified: 2022-02-02 11:15:26 - Feat.: - Title: Do kín prichádza V lete ti poviem, ako sa mám. Podľa tvorcov je ich najvýpravnejším filmom 05 - Modified: 2022-01-18 09:08:16 - Feat.: - Title: Najnovší Matrix, West Side Story aj slovenské komédie – do kín mieria očakávané filmy
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 18:32