StoryEditor

Ako dopadli eurovoľby? Diskutovať budú kandidáti na europoslancov aj Šefčovič

24.05.2019, 17:25
Autor:
hrnhrn
Prinášame prehľad hostí a tém nedeľných diskusných relácií na Markíze, RTVS a TA3.

Ako dopadli eurovoľby? Kto prehral a kto vyhral? Posilnili proeurópske strany, alebo tie, ktoré majú k Únii rezervovaný vzťah? A ako to zmení domácu politickú scénu? Zatrasú výsledky vládnou koalíciou a môžeme čakať veľké zmeny aj v parlamentných voľbách?

Na telo: kandidáti na europoslancov a prieskum o strane Štefana Harabina

O tom, čo nám priniesli eurovoľby budú v nedeľnom Na telo s Michalom Kovačičom diskutovať hneď štyria lídri kandidátok do europarlamentu. Do štúdia príde Monika Beňová zo Smeru-SD, Michal Šimečka z koalície PS a Spolu, Lucia Ďuriš Nicholsonová z SaS a Peter Pčolinský z hnutia Sme rodina.

Okrem aktuálnych reakcií politikov na eurovoľby prinesie Na telo aj exkluzívny prieskum agentúry Focus, v ktorom sa pýtala respondentov, či by zvažovali voliť novú politickú stranu Štefana Harabina, ak by takáto strana vznikla.

O 5 minút 12: eurovoľby a pozície strán

Hosťami diskusnej relácie O 5 minút 12, ktorú vysiela v nedeľu RTVS, budú poslanec Smeru-SD Ľubomír Petrák, podpredseda strany Most-Híd Ábel Ravasz, poslankyňa SaS Jana Kiššová a poslanec strany SPOLU – občianska demokracia Miroslav Beblavý. Témou relácie budú voľby do Európskeho parlamentu a ich dôležitosť pre ďalšie smerovanie Európskej únie. Moderuje Jozef Hajko.

V politike na TA3: eurovoľby a zdravotníctvo

Maroš Šefčovič Maroš Šefčovič TASR

​Prvým hosťom relácie V politike bude Maroš Šefčovič, podpredseda Európskej komisie pre Energetickú úniu. S moderátorom Norbertom Dolinským bude diskutovať o voľbách do Európskeho parlamentu, vzťahoch EÚ a Ukrajiny, dohode o tranzite zemného plynu z Ruska do EÚ, energetickej bezpečnosti Slovenska a projekte Nord Stream 2.

Témou druhého bloku bude zdravotníctvo. Do štúdia prídu diskutovať o projekte nemocnice Rázsochy, optimalizácii nemocníc a kvalite zdravotnej starostlivosti ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nom. Smeru-SD) a poslanec Marek Krajčí (OĽaNO) z parlamentného výboru pre zdravotníctvo.

01 - Modified: 2023-11-02 09:47:48 - Feat.: - Title: Rošády v RTVS: Menia sa moderátori politických diskusií v rozhlase aj televízii 02 - Modified: 2023-07-18 07:25:54 - Feat.: - Title: Tri spravodajské televízie? Ekonomicky je to holý nezmysel, tvrdí šéf TA3 03 - Modified: 2023-03-17 11:43:22 - Feat.: - Title: Vieme prví: Marek Makara má skončiť v O 5 minút 12 04 - Modified: 2022-05-13 16:26:18 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Matovič, Fico či Kollár o protiinflačných opatreniach a ich financovaní 05 - Modified: 2022-05-06 16:45:45 - Feat.: - Title: Víkendové politické relácie: Diskutovať prídu prezidentka, Kollár aj Pellegrini
menuLevel = 2, menuRoute = news/media, menuAlias = media, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
25. apríl 2024 14:01