StoryEditor

Hokej trápi Markízu aj Joj-ku. Odolávajú len Oteckovia, na obrazovky sa vracajú Naši

14.05.2019, 15:35
Autor:
hrnhrn
Komerčné televízie sa počas šampionátu nadýchnu, len keď majú naši hokejisti voľný deň.

Každý rok v máji prichádza pre komerčné televízie 17 dní "hokejových prázdnin". Obdobie, keď sa Slovensko zmení na hokejovú republiku a drvivá väčšina divákov prepína na RTVS.

S hokejom sa nedá veľmi bojovať.

Majstrovstvá sveta alebo hokej na olympiáde sú najsledovanejšími programami. Komerčné televízie počas ich konania upravujú program a svoje ťažiskové formáty, ak sa dá, nahradia iným programom, väčšinou reprízami filmov.

Pondelok bez Susedov

V pondelok 13. mája odohrala slovenská hokejová reprezentácia svoj tretí zápas na šampionáte. Dramatický duel s Kanadou bol jednoznačne najsledovanejším programom dňa, a to v obidvoch cieľových skupinách. V komerčnej cieľovej skupine divákov 12-54 rokov si pripísal vysoko nadpriemernú, až 30,4 percentnú sledovanosť a podiel nad 68 percentami. Pri obrazovkách bolo až 1,36 milióna divákov, čím sa stal tretím najsledovanejším zápasom majstrovstiev sveta v ére peoplemetrov.

Ďalšie priečky obsadili hokejové štúdio a dokument Aj oni boli pri medailách. Obidva si v tejto cieľovej skupine pripísali sledovanosť takmer 24 percent a podiel okolo 56 percent. Prekonali tiež miliónovú hranicu divákov, pri hokejovom štúdiu po prvej tretine zápasu bolo 1,05 milióna divákov, pri seriáli Aj oni boli pri medailách 1,03 milióna divákov.

Vysokú, 9 percentnú sledovanosť a podiel nad 32 percentami (v 12-54) mal aj poobedňajší zápas Ruska s Českom na Dvojke, sledovalo ho 401 tisíc divákov nad 12 rokov.

Z nespravodajských programov si výkon udržali len podvečerní Oteckovia s 8,3 percentnou sledovanosťou a podielom takmer 29 percent. Na Dvojke im konkuroval koniec zápasu Ruska s Českom a potom záznam duelu USA s Fínskom.

Večerný program už v konkurencii zápasu Slovenska a Kanady nemal šancu. Inkognito si pripísalo podiel 7,6 percenta, Markíza stiahla tradičných Susedov a nahradila ich reprízou filmu Pastorova žena. Zaznamenal trhový podiel 4,1 percenta.

​Začiatok hokejového ošiaľu

Rovnaká situácia sa opakovala aj v piatok a sobotu pri prvých dvoch zápasoch našej reprezentácie.

V piatok večer odohrala slovenská reprezentácia duel s USA, ktorý sa stal suverénne najsledovanejším programom dňa. Večerné filmy z ponuky komerčných televízií dosiahli hlboko podpriemerné podiely, Dokonalí rodičia na Markíze mali trhový podiel 7 percent, Pestúnka v akcii na Joj len 5,5 percenta.

Do desiatky najsledovanejších programov dňa sa okrem hokeja a hlavného spravodajstva prebojovali opäť len Oteckovia, aj keď s nižšími číslami, než na aké sú zvyknutí. Zaznamenali sledovanosť rovných 6 percent a podiel pod 26 percentami v cieľovej skupine divákov 12-54 rokov.

V sobotu bola situácia obdobná. Naši reprezentanti hrali duel s Fínskom a hokej rovnako obsadil prvé tri priečky. Live prenos The Voice Česko Slovensko, ktorý Markíza (aj Nova) presunula z nedele na sobotu, zaznamenal 5,3 percentný podiel, pričom jeho priemer sa pohybuje na úrovni 21 percent. Film Janko a Marienka: lovci čarodejníc si na Joj pripísal len o desatinu podielu viac.

​Voľné dni a návrat Našich

V nedeľu mali naši hokejisti voľný deň a komerčné televízie sa trochu nadýchli. Najsledovanejším programom dňa boli Krimi noviny na Joj nasledovanými Športovými novinami Markízy a prvú trojku uzatvoril opäť hokej – priamy prenos zápasu Kanady a Veľkej Británie s 18,2 percentným podielom.

Večerný film The Circle s Tomom Hanksom a Emmou Watson zaznamenal na Joj 18,8 percentný trhový podiel, Znásilnená na Markíze dosiahla 15,4 percenta v cieľovej skupine 12-54.

TV JOJ

V utorok 14. mája sa vracia na obrazovku Joj komediálny seriál Naši s pokračovaním 4. série. Jojka prinesie každý utorok dve časti, ktoré sa zo začiatku nestretnú so zápasmi našich hokejistov.

Na programe majstrovstiev je zápas Nemecka s Francúzskom, ktorý prinesie Jednotka v priamom prenose z Košíc o 20:00, o týždeň, 21. mája, bude Našim konkurovať zápas Kanady s USA, ktorý rovnako odvysiela v priamom prenose Jednotka o 20:00.

Posledná tretia séria Našich si na konci roka 2017 pripísala priemerne 20 percentné podiely. Štvrtú sériu odštartovala Joj vlani v septembri. Po slabých výkonoch presunula televízia seriál do druhého večerného slotu a neskôr, po polovici odvysielaných častí, ho z obrazoviek stiahla. Teraz sa vracia so zvyšnými epizódami.

Naši sa v tomto roku dočkajú aj svojho finále. Seriál sa definitívne uzavrie piatou sériou, ktorú odvysiela Joj na jeseň tohto roka.

01 - Modified: 2019-05-03 11:11:21 - Feat.: 0 - Title: MS v hokeji 2019: Kompletný program zápasov a doplnkových relácií na Jednotke a Dvojke RTVS
01 - Modified: 2022-05-13 06:49:24 - Feat.: - Title: Televízny apríl: Prime time ťahali Druhá šanca, Nemocnica a Let‘s Dance 02 - Modified: 2022-05-05 05:56:29 - Feat.: - Title: Druhá šanca sa s divákmi rozlúčila. Finále sledovalo takmer 600-tisíc divákov 03 - Modified: 2022-05-04 06:58:36 - Feat.: - Title: Druhá šanca čoskoro skončí. Pokračovať bude už na jeseň 04 - Modified: 2022-04-12 08:44:15 - Feat.: - Title: Týždenná sledovanosť: Let's Dance láme rekordy, vystrelilo Na telo s Ficom 05 - Modified: 2022-04-06 10:30:51 - Feat.: - Title: Televízny marec: Druhá šanca prekonala aj spravodajstvo. Ako sa darilo jarným novinkám?
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 09:23