TASR/Henrich Mišovič
StoryEditor

MS v hokeji 2019: Kompletné dianie zo šampionátu prinesie RTVS aj na online

06.05.2019, 15:35
Autor:
redred
RTVS bude na webe naživo streamovať všetky zápasy, zriadi aj špeciálnu zónu pre fanúšikov.

Živé prenosy hokejových zápasov, štatistiky, zostavy všetkých mužstiev, exkluzívne zábery zo zákulisia a priamo zo súbojov na ľade, ale aj videá od fanúšikov. RTVS bude okrem televízie a rádia podrobne mapovať dianie na majstrovstvách sveta v hokeji aj na svojom webe a sociálnych sieťach.

Na špecializovanej športovej microsite hokej.rtvs.sk bude ako jediná na Slovensku naživo streamovať všetkých 64 komentovaných zápasov vo Full HD, píše v tlačovej správe.

„Návštevníkom poskytneme aj rozšírenú ponuku štatistík. Okrem výsledkov kompletného programu zápasov a všetkých výsledkov, nájdu na našom webe základné informácie o jednotlivých mužstvách a ich súpisky, štatistiky všetkých hráčov a kanadské bodovanie,“ priblížil riaditeľ Sekcie nových médií Dušan Jančovič.

Na stránke budú zverejnené tiež najlepšie momenty zápasov, archív zápasov slovenského tímu a archív špecializovaných televíznych relácií, ktoré RTVS pripravila k MS – Pred hokejom, 25 majstrovstiev, S hokejkou a pukom, Hokejová republika.

Zóna pre fanúšikov

​Do hokejového diania chce RTVS priamo zapojiť i fanúšikov, preto na microsite zriadi pre nich špeciálnu zónu, kde budú zverejnené videá, ktoré budú posielať prostredníctvom mobilnej aplikácie iReportér.

„Videá je potrebné označiť hashtagom #hokej. Okrem toho, že tie, ktoré budú spĺňať požiadavky, uverejníme na podstránke hokejového webu, tak niektoré z nich použijeme v televíznom športovom spravodajstve,“ uviedol Dušan Jančovič.

Sociálne siete

O dianí na šampionáte bude RTVS informovať tiež prostredníctvom Facebooku a Instagramu. Na facebookovej stránke Šport v RTVS budú okrem výsledkov zápasov, štatistík a highlightov, rozhovory s hráčmi a exkluzívne kamerové zábery z prilieb rozhodcov, fotky a videá zo zákulisia.

„RTVS minulý rok výrazne posilnila sociálne médiá a pri príležitosti majstrovstiev sveta sme spustili Instagram špeciálne pre športovú sekciu. Každý deň tam pribudnú fotky a krátke videá zo zákulisia, z prenosových vozov a štúdií na štadiónoch v Košiciach a Bratislave, takže návštevníci napríklad uvidia, ako sa pripravujú komentátori a moderátori RTVS,“ avizoval Dušan Jančovič.

Hokejové zápasy bude možné sledovať aj v HbbTV v aplikácii RTVS. Tá ponúkne priame prenosy zápasov, ktoré nebude vysielať televízna Jednotka alebo Dvojka. Taktiež archív slovenských súbojov, najdôležitejšie momenty a výsledky jednotlivých zápasov.

01 - Modified: 2019-06-18 07:15:02 - Feat.: - Title: Prieskum MS v hokeji 2019: Ktorých sponzorov si Slováci najviac zapamätali? 02 - Modified: 2019-06-05 08:19:43 - Feat.: - Title: Majstrovstvá v hokeji v dátach: Ktoré družstvo strelilo najviac gólov? 03 - Modified: 2019-06-10 12:14:33 - Feat.: - Title: Hokejový šampionát pritiahol k obrazovkám 3,5 milióna fanúšikov. Dramatické finále malo rekordnú sledovanosť 04 - Modified: 2019-05-22 16:53:52 - Feat.: - Title: Slovenskí hokejisti na šampionáte skončili. Rozlúčilo sa s nimi 660 tisíc divákov pri obrazovkách 05 - Modified: 2019-05-22 06:55:52 - Feat.: - Title: MS v hokeji 2019: Fanzóny v Bratislave a Košiciach navštívilo zatiaľ 170 tisíc ľudí
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
20. apríl 2024 13:16