pixabay.com
StoryEditor

Falošné účty šíria propagandu pred izraelskými voľbami

01.04.2019, 11:43
Autor:
ČTKČTK
Tvrdia to analytici.

Izraelskí analytici objavili stovky falošných účtov na sociálnych sieťach, prostredníctvom ktorých sa šíria príspevky, ktoré podporujú súčasného izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a očierňujú jeho politických rivalov pred nadchádzajúcimi voľbami. Informovala o tom dnes agentúra AP. Parlamentné voľby sa v Izraeli uskutočnia budúci týždeň 9. apríla.

O falošných účtoch, prostredníctvom ktorých sa šíria príspevky, v ktorých je vychvaľovaná vládna strana Likud a znevažujú Netanjahuovi oponenti, informovali dvaja analytici pracujúci na projekte Big Bots. Zároveň uviedli, že medzi sieťou falošných účtov a Likud nenašli žiadne priame spojenie, okrem toho, že Netanjahuův syn pravidelne dával inkriminované príspevk& takzvaný "like". Likud akékoľvek spojenie s účtami odmieta.

Netanjahu, ktorý čelí korupčným kauzám, sa usiluje už o piate funkčné obdobie. Jeho hlavným rivalom v nadchádzajúcich voľbách bude niekdajší šéf generálneho štábu izraelskej armády Benny Ganca. Očakáva sa, že výsledky budú tesné.

menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 11:22