StoryEditor

Víkendové politické relácie: Kiskova strana, blížiace sa eurovoľby aj možné rozpustenie Kotlebovej strany

12.04.2019, 19:10
Autor:
hrnhrn
Hosťami víkendových diskusií budú Kiska, Pellegrini, Saková, Kažimír, Beňová a Matovič.

Víkendové politické relácie sa budú venovať aktuálnym témam: blížiacim sa európskym voľbám, prezident Kiska bude diskutovať o svojej novej politickej strane a rezonovať bude aj možné rozpustenie Kotlebovej strany.

Hosťom relácie Sobotné dialógy bude premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). Témami relácie budú mimoriadny summit EÚ k otázke brexitu, výmena na pozícii ministra financií, vnútrostranícka diskusia v Smere, voľba kandidátov na ústavných sudcov a rozhodovanie Najvyššieho súdu SR o rozpustení ĽSNS.

Sobotné dialógy vysiela Rádio Slovensko o 12:10, moderuje Marta Jančkárová. Nedeľnú diskusnú reláciu O 5 minút 12 túto nedeľu Jednotka nevysiela, v tom čase prináša priamy prenos svätej omše z Vatikánu.

Hosťom relácie V politike na TA3 bude dosluhujúci prezident Andrej Kiska, ktorý len niekoľko hodín po volebnom víťazstve Zuzany Čaputovej ohlásil vznik svojej strany. O ktorých voličov má záujem? S ktorými stranami si nevie predstaviť spoluprácu? Je jeho ambícia stať sa novým premiérom reálna? Aj na tieto otázky sa ho bude prezidenta pýtať moderátor Norbert Dolinský v nedeľu o 11:00 v relácii V politike.

Ďalšími hosťami budú ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) a bývalý minister financií Peter Kažimír (Smer-SD). Témami diskusie budú výber nového policajného prezidenta, posun vo vyšetrovaní vraždy novinára, riešenia kriminality Rómov a odpočet práce bývalého ministra financií.

TA3

Slovensko má za sebou prezidentské voľby, blížia sa však tie európske. V nedeľnej diskusnej relácii Na telo sa aj o nich bude moderátor Michal Kovačič zhovárať s dvomi lídrami eurokandidátok: Monikou Beňovou (Smer-SD) a Igorom Matovičom (OĽaNO).

Oboch hostí sa bude pýtať, čo očakávajú od kampane, ako vnímajú Brexit, čo si myslia o náraste podpory pre európskych populistov, ale aj to, aká má byť slovenská zahraničná politika. Na telo odprezentuje aj výsledky exkluzívneho prieskumu, v ktorom Slováci odpovedali, či stoja za oficiálnou euroatlantickou politikou ministerstva zahraničných vecí, alebo by preferovali skôr pro-ruskejšiu politiku, akú razí predseda parlamentu Andrej Danko.

Z domácich tém sa bude moderátor s hosťami diskutovať o výbere nového ministra financií, ale aj o súdnom procese, ktorý rozhodne, či bude rozpustená Ľudová strana Naše Slovensko Mariana Kotlebu.

01 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 02 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 03 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini 04 - Modified: 2022-05-05 16:48:31 - Feat.: - Title: Prezidentka bude hostkou relácie Na hrane 05 - Modified: 2022-04-29 16:33:34 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Duel Fica s Krajniakom, ale aj Matovič či Šeliga
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
18. apríl 2024 15:03